עבור לתוכן

חושב לעזוב את הארץ השאלה לאן?

Featured Replies

פורסם

לא אמרתי שדעתך נוגדת, אבל בסופו של דבר, על כל פותח תראד אין את הסמכות להחליט לאיפה התראד יתגלגל, צריך לזרום לפי דעתי.

שבת שלום. :)

• תגובות 103
  • צפיות 10.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם הייתי מנהל הייתי חוגג עכשיו.

פורסם

אם הייתי מנהל הייתי חוגג עכשיו.

:biggrimjackbox:

כל תגובה מתחת לקו זה, שאינה קשורה לנושא המקורי של הת'רד, תמחק - ותזכה את מי שכתב אותה ב-Mute לשבוע (למתחכמים - זה תקף גם לעמודים הבאים).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

פורסם

יפה מאוד :)

בחזרה לנושא, איזה אפשרויות יש לבן אדם ללא תואר או הכשרה מיוחדת במדינות השונות? ובבקשה לא להציע מכירת ציורים כי את זה עברתי וזה נחמד כעבודה זמנית אבל לא יותר מזה.. וגם לא למכור מוצרים של ים המלח -> אלה עבודות של מזל נטו.

פורסם

לעבור לחו"ל בלי בסיס טוב להתחלה זה רעיון רע. למי שאומר שצריך יותר מתואר ראשון זה לא נכון, אם אתה טוב במקצוע שאתה עובד בו ירצו אותך גם אם יש לך רק תואר ראשון. בחו"ל ובזמן האחרון גם בארץ יש העדפה לידע וניסיון על חשבון למידה ששווה לתחת ברוב המקרים.

פורסם

ובכן... זנות?

בדיוק כמו העבודות שבהם עובדים מהגרים בארץ, אתה יכול לעבוד בעבודות

דומות בחו"ל, כמו בנייה, חקלאות, סיעוד, ניקיון, נהגים מקצועיים וכד'.

לא שום דבר זוהר במיוחד או מרוויח מאוד, אבל מן הסתם זה המצב,

עבור מישהו חסר תואר או הכשרה מיוחדת כלשהי.

כמובן לאחר מכן תמיד אפשר ללמוד בחו"ל, אבל זה הופך להיות מסובך ויקר יותר ברוב המקרים

מאשר ללמוד בארץ ואז להגר.

פורסם

האם אזרחות מזרח-אירופאית (רומניה, ליתר דיוק) "שווה" פחות מאזרחות מערב-אירופאית (אנגליה למשל?)

פורסם

לרוב המדינות בעולם אתה לא יכול להגר סתם, ככה אלה רק ע"י:

לעבור לחיות עם מישהי/מישהו עם אזרחות או תושבות קבע במדינת היעד (לא חייבים להתחתן וזה לא חייב מהמין השני) .

או ע"י זה שמעסיק יקבל אותך לעבודה ויסדר לך ויזת עבודה במדינת היעד, יש לזה סבירות נמוכה (בטח במצב של היום עם אחוזי האבטלה הגבוהים) אלה אם כן תותח בתחום והמעסיק מוכן לספוג את העלויות הגבוהות כדי לעשות את זה.

או שאתה תלך ללמוד לכמה שנים במדינת היעד ואז הרבה פעמים יש ויזות עבודה זמנית לכאלה שסימו את הלימודים במדינות האלה ואחרי מספר שנים של עבודה תוכל לקבל תושבות קבע וא"כ אזרחות.

או כמובן אם יש לך אזרחות של מדינה של מדינת היעד או קרובי משפחה שהם אזרחי מדינת היעד ואז ברוב המדינות תוכל לקבל ויזה על בסיס קשר משפחתי.

מדינות עם תוכניות הגירה בלתי תלויות:

בקנדה, אוסטרליה וניו זילנד, ניתן לקבל ויזת הגירה קבועה שההבדל היחיד בינה לבין אזרחות היא שאין לך דרכון של אותה מדינה, אתה לא יכול לבחור ולהיבחר (בני זילנד אם אני לא טועה כן אפשר להצביע בבחירות) ושאם לא חיים זמן מסויים במדינה אז מאבדים את הויזה. אחרי מספר שנים של מגורים אפשר להגיש בקשה לאזרחות (סביבות ה3-5 שנים).

על מנת לקבל תושבות קבע אתה צריך לקבל אתה צריך לקבל מעל מספר נקודות מסוים, הפרמטרים לקבלת הנקדות הם ידיעת שפה המקומית, גיל (ככל שאתה יותר צעיר אתה מקבל יותר נקודות, כשהמקסימום הוא גיל 45 באוסטרליה וגיל 55 בקנדה, מקצוע מבוקש (יש רשימה של המקצועות באתרי ההגירה של המדינות), ניסיון תעסוקתי במקצוע, לימודים, לימודים מקומיים במדינת היעד וספונסר (ספונסר יכול להיות אזרח מקומי, מעסיק, או State באוסטרליה וProvince בקנדה).

בסופו של דבר אם אתה צעיר (את מירב הנקודות מקבלים בגילאים 20-35) יש לך מקצוע (רשימת המקצועות המבוקשים ארוכה למדי), ניסיון ואנגלית ברמה טובה (בקנדה אפשר גם צרפתית) אתה תוכל להגיש בקשה להגירה למדינות האלה, ואחרי מספר שנים להגיש בקשה לאזרחות.

אוסטרליה וקנדה אלה מדינות עם איכות החיים הגבוהות בעולם, ועם המשכורות מהגבוהות בעולם.

הגרלת גריו קארד:

בארה"ב יש הגרלת גרין קארד שניתן להשתתף בה בחינם, והיא נערכת פעם בשנה, סיכויי הזכיה בה אם אני זוכר נכון הם אחד ל140 ליחיד וא אחד ל70 לזוג (במידה ושניכם נרשמים להגרלה) כך שאין מה לבנות על זה.

פליט:

רוב המדינות המערביות מקבלות פליטים, אפשר לסוע למדינה שאתה רוצה ולהגיש שם בקשה לאשרת פליט, זה קצת קשה אם אתה בא מישראל כי אין בישראל אסון הומנטירי, אבל כבר שמעתי על כמה שהצליחו לקבל אשרת פליט בקנדה ובמספר מדינותנוספות, הסיבות שהם טענו הוא שהם נוצרים/מוסלמים ונרדפים בישראל על בסיס דת, כאלה שגרים בשדרות וערים נוספות בטענה שיש סכנת חיים ומדינת ישראל נכשלת בלהגן על האזרחים שלה, וכאלה שמסרבים לחזור לישראל בטענה שאם הם יחזרו יגיסו אותם לצבא/ יקחו אותם למילואים.

אלה הם נתיבי ההגירה העיקריים.

האם אזרחות מזרח-אירופאית (רומניה, ליתר דיוק) "שווה" פחות מאזרחות מערב-אירופאית (אנגליה למשל?)

כן, היום יש הגבלות מסוימות על בעלי דרכון רומני לעבור למדינות אחרות באירופה, אבל ב2014 יבטלו את כל ההגבלות על בעלי דרכון רומני.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל אלו שהגיבו ברצינות ולעניין. סידרתם לי כמה דברים בראש, ונתתם לי חומר רב למחשבה.

אני מחפש מדינה שבה תהיה לי ולילדי חירות אישית מקסימלית.

למגיב ששלח אותי "חזרה לרוסיה" רוסיה היא דיקטטורה בה חופש הפרט נירמס בכח ויעילות ע"י הממשל. ואחד מתוך עשרה אנשים הולך ברחוב עם בקבוק בירה, מחוץ ל3-4 הערים הגדולות יש שממה ריקה, הערים הגדולות יקרות עד כדי גיחוך כך אנשים גרים עם ההורים עד מותם כי גם אדם שמרוויח מעל הממוצע מתקשה מאד לשכור\לקנות דירה.ושיעור ההתאבדויות ברוסיה הוא הגבוה בעולם. ואני עליתי ב 91 אלו שעלו באותן שנים אזרחותם נשללה.

כרגע המחשבה היא לסיים את התואר לעבוד שנה ואז לצאת לסייר באוסטרליה(אגב, הם מצנזרים שם תכנים מיניים באינטרנט, הלא כן? זה עניין מאד מדאיג, בהתחלה פורנו, אחר כך? קנדה ניו זילנד ואולי עוד כמה לראות מה המצב שם ומה מוצא חן בעייני.

אתם מוזמנים לדיון המשעשע הבא שלי, כותרתו חיי רוח חילוניים.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=460139.0

פורסם

תודה לכל אלו שהגיבו ברצינות ולעניין. סידרתם לי כמה דברים בראש, ונתתם לי חומר רב למחשבה.

אני מחפש מדינה שבה תהיה לי ולילדי חירות אישית מקסימלית.

למגיב ששלח אותי "חזרה לרוסיה" רוסיה היא דיקטטורה בה חופש הפרט נירמס בכח ויעילות ע"י הממשל. ואחד מתוך עשרה אנשים הולך ברחוב עם בקבוק בירה, מחוץ ל3-4 הערים הגדולות יש שממה ריקה, הערים הגדולות יקרות עד כדי גיחוך כך אנשים גרים עם ההורים עד מותם כי גם אדם שמרוויח מעל הממוצע מתקשה מאד לשכור\לקנות דירה.ושיעור ההתאבדויות ברוסיה הוא הגבוה בעולם. ואני עליתי ב 91 אלו שעלו באותן שנים אזרחותם נשללה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=460139.0

לא שאני בעד להגירה לרוסיה, אבל מאוסף השטויות שרשמת, אני מניח שלא ביקרת שם קרוב ל 20 שנה. עם מקצוע טוב ומשכורת סיברה אפשר לחיות ברוסיה( באחת הערים המרכזיות) בצורה יפה מאוד. סתם כללי, מפתח מקבל בסביבות ה 4-5K דולר. יש בעיות הגירה, אבל אם יש לך קרוב משפחה שם אז זה יותר פשוט.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי ברוסיה מאז 95 אבל אבא שלי נוסע כל שנתיים שלוש והיה שם לפני חודש, ויש לי שם הרבה קרובי משפחה וזה מה שהם מספרים.

פורסם

החוקים באוסטרליה לא משהו אבל הם עובדים על זה :P יש שם הרבה בעיות עם הגבלות גיל לתכנים שונים (משחקים,סרטים וכו') שגורמים לזה שהרבה מוצרים לא מגיעים לשם כתוצאה מחוסר התאמה...

פורסם

לא שאני בעד להגירה לרוסיה, אבל מאוסף השטויות שרשמת, אני מניח שלא ביקרת שם קרוב ל 20 שנה. עם מקצוע טוב ומשכורת סיברה אפשר לחיות ברוסיה( באחת הערים המרכזיות) בצורה יפה מאוד. סתם כללי, מפתח מקבל בסביבות ה 4-5K דולר. יש בעיות הגירה, אבל אם יש לך קרוב משפחה שם אז זה יותר פשוט.

כן, גם אני פה בשוק מהתשובה שלך . . . בתור מי שקיבל הצעה למשרה מטעם המדינה שמה ובדק את הנושא עם אלו שחיים שמה, אני יכול להגיד לך שהמשכורות שמה הם בסגנון 1-2K דולר מסכנים וגם זה במוסקבה . . . עזוב שלשכור במרכז מוסקבה דירה של חדר עולה 1500 דולר ומוריד לך חצי מהשכר, אז השכר בשאר מדינות רוסיה נמוך גם מזה.

ממש נדיר לקבל שם 4K $ . . .

פורסם

זה ממש לא נדיר. אני לא אומר שקל שם והכל טוב, אבל זה כזה גרוע כמו שהרבה אנשים ממורמרים טוענים.

אח שלי עבר לגור לשם לפני כמה שנים ביחד עם אישתו ושני ילדים קטנים. הוא ללא תואר או השכלה גבוהה. שוכרים דירה סבבה יחסית במרכז, עסק משלו, הילדים בבית ספר/גן יהודי ( לא זול במיוחד, אבל ככה זה אצל יהודים ). חיים לא רע בכלל. אולי לא בטוף של הטוף, אבל לא רע. מה שכן, מנוי לקאנטרי שם ממש יקר - זה לא משהו שכל אחד יכל להרשות לעצמו, אבל מה לעשות הילדים האלה ממש אוהבים לשחות.

בקיצור, הפואניטה היא שאפשר לחיות שם בסבבה. יש עבודות ויש עבודות.

פורסם

סע להולנד, אין יותר ליברליים מהם.

גם משכורת ביורו, גם אירופאים מתקדמים וגם ליברליות. גם רובם באמסטרדם יודעים אנגלית ברמה טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים