עבור לתוכן

WIN7 ודרייבר לRAID

Featured Replies

פורסם

WIN7 מכיל בתוכו את הדרייברים להתקנת RAID ?

ערכת שבבים X48,

אני מקווה שאין לי שוב צורך להכניס את הדרייבר בפלופי כמו שעשיתי לפני שנתיים.. אני מאמין שיש אפשרות לDOK, במקרה והדיסק לא מכיל בתוכו את הדרייבר..

דעתכם?

כמו כן, כונן בודד של אינטל 80GB SSD יתן שיפור משמעותי לRAID0 של צמד ראפטורים? סה"כ המערכת לא איטית, ואני די מתלבט.

תודה רבה ושבת שלום.

פורסם

נכון, ב-WIN7 אין צורך בדרייברים לשבבים הדרומיים האחרונים של אינטל (ICH9/R,ICH10/R וכו'..)

לגבי ה-SSD.. מן הסתם שזה תלוי איזה SSD ואילו רפטורים (מהדור הראשון?). anyway אם המערכת לא איטית בצורה שמטרידה אותך אז לא הייתי טורח.

שבת שלום גם לך.

פורסם

קח בחשבון שאם תחליט להוסיף את הSSD למערכת הקיימת כנראה שתצטרך לבחור בין הRAID של הרפטורים לבין פונקציית הTRIM בSSD.

כרגע זה (כמעט) לא הולך ביחד.

פורסם
  • מחבר

מדובר בראפטורים הראשונים - 74GB כ"א.

לקשר לWIN7 - תודה רבה על התשובה.

בקשר לSSD, אני מדבר על הX-25 של אינטל בנפח של 80GB (הנפוץ והטוב),

בקשר לTRIM, אשמח לקבל תשובה עניינית יותר, לא קיבלתי תשובה מספקת בחיפוש בפורום לגבי התפקיד שלו (הוא עצמאי, תלוי במע' הפעלה)...

תודה רבה :)

פורסם

מה אתה רוצה לשאול על הTRIM? אגב, כונני SSD עם בקרים של SANDFORCE התחילו לצאת לשוק, צריך לראות מה העלויות שלהם (=עד

כמה הם יהיו יקרים יותר מאינטל). בסה"כ הביצועים שלהם טובים יותר.

פורסם

אכן הביצועים שלהם דיי טובים, אך מה שחשוב בתור SSD למערכת ההפעלה זה המהירויות קריאה שכן הINTEL מוביל עדיין.

לגבי הTRIM הקשוחה החדשה שיש תומכת בTRIM במקרה של מערך רייד.

זה אומר שאם יש רייד במערכת הכונן SSD שלא חלק מהמערך עדיין יהיה לו TRIM.

ולגביי האם זה כדאי מאשר זוג ראפטורים דור ישן? אין ספק זה הבדל עצום.

סתם דוגמא הSSD של אינטל מקבל תוצאה בHDD בPCMARK 33000 לעומת הראפטור החדש שמקבל רק 9000 , יש כאלה שאומרים לא משנה איזה מעבד לוח וזיכרון תשים, ההבדל שנותן SSD הוא הבדל גדול מכך.

אני מחכה לSSD 25NM שיצאו בסוף השנה ואני אקנה.

בכל מקרה אם אתה קונה SSD אני מאוד ממליץ על מה שאתה אמרת.

פורסם

אלי,

לגבי הבקר שדיברנו עליו, הWIN 7 תומך בו באופן מובנה מה שיחסוך לך הרבה צרות

פורסם

אכן הביצועים שלהם דיי טובים, אך מה שחשוב בתור SSD למערכת ההפעלה זה המהירויות קריאה שכן הINTEL מוביל עדיין.

לגבי הTRIM הקשוחה החדשה שיש תומכת בTRIM במקרה של מערך רייד.

זה אומר שאם יש רייד במערכת הכונן SSD שלא חלק מהמערך עדיין יהיה לו TRIM.

ולגביי האם זה כדאי מאשר זוג ראפטורים דור ישן? אין ספק זה הבדל עצום.

סתם דוגמא הSSD של אינטל מקבל תוצאה בHDD בPCMARK 33000 לעומת הראפטור החדש שמקבל רק 9000 , יש כאלה שאומרים לא משנה איזה מעבד לוח וזיכרון תשים, ההבדל שנותן SSD הוא הבדל גדול מכך.

אני מחכה לSSD 25NM שיצאו בסוף השנה ואני אקנה.

בכל מקרה אם אתה קונה SSD אני מאוד ממליץ על מה שאתה אמרת.

עד כמה שאני זוכר הSANDFORCE מובילים על אינטל בכל הבאנצ'ים חוץ מבקריאה רנדומלית של קבצים מתחת ל4K כך שמבחינת ביצועים הם

עדיפים. החסרונות שלהם שהם יקרים יותר ואמינותם עדיין לא הוכחה (הטכנולוגיה חדשה בשוק).

בקשר לTRIM וRAID נפרד - זו בעיה של דרייברים כרגע כך שהקושחה לא משנה כ"כ (הדרייברים של אינטל שמותקנים בשביל הRAID משתלטים

על בקר הAHCI והם לא תומכים בTRIM) ניתן להשתמש בבקר המובנה בלוח (לא בציפסט - בלוחות תומכים כמובן) כדי להימנע מבעיה זו.

בקשר ל25NM - תופעת הREAD-MODIFY-WRITE רק מוחמרת בהם. צריך לחכות לבאנצ'ים כדי לראות כמה שיפור הם יתנו (אם בכלל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים