עבור לתוכן

בעיה כרונית בהדלקת המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מחשב נייח עם מערכת הפעלה Windows 7 Ultimate 64-bit.

בכל פעם שאני מדליק את המחשב בפעם הראשונה ביום (המחשב כבוי בלילה), קורה דבר מוזר בתהליך האתחול: בשלב מסוים מופיע פתאום מסך עם רקע כחול עם כיתוב בסגנון DOS. המסך מופיע במשך 2 שניות בממוצע, ולכן עקב ריבוי הכיתוב בו קשה להבחין או להבין במה מדובר. הפרטים היחידים שאני מצליח לקלוט הם משהו שקשור ל- Memory, ישנה הרצה מהירה של מספרים מ-0 עד 100 (כפי שאמרתי - במשך 2 שניות), ומיד לאחר מכן המסך מחשיך והמחשב מאותחל שוב, אך הפעם מערכת ההפעלה בדרך כלל מפנה אותי להפעלה במצב בטוח (במקרה של ויסטה) או לניסיון Repair (במקרה של 7). כמובן שאני לא מסכים לכך ומאתחל את המחשב שוב (או פשוט לוחץ על האפשרות של הפעלה רגילה), אך הפעם הכל פועל כשורה.

התופעה קיימת מימיו הראשונים של המחשב (לפני כשנתיים), והוזנחה לאחר ביקור אצל ספק המחשב, שלא מצא כל בעיה (מכירים את זה שאתם הולכים לתקן משהו, ודווקא אז הבעיה נעלמת ומופיעה שוב כשחוזרים הביתה... ?). מאז ה"כניעה" הזאת אני פשוט מאתחל את המחשב 2-3 פעמים (או כמה שצריך) בתחילת היום עד שהוא עולה כמו שצריך.

אני שב ומדגיש - הבעיה מופיעה רק בהדלקה הראשונה של היום. אם אני אעשה אתחול עכשיו, הכל יפעל כרגיל.

בהתחלה חשדתי במערכת ההפעלה, אך כפי שאמרתי, התופעה הופיעה בשתי מערכות הפעלה שונות (ויסטה ו-7), ולכן אני לא מסיר חשד מתקלת חומרה או Bios למשל.

דבר נוסף שראוי לציין: בכל הפעלה או אתחול של המחשב מופיע בהתחלה באופן קבוע מסך עם לוגו (ככל הנראה של יצרן הלוח). העניין הוא שבהפעלה הראשונה של היום הוא תמיד נראה מטושטש, ובכל אתחול שיקרה לאחר מכן הוא מופיע בצורה חלקה, מה שגורם לי לחשוד גם בכרטיס המסך.

אני מקווה שלא סיבכתי יותר מדי, אבל האם למישהו יש רעיון?

פורסם

מה זה המחשב הזה? נייד/נייח?

תפרט בבקשה.

מה שאתה מתאר נשמע כמו BSOD

bsod_a.jpg

יש דרכים לגרום לאותו מסך להמשיך להופיע כדי לראות יותר פרטים, אם אכן מדובר בו.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק המסך זה!!!

אמרתי - המחשב הוא נייח.

מעבד של Intel, לוח של ASUS, דיסק קשיח של Hitachi... צריך עוד פרטים?

קראתי את מה שכתוב שם, אבל אני לא ממש מבין היכן הבעיה. האם זו חומרה או הווינדוז?

אגב, הווינדוז מעודכן.

תוכל לומר לי מה לעשות?

פורסם

תצלם את המסך הכחול או תעתיק את השגיאה לפה .

פורסם

ויש לי מכונית של מיצובישי.

תפרט מה המפרט שלך, לא איזה מותגים יש ברשותך.

מעבר לזה יש לך בסטיקי הסבר איך לנתח קבצי memory dump שנוצרים ממסכים כחולים אלו ותמיד יש את גוגל כדי לחקור את הבעיה ספצית (קיימים אלפי stop codes שונים עם שילובים של מודולים שיכולים להיות).

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח לצלם אותו.

מה צריך לעשות?

ברגע שהוא הופיע לחצתי על Pause וכלום לא קרה. לחצתי מיד על Print Screen, ולאחר מכן התברר שהמסך לא צולם.

פורסם

קליק ימני על מחשב שלי

properties

advance system setting

advance

startup and recovery setting

ותבטל את automatically restart

פורסם

בטח שהמסך לא צולם, אין לך שום ממשק לתצוגה כמו עם GDI בסיבת חלונות. :lol:

תשתמש במצלמה (תכבה את הפלאש ולא תשים פה תמונות ברזלוצויה של שלט חוצות בבקשה).

פורסם
  • מחבר

מצורף צילום של המסך.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני מקווה שאתה עושה windows update בצורה שותפת.

http://support.microsoft.com/kb/923187

This problem occurs when a race condition is present in the code. In this case, the code compilation process may change the sequence of instructions. Therefore, the computer stops responding.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים