עבור לתוכן

CHKDSK על הארדיסקים במערך Raid 0, יש השלכות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לשאול בבקשה מהן ההשלכות של הרצת CHKDSK /R על הארדיסקים המערך Raid 0? האם תיתכן פגיעה במידע או ביכולת boot מהדיסק לאחר מכן?

מדובר בשני הארדיסקים ב-RAID 0 שמכילים את מערכת ההפעלה שלי ואני שואל מכיוון שאחד מהם גורם לקריסת המחשב מידיי פעם.

תודה מראש לעונים :-)

פורסם

כמו בכונן רגיל. גם בכונן רגיל יכולה להמצא שגיאה באיזור של מערכת ההפעלה ולגרום לחוסר יכולת לעשות בוט. איך הגעת למסקנה שהכונן

גורם לקריסת המחשב?

פורסם

אני לא רואה שום סיבה ש CHKDSK יכול להפיל מערך/כונן בודד(לפחות בצורה ישירה).

פורסם
  • מחבר

כמו בכונן רגיל. גם בכונן רגיל יכולה להמצא שגיאה באיזור של מערכת ההפעלה ולגרום לחוסר יכולת לעשות בוט. איך הגעת למסקנה שהכונן

גורם לקריסת המחשב?

המחשב קרס באקראי ובאופן פתאומי. היה מופיע blue screen למספר שניות בודדות אבל מעולם לא השאיר אחריו dump. לאחר כל קריסה אחרי תהליך ה-POST, היה רץ החלק של ה-RAID BIOS שהיה מזהה את כל הכוננים שמחוברים ליציאות SATA שלו. החלק הזה היה איטי מהרגיל ולאחריו ה-BOOT היה נתקע. לאחר ריסט נוסף המחשב היה עולה כרגיל. פעם אחת בלבד החלק הזה לא זיהה את אחד מהכוננים שב-RAID.

ברוב ה-blue screens הופיע STOP 0x07E Data Inpage Error.

מעבר לזה כבר קניתי שני כוננים קשיחים חדשים והתקנתי מחדש מערכת הפעלה עליהם עם RAID כמובן. הכול עובד תקין מה ששולל בעיות עם הלוח אם או הבקר של הכוננים.

פירמטתי את הכוננים הקודמים, יצרתי על כל אחד מהם partition והרצתי עליהם chkdsk, לא הופיעה שום בעיה איתם. אולי זאת בעיה של מתח עם אחד מהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים