עבור לתוכן

מישהי שפנתה אליי כדי להציע לי לעשות מנוי הגרות במפעל הפיס. הונאה?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לפני כמה ימים התקשרו לביתי. בצד השני של הטלפון היתה נציגה טלפונית בשם דליה, שטענה כי היא מתקשרת אליי מטעמה של חברה, שאת שמה שכחתי, העובדת עם ישראכרט. החברה עצמה מציעה לי לעשות מנוי חודשי של 170 ש"ח בחודש. מעצם המנוי הזה, החברה בעצם מכניסה את שמי ל-180 הגרלות של מפעל הפיס בכל חודש [צ'אנס, לוטו, טוטו וכו'], כאשר לטענתה, מובטחת לי לפחות זכייה אחת בכל חודש. העניין עורר את סקרונתי, כיוון שתהיתי כיצד חברה ש"עובדת עם ישראכרט" מציעה לי מודל "עסקי", שהוא לא פחות מאשר מודל הימורים, האסור בארץ. יתרה על כך, התעוררה אצלי תהיה האם הדבר בכלל מותר... שכן ידוע לי שע"מ למכור כל דבר הנוגע להגרלות של מפעל הפיס צריך אישור מיוחד לכך, מה גם שאני בספק שהצעה שכזו היא בכלל חוקית.

הבחורה הנחמדה גם השאירה לי מס' טלפון - 04-8473400.

הדבר נורא סיקרן אותי [כמובן שלא רציתי להרשם, זה נשמע ומריח כמו הונאה טלפונית רגילה], ולכן גם התחלתי לברר ולרחרח קצת מסביב.

אז ככה:

1) התקשרתי לחברת ישראכרט ולאחר בירור מול כמה נציגי שירות, הובהר לי שהם לא עובדים עם שום חברה המציעה כניסה להגרלות על בסיס תשלום חודשי.

2) מבדיקה אחרי מס' הטלפון באינטרנט עליתי על האתר הבא:

h**p://www.lottodeal.co.il/

[חסמתי את הלינק, הכניסה על אחריותכם].

לוטו דיל.

עכשיו עולה שאלת המליון - האם מותר להם להציע, מבחינת חוק, את מה שהם מציעים? כי אם לא, הייתי אומר שכדאי ורצוי להעביר את הפרטים האלה למפעל הפיס. אני בטוח שזה לא ימצא חן בעיניהם.

עוד מישהי שמע\ נתקל בדבר המוזר הזה?

פורסם

גם עליי ניסו את זה, בדיוק לפי כ-7 חודשים, שהתחפששתי מהצבא.

התקשרת בחורה נחמדה מאוד, כמה פעמים, כל פעם דחיתי את ניסיונות השכנוע שלה, עד שלבסוף אחרי כמה גסויות היא הבינה שנפלה על האיש הלא נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים