עבור לתוכן

חיי רוח חילוניים

Featured Replies

פורסם

זה בא להיות דיון על חיי הרוח החילוניים.

מה אתם עושים בשביל לקבל סיפוק רוחני? מה המקבילה החילונית שלכם לדת ואמונה?

האדם הדתי הולך לבית הכנסת מתפלל יש לו חגים ושמחות. ומטרה פחות או יותר מוגדרת בחיים. יש לו מה שהוא חושב לידע על מקומו ביקום.

זה לא דיון על דת. אני מבקש בכל לשון של בקשה לא לרשום תגובות המספרות על יתרונות הדת\הצעות לחזור בתשובה\ להפוך לסיינטולוגים ועוד.

------

אני אישית מרגיש ריק למדי, מה יש מעבר למרדף אחרי כסף ידע וסיפוקים מיידיים?(מסיבות סקס אלכוהול)הסיפוק הרוחני העמוק יחסית שאני מגלה לאחרונה הוא מתמתיקה ופיזיקה ברמה אוניבירסטאית, כרגע קורסי שנה א' באוניברסיטה הפתוחה. ומדי פעם כשאני לא מתעצל פיתוח משחק מחשב. גם מ"העבודה" מחלקת פיתוח בצבא יש לי סיפוק מסויים. אבל מה הלאה? אני מחפש זוגיות כרגע ותוהה אם שם נמצאת המנוחה והנחלה. ומה אתם חושבים?

פורסם

אני חושב שבאת להתלהב שנהנת מכמה קורסים באוניברסיטה ולהתבכיין שאין לך חברה

אגב, הדיון הזה עתיד להתפרק כמו הצנרת של קריסטל סטיל

פורסם

צריך לחפש דברים שאתה אוהב לעשות בחיים

כל הדברים שסובבים אותנו מפרעים לנו להיות בשקט ולחשוב מה אנו רוצים באמת מעצמנו

אז קח איזה חופשה קטנה לבד עם עצמך ותחשוב מה אתה אוהב לעשות

כי אין מי שיגיד לך מה אתה אוהב לעשות :) רק אתה

פורסם

בעיקר, לחשוב בצורה אופטימית וחיובית. לדעת, שעכשיו טוב ויהיה יותר טוב בעתיד.

וגם לעשות דברים שאני אוהב כמו ספורט, נגינה תחביבים שונים וכד'...

אני גם כמוך, מרגיש שחסר לי איזה משהו מהותי גדול ומספק. אבל אני מרגיש, שזה יבוא עם הזמן...

כרגע, אני מסיים לקרוא את הספר כוחו של התת-מודע (לא ממש ממליץ עליו, אבל בסה"כ מדובר בספר אופטימי שיותר מדי חוזר על עצמו)

הנה קטע נחמד וקצר מהספר:

"מסופר שבחור צעיר שאל את סוקרטס איך יוכל לקבל את החכמה. "בוא אתי," ענה לו סוקרטס. הוא לקח את הבחור לנהר ודחף את ראשו מתחת למים.

הוא החזיקו כך עד אשר הנער התנשם בכבדות. או אז הרפה ממנו. ברגע שהנער התעשת, שאלו סוקרטס, "מה רצית יותר מכל שראשל היה מתחת למים?"

"רציתי אוויר," ענה הנער.

סוקרטס הנהן אט-אט. "כשתשתוקק לחכמה באותה המידה שבה השתוקקת לאוויר כשהיית שקוע במים," אמר, "תשיג אותה."

פורסם

לך לטאי צ'י ותעשה מדיטציה.

ברצינות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים