עבור לתוכן

האם שחזור עצמאי של חלונות פותר את הבעיה שבעטיה בוצע השחזור?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אחרי שקיבלתי את המחשב החדש, עשיתי לו מיד גיבוי (אימאג') על ההתקנה הנקייה והדרייברים המעודכנים. התכנון שלי היה להתקין בהמשך את כל התוכנות והמקודדים, ואז לתת גיבוי נוסף.

אלא שאז קרה הבלתי צפוי. אתמול המחשב החליט "להשתולל" והעכבר והמקלדת לא תיפקדו. בלית ברירה כיביתי את המחשב ידנית, והפעלתי מחדש. כעבור מספר דקות שוב קרה אותו הדבר.

הפעם השארתי את המחשב פועל, ויצאתי מהבית. כאשר חזרתי, הופיע הודעה שחלונות נאלץ לבצע שחזור.

כעת נראה על פניו שהמחשב עובד כשורה, אבל השאלה, האם השחזור העצמאי שהתבצע ע"י מערכת ההפעלה ניקה את הבעיה לגמרי , או לא.

השאלה הזו חשובה מכיוון שאינני יודע האם אני יכול כעת לבצע בבטחה את הגיבוי השני, או שאולי עדיף לי לשחזר את הגיבוי הראשון הנקי שיצרתי, להתקין הכול מחדש, ורק אז לבצע את הגיבוי השני.

אשמח לשמוע את דעת המומחים בנושא

תודה רבה

פורסם

למה אתה בכלל יוצר אימייג' של מערכת ודרייברים

מערכות משתנות ודרייברים מתעדכנים

כעקרן , הייתי דופק בו ממטסט לכל מקרה רק כדי להיות בטוח שהוא מבחינת חומרה (בגלל ההשתוללות שתיארת)

ובקשר לנשאל , אם זה מריח כמו ברווז ונשמע כמו ברווז ..............

דרךאגב , למה המקלדת והעכבר לא עבדו ?

באיזה חיבור הם?

והאים ניתקת אותם וחיבת אותם בעוד המחשב פועל/נגעת בו חומרתית בכלדרךשהיא תוך כדי עבודה?

או שסתם ככה הדלקת אותו והם החליטו שלא לעבוד

פורסם
  • מחבר

תודה aviram20

יצרתי את האימאג' הראשוני היות ואני לא מהמשתמשים המנוסים שיודע לפרמט דיסק קשיח ולהתקין מערכת הפעלה בקלי קלות.

לגבי דרייברים אתה צודק, אבל אם יש צורך בעדכון, זה כבר יותר פשוט.

לא יודע מה זה ממטסט, אשמח אם תפנה אותי ללינק מתאים

המקלדת והעכבר מחוברים ב-USB, אבל לא כאן הייתה הבעיה.

קצת קשה לי לתאר בדיוק את מה שקרה. היה לי דפדפן של אינטרנט פתוח ,המסך החשיך והבהיר לסירוגין, ולמטה בשורת המשימות הופיע סימן קריאה צהוב, אלא שלא יכולתי לברר מה פשרו, כי כאמור לא הייתי יכול לשלוט במחשב.

פורסם

http://www.google.co.il/#hl=iw&ei=DhrlS66gH6WGnQOz4Kgm&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CBMQBSgA&q=memtest86+INC&spell=1&fp=91891bfcb9c03d0b

תוריד ממטסט(תוכנה לבדיקת זיכרונות RAM ) צרוב ימג' ותעלה אותו ראשון בבוט כנס לממטסט ותן לו לעשות שתי PASSים לפחות

בהנחה שהוא עובד והכל תקין..

עם איזה וינדוס אתה ?

מה המפרט?

מקלדת ועכבר תקינים? בדקת שלא מקצרים , תקולים וכדומה? פלגים רעועים?

פורסם

קודם כל טוב מאד שעשית אימז של הפחחות

עשה לך מנהג לבצע אימז חדש כל 1 לחודש

עשה לך מנהג לפני כל התקנת תוכנה חדשה או עדכון דרייבר לבצע נקודת שיחזור

פורסם
  • מחבר

תודה aviram20

כמו שציינתי אני לא מבין גדול במחשבים, אבל מבחינה לוגית, קשה לי להאמין שמדובר בבעיית חומרה.

כי אם כך היה באמת, אז הבעיה הייתה צריכה להימשך גם אחרי השחזור של ווינדוס.

אני משתמש בחלונות 7 64 ביט. אין לי בעיה של ציוד היקפי (מקלדת עכבר וכ'). בדקתי על מחשב נוסף, וזה מתפקד כשורה.

מיכאל 118

תודה גם לך .

לא הספקתי לעשות אימאג' נוסף מעבר לזה הראשוני. לעומת זאת נקודות שחזור כן יצרתי. יתכן שווינדוס עשה שימוש באחת מהן...

פורסם

וינדוס 7 מסוגל לתקן את עצמו (בגבולות מסויימים)

וזה כנראה מה שהוא עשה.

עצתי לך היא לא לחשוש ממערכת ההפעלה דרייברים וכדומה פשוט להשתמש , ואם אתה רוצה לשמור על המחשב עדכני ומהיר אתה יכול לפרמט כל חצי שנה אולי אפילו שנה אם המחשב מתוחזק טוב אפילו לא צריך בכלל.

מה שהכי חשוב זה רק לגבות את החומר על דיסק אמין.(חומר: שירים סרטים תמונות מסמכים וכדומה)

ותתחדש:)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

השאלה הכי חשובה היא, האם אותו תיקון של ווינדוס מחק לגמרי את אותה בעיה שבעטיה היה צורך בשחזור, או שהבעיה רק נוטרלה זמנית.

האם בכלל אפשר לדעת דבר כזה?

כפי שציינתי בפתיח, לתשובה לשאלה זו יש משמעות מאוד מכריעה. כי אם הבעיה עדיין קיימת באופן "רדום", אולי לא כדאי לי לבצע אימאג' על מצב כזה.

כן אני מקפיד לתחזק את המחשב. רכשתי את התוכנה PERFECT DISK PRO 11 , ואני גם דואג כל הזמן שיהיה לי אנטי וירוס עדכני, למרות שלא תמיד זה עוזר.

כל המידע שלי מגובה על דיסקים חיצוניים, ואפילו פעמיים.

במקום לפרמט את המחשב, אני מעדיף להעלות אימאג', בתנאי כמובן שאני בטוח שהוא נקי ובטוח לגמרי לשימוש...

פורסם

אני באופן אישי הייתי כנראה משחזר את האימאג' ולו רק בשביל השקט הנפשי.

מצד שני אפשר לבדוק ב-Event Viewer ולנסות לדלות מידע על מה שקרה ועל השחזור שבוצע.

כדי לפתוח את ה-Event Viewer לך ל-Start, בשורת חיפוש רשום Event Viewer ותפעיל את הכלי דרך תוצאות החיפוש.

שם תחפש בקטגוריות Application or program logs ו-Windows Logs רשומות שמעידות על שגיאה (בעיקר בתאריך בו התרחשה התקלה). אם תמצא כאלה, אולי יהיה ניתן ללמוד מיומן האירועים מה בדיוק קרה וככה לדעת איך להמשיך.

עריכה: ראה תמונה http://www.windows7update.com/Windows7-Event-Viewer.html לצורך התמצאות (אם יש צורך).

פורסם
  • מחבר

תודה About:blank

נראה לי שגם אני אשחזר את האימאג' בסופו של דבר. עוד מעט יהיו לי כמה ימים שבהם אוכל להקדיש יותר זמן למחשב\ ואז כנראה שאעשה זאת.

בינתיים אמשיך לעבוד ככה, מבלי להתקין דברים חדשים.

אני מעלה כאן את מה שמצאתי ביומן האירועים.

באמת נרשמו שני אירועים קריטיים, וזה גם תואם את מה שזכור לי. בפעם הראשונה כיביתי את המחשב בעצמי באופן ידני, ובפעם השנייה השארתי אותו פועל, והוא ביצע בעצמו את השחזור. לא יודע מה תוכלו להסיק מכך:

1nxnjc.png

פורסם

אתה יכול להשאיר את המחשב פועל במשך כמה ימים כדי לבדוק אם התופעה חוזרת על עצמה? לבדוק האם מתרחשים ריסטרטים עצמאיים?

יש כל מיני סיבות אפשרויות לבעיה. אני מקווה שזה פשוט מקרה חד פעמי, אבל כדי לוודא צריך לאסוף עוד מידע לאורך זמן. בכל מקרה, עד שלא יאסף עוד קצת מידע אני לא רואה שום טעם בשחזור האימאג' כרגע, לא חושב שזה ישנה משהו.

פורסם
  • מחבר

המחשב פועל אצלי כל הזמן ללא הפסקה.

אני זוכר שפעם פתחתי בפורום נושא לגבי מדיניות כיבוי והפעלה של מחשב.

השאלה שלי הייתה האם כדאי לכבות את המחשב מדי לילה, בכדי לתת לו "מנוחה" ולאפשר לרכיבים להתקרר.

התשובה של מרבית המומחים הייתה שהרכיבים לא זקוקים לנוח ואין בכלל צורך לכבות את המחשב. לדעתם דווקא כיבוי והפעלה תדירים רק מזיקים יותר...

כעת המחשב מתפקד אמנם כשורה, אבל אנסה להסביר לך מה הטעם לשחזור האימאג'.

כפי שציינתי עוד בהתחלה, היעד שלי היה ליצור אימאג' ראשוני על התקנה נקייה של חלונות, ואז לתת אימאג' נוסף לאחר שכבר אתקין את כל התוכנות והמקודדים הנחוצים.

עכשיו תאר לך שבמחשב שלי יש בכל זאת בעיה "רדומה" שלא הצלחתי לעלות עליה, ובמצב שכזה אני יוצר את אימאג' השני. אז מה עשיתי בזה???

הרי כל המטרה של יצירת אימאג' היא לתת למשתמש אפשרות קלה ונוחה לחזור למצב תקין, כאשר המחשב ניקלע לבעיה.

אתה מבין למה אני מתכוון?

פורסם

בקשר למדיניות הפעלה וכיבוי של המחשב, הדעות תמיד היו וכנראה תמיד יהיו חלוקות. אני מסכים (על פי ניסיון שצברתי במשך השנים) שכיבוי והפעלה תכופים מדי פוגעים במחשב לאורך זמן (או לפחות בעלי פוטנציאל לפגוע במחשב) מאשר מועילים. אני באופן אישי נוהג לכבות את המחשב מדי כמה ימים. אם הרכיבים מקוררים כמו שצריך (כלומר קירור טוב למעבד, סירקולציה טובה במארז והטמפ' תקינות) החום לא יפגע בהם. כיבוי והפעלה תכופים מפעילים עמוס חשמלי על הרכיבים ולמעשה "שוחקים" אותם מעט בכל הפעלה וכיבוי. מצד שני הפעלה רציפה של המחשב גורמת לבלאי מואץ יותר של הרכיבים המכאניים (מאווררים, כוננים קשיחים וכו'). צריך למצוא את נקודת האיזון שמתאימה לך. אין שום דבר רע בהשארת המחשב פועל 24/7 (מלבד חשבון חשמל קצת יותר גדול) וכתוצאה מכך לא ייגרם לו שום נזק שלא עלול להיגרם גם ככה (מה לעשות, רכיבים לפעמים מתקלקלים), גם אם תכבה ותפעיל אותו בכל יום.

השגיאה שנתקלת בה, לפי יומן האירועים יכולה לנבוע ממספר גורמים. אני לא רוצה "להפחיד" אבל יכול להיות שמדובר על בעיית חומרה או בעיית מנהל התקן/תוכנה. אולם, יכול להיות שמדובר בקריסה חד פעמית (למשל כתוצאה מקפיצת מתח ברשת החשמל) שלא מעידה על בעיה אמיתית. בשביל לוודא זאת צריך לתת למחשב לעבוד כמה ימים כדי לאסוף עוד מידע. אם הבעיה היא חד פעמית הרי שהיא לא תחזור, אם לבעיה יש מקור (חומרה או תוכנה) רוב הסיכויים שהיא תופיע שוב. אתה אומר שגם כשהיא הופיעה לא עשית שום דבר מיוחד והיא פשוט הופיעה, לכן אין איזו פעולה מסוימת שצריך לחזור עליה בניסיון "לשחזר" את התנאים שהובילו לבעיה.

בכל מקרה, אופי הבעיה, גם אם היא קיימת ולא הייתה אקראית וחד פעמית, לא מעיד בוודאות על פגם במערכת ההפעלה או על איזה משהו "שנדפק". אם מקורה בחומרה הרי שיהיה צורך לפנות לאפיק פתרון חומרתי (ביטול אפשרויות מסוימות ב-BIOS ואפילו החלפת רכיבים). אם הבעיה נובעת ממנהל התקן לא מעודכן או בעייתי הרי שיהיה צורך לעדכן מנהל התקן או לנסות למצוא פתרון עוקף. מנהלי התקן מתעדכנים מפעם לפעם גם ככה, אז גם אם האימאג' שלך מכילה את מנהל ההתקן הבעייתי, פשוט תשחזר אותה בעתיד ותעדכן את מנהל ההתקן. אם הבעיה מובנית במערכת ההפעלה הרי שלא יעזור כלום וגם שחזור האימאג' לא יפתור אותה וצריך לחכות לעדכון מתאים כך ששוב לא מדובר בבעיה נקודתית עקב התקנה/הסרה של תוכנה שגרמה ליצירת בעיה מסוימת. אבל כל זה תיאורטי בלבד. אני עדיין מקווה שזה סתם אירוע חד פעמי, מסוג האירועים שקורים מדי פעם, ושהוא אינו מעיד על בעיה שורשית.

אם המחשב שלך עובד כל הזמן גם ככה, הייתי מריץ בלילה MEMTEST (כמו שכבר המליצו) רק כדי לוודא שהזיכרונות תקינים (לא חושב שהם מקור הבעיה, אבל אם כבר המחשב עובד 24/7 לא יזיק לבדוק שהם בסדר).

יחד עם זאת, אתה יכול לשחזור את האימאג' אם זה ייתן לך שקט נפשי לעתיד. בכל מקרה, כמו שכבר אמרתי, הייתי נותן למחשב עוד כמה ימים לעבוד (גם אם תשחזר את האימאג') לפני שהייתי יוצר את האימאג' הנוסף. פשוט צריך לאסוף קצת יותר מידע ולבדוק האם התופעה הזאת חוזרת על עצמה.

פורסם
  • מחבר

לגבי הפעלה וכיבוי של מחשב, אני גם חושב שכדאי ללכת "בשביל הזהב" כלומר לכבות את המחשב נניח אחת לשבוע או אחת לשבועיים. כמובן שמעבר להיבט של החומרה, יש גם את תוכנות השיתוף ש"אוהבות" לעבוד בצורה רציפה...

בעיית חומרה לא אמורה להפחיד אותי במיוחד, היות שהמחשב באחריות מלאה ל-3 שנים ושילמתי גם עבור איסוף והחזרה מבית הלקוח.

ברוב המקרים, בעיות חומרה הם אפילו פחות מסובכות מבעיות תוכנה, כי אם נדפק לך ספק הכוח, מחליפים בחדש ושלום על ישראל.

כמובן שכל זה בתנאי שמצליחים לעלות בנקל על הרכיב התקול.

בתכל'ס מה שאני מתכוון לעשות זה דבר כזה:

להמשיך כרגע לעבוד עם המחשב כמו שהוא מבלי להתקין עליו שום דבר נוסף , לאחר מכן קרוב לוודאי שאשחזר את האימאג' הראשוני, אתקין עליו את כל הדרוש, אוודא שהכול תקין, ואז אצור את האימיאג' השני, המלא.

במידה והבעיה תחזור על עצמה גם אחרי השחזור, כנראה שאשלח את המחשב למעבדה של פנדה.

אבל דבר אחד אני עדיין לא מצליח להבין. אם היה מדובר בבעיית חומרה כלשהי, הרי שבמקרה כזה השחזור העצמאי שבוצע ע"י מערכת ההפעלה, לא הייתה עוזרת, והמחשב היה אמור להמשיך עם אותם סימפטומים בלתי תקינים.

האם אני צודק?

פורסם

כן ולא.

בבעיית חומרה הכוונה לא לרכיב חומרה ספציפי תקול, אלא למנהל התקן ש"מתנגש" עם החומרה או רכיב חומרה שמתפקד אך לא ב-100%. למרבה הצער רכיבי חומרה לא עובדים בצורה של רכיב תקין או רכיב תקול אלא הבעיות מתחילות בדרך כלל שרכיב חומרה מתחיל ל"גמגמם" מה שמקשה לעיתים על איתור נקודתי של הבעיה ואבחון התקלה כתקלת חומרה או וכנה.

לדוגמה, הבעיה יכולה לנבוע מהמעבד עצמו (יותר נכון תכונות מסוימות של המעבד), מספק כוח שמתחיל לגסוס, בעיה בלוח האם ועוד לא מעט אפשרויות אחרות ביניהן בעיות תוכנה והאפשרות שאני עדיין מקווה שהיא הסיבה, סתם תקלה ארעית שלא מעידה על כלום.

אם התופעה לא חוזרת על עצמה בימים הקרובים, ואם אתה יכול תנסה לאמץ קצת את המחשב (יש מספר כלים ייעודיים לכך שקישורים אליהם יש פה באתר), כנראה שמדובר באירוע חד פעמי ואתה יכול להמשיך לפי התכנון שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים