עבור לתוכן

בעיית זיהוי כרטיסי PCI במערכת מבוססת XP

Featured Replies

פורסם

היי אנשים

במערכת המבוססת על XP home

ומותקנים הרכיבים: הציפ: intel pentium 4 530j 300MHZ, לוח האם: ntel avalon d915gav (כן המחשב ההוא של החבר)

נתקלתי בבעיית זיהוי על שני כרטיסי PCI

הדבר קרה קרה לאחר פירמוט מחדש של המחשב, חלוקה למחיצות והתקנת XP HOME עליו (שהיה מותקן קודם) כן הותקנו 4 ארבעת הדרייברים (סאונד, גראפי ציפסט ו LAN )

1. בתחילה ישר לאחר הפרמוט, הופיעה הודעה שאין לו מספיק משאבי מערכת כדי לאפשר עבודה עם ה- FIREWIRE

ראיתי בפורום שיעצו שלאדם עם בעיה זהה לשנות את הקדימויות של כרטיסי ה- PCI בביוס. הספקתי ארק להיכנס לביוס ולהביט בלא לשנות דבר. לאחר מכן כאשר נכנסתי חזרה ל WINDOWS נראה היה שהכרטיס כלל לאינו מופיע במנהל ההתקנים ולא ידעתי מה לעשות כדי לגרום לו שוב להיות מזוהה.

2. בימים האחרונים פתאום הופיע במנהל ההתקנים חומרה חדשה לא מזוהה בדמות כרטיס PCI. בדקתי את כרטיס הפקס המותקן ונראה שבניגוד לשבוע שעבר, לא ניתן לשלוח פקסים מהמחשב. הדבר המוזר הוא שבמהל ההתקנים נראה שכרטיס הפקס כן מופיע (תחת מודמים) כך שעל פניו הייתי חושבת שהוא מזוהה, אולם ההופעה של אותו כרטיס PCI + אי האפשרות לשלוח פקסים נותנים לי הרגשה שזה העניין. היות ומופיע אשף זיהוי חומרה חדשה ניסיתי לתת לתו לחפש דרייבר בעצמו אך הוא לא מצא - ראוי לציין שמייד לאחר הפירמוט וההתקנה לא התקנתי כל דרייבר לכרטיס הפקס (בהנחה שאכן מדובר בו) ונראה היה שהוא עבד ללא כל בעיה.

אם לא מדובר בכרטיז זה שזוהה, יש פה כאמור שתי בעיות שונות, אבל לבד ממנו ומכרטיס הFIREWIRE אין לי מושג מה על איזה כרטיס מדובר היות ולבד משניהם כרטיס ה-PCI היחיד שמותקן במערכת הוא כרטיס ה-LAN שעובד ללא בעיה (יש רשת).

ביררתי ונראה שבשבועיים האחרונים (מאז נעשה שימוש בכרטיס הפקס- כלומר הוא עבד) הותקנו על המחשב:

דרייבר של דונגל BLOUTOOTH

תוכנת צריבה InfraRecorder

תוכנת לכידת תמונת מסך GADWIN PRINT SCREEN PRO

לגבי הפקס וכרטיס ה- PCI אני תוהה אם יכול להיות שאחת מהתוכנות היא זו שהביאה לבעיה. אם לא, מה כן יכול להיות הגורם לעניין

לגבי ה- FIREWIRE אני מעריכה שמקור הבעיה שונה.

אודה מאוד לעזרתכם ועצותיכם

מצורפת - תמונת מסך של מנהל התקנים

[attachment deleted by admin]

פורסם

בתור התחלה, תורידי את תוכנת EVEREST ותשתמשי בה כדי לברר מהו הכרטיס הלא מזוהה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, AG

הרצתי SIW (הבנתי שמדובר על תוכנה אפילו יותר טובה) ואני מצרפת תמונת מסך עם הרחבה של מדור ה- PCI

סימנתי את את כרטיס ה- LAN והמודם שזוהו.

את כרטיס ה- FIREWIRE לא ראיתי. אז או שפספסתי כאן משהו, או שהוא מופיע במקום אחר (איפה) או שלא ברור. יכול להיות שהוא תקול?

-אידוע לי שעוד לפני הפרמוט לא נעשה בו זמן רב שימוש אך רק אחרי הפרמוט התחלתי לטפל בזה והבחנתי בבעיות שצויינו.

אני מצרפת גם תמונות מסך של מדור SYSTEM SLOTS לא ממש הצלחתי להבין שם משהו, אבל אולי אתה (או מישהו אחר) תוכלו ללמוד ממנו משהו.

שוב תודה

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים