עבור לתוכן

האם הלך לי הצורב במחשב חדש שקיבלתי רק אתמול?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

רק אתמול קיבלתי את המחשב החדש שרכשתי.

במסגרת ניסיונותיי ליצור עבורו גיבוי ראשוני, צרבתי דיסק בוט בעזרת מחשב אחר. כאשר הכנסתי את הדיסק למחשב החדש, נדלק האור הצהוב למשך זמן מסוים, כלומר הכונן ניסה לקרוא את הדיסק, וזהו, שום דבר. המחשב מתייחס לדיסק כאילו שהוא ריק.

בדקתי את אותו הדיסק על המחשב השני, ושם הכול בסדר.

כדי לוודא שלא מדובר במקרה, בדקתי עוד כמה דיסקים מקוריים שברשותי, ובכולם אותו הדבר- המחשב החדש מתייחס אליהם כדיסקים ריקים, בעוד שהמחשב הישן קורא אותם בלי שום בעיה.

האם יתכן שהלך לי הצורב כל כך מהר, או שאולי היה פגום מלכתחילה?

האם יש משהו שניתן בכלל לעשות בכדי לבדוק?

אם לא, אני שוקל לבטל את כל העסקה של רכישת המחשב...

תודה רבה

פורסם

מכיר את המושג אחריות?

אם קיבלת את המחשב אתמול, אז תחזור אליהם שיחליפו את הכונן דיסקים

פורסם
  • מחבר

תראה, אני יודע שהצורב הוא הרכיב הזול ביותר במחשב, וגם זה הבעייתי ביותר שבד"כ מתקלקל ראשון.

אבל ראבק, לא הספקתי לעבוד עם המחשב אפילו יום אחד. עוד לא התקנתי עליו אפילו תוכנה אחת.

ואם מתחילים ככה ברגל שמאל, מה יהיה אחר כך???

אז אמנם שילמתי תשלום מיוחד עבור איסוף והחזרה מבית הלקוח למשך שלוש שנים, אבל אני לא מוכן כבר עכשיו לשלוח אותו למעבדה, שיישב אצלם עוד כמה ימים...

או שישלחו לי טכנאי היום הביתה שיחליף את זה, או שאני מחזיר להם הכול חזרה.

אגב, זה מצטרף לעובדה שאת המאוורר הנוסף שקניתי הם שלחו לי בתוך קופסא , במקום להרכיב אותו אצלם במעבדה. כאשר התקשרתי אתמול לפנדה (עוד לפני שעליתי על הבעיה עם הצורב) כדי לשאול למה לא הרכיבו לי את המאוורר, ענתה לי הנציגה שהיא תברר עם הטכנאים ותוך דקות תחזור אליי.

עד עכשיו אני מחכה...

פורסם

רוב מימושי האחריות הם בחודש הראשון אחרי שקונים את המחשב.

זאת לא סיבה להחזיר את כל המחשב.

פורסם
  • מחבר

טוב, שוחחתי בבוקר עם נציג של החנות. טכנאי הבטיח לבוא אליי הביתה עוד היום ולסדר לי הכול.

לפני כמה דקות אני מקבל ממנו טלפון, שהוא שכח לגמרי שמדובר ביום שישי, ושהיה לו הרבה עבודה, בקיצור הוא ביקש לדחות את העניין ליום ראשון.

בהתחלה כעסתי מאוד ודרשתי לבטל את העסקה, אבל לבסוף החלטתי לתת להם עוד צ'אנס אחרון. ממילא בינתיים יש לי שני מחשבים אחרים בבית, אז אני לא כזה לחוץ.

אמשיך לעדכן עבור אלה שמתעניינים :)

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אמש, עשיתי ניסיון נוסף לעבוד עם המחשב. הכנסתי לו דיסק לכונן, והפעם הוא קרא אותו ללא בעיות.

עשיתי את הגיבוי שאותו התכוונתי לבצע קודם, וזה עבר בהצלחה.

בהמשך הכנסתי דיסק אחר ושוב המחשב לא הצליח לקרוא אותו. פתחתי את הכונן, סובבתי במקצת את הדיסק, ואז בניסיון השני, הדיסק זוהה בהצלחה.

וכך היה כל הזמן במהלך העבודה שלי אתמול. כלומר, כאשר הניסיון הראשון לא הצליח, פתחתי את הכונן והפעלתי שוב.

בקיצור, האם זה אומר משהו לגבי תקינות הכונן?

כאילו, אם הוא היה גמור לגמרי, אז בשום מקרה לא היה ניתן לעבוד איתו,גם אם הייתי פותח וסוגר מאה פעמים, לא?

ואלי זה בכלל לא משהו שקשור פיסית לכונן, אלא להתקנה שלו?

פורסם

לא יתכן שהכונן יחליט לקרא מתי שמתחשק לו, ברור שיש פה בעיה.

ברגע שהטכנאי יבוא אליך ספר לו על הבעיה עם הכונן. מניסיון שלי בכול פעם כשהטכנאי מגיע הכל עובד כשרוה, דקה אחרי שהוא הולך מתחילות הצרות שוב.

אם ברצונך בכול זאת לבטל את העיסק תבדוק כמה דמי ביטול עליך לשלם. יתכן וזה לא יהיה כדאי לבטל.

פורסם
  • מחבר

כאשר הטכנאי יגיע, אגיד לו את האמת. כמובן שזה לא מקובל עליי שהכונן יעבוד מתי "שמתחשק" לו, ולכן אדרוש שיבצע החלפה לכונן חדש.

לגבי ביטול העסקה ,ביום שישי הייתי מאוד עצבני, אבל הבטחתי שאני נותן להם צ'אנס נוסף.

אם שוב פעם הוא ימציא תירוץ לכך שאין לו אפשרות לבוא, אז באמת שהעניין יעלה שוב על הפרק.

האמת, מצד אחד, אין לי רצון רב לבטל, כי מדובר במחשב מעולה, אבל מצד שני, מסכת השקרים שלהם כבר מתחילה להביא לי את הסעיף...

פורסם

אני משתתף בצערך שבחרת לקנות בפנדה. יש להם מגוון טוב, ומחירים סבירים, ולרוב תקבל את ההזמנה בזמן סביר - אבל בכל הקשור לאחריות ושירות לאחר הקניה הם ממש לא לעניין. אני כרגע מנסה לברר איך אני מגיש נגדם תביעה קטנה על סירוב לטפל בפנייה במסגרת האחריות ("כי היבואן של הרכיב כבר לא קיים והאחריות היא שלו, לא שלנו").

בכל מקרה מקווה שלך יהיו פחות צרות. קורה שרכיב תקול מההתחלה, מחליפים במסגרת האחריות וזהו.

פורסם
  • מחבר

אני משתתף בצערך שבחרת לקנות בפנדה. יש להם מגוון טוב, ומחירים סבירים, ולרוב תקבל את ההזמנה בזמן סביר - אבל בכל הקשור לאחריות ושירות לאחר הקניה הם ממש לא לעניין. אני כרגע מנסה לברר איך אני מגיש נגדם תביעה קטנה על סירוב לטפל בפנייה במסגרת האחריות ("כי היבואן של הרכיב כבר לא קיים והאחריות היא שלו, לא שלנו").

בכל מקרה מקווה שלך יהיו פחות צרות. קורה שרכיב תקול מההתחלה, מחליפים במסגרת האחריות וזהו.

vic07

רק כדי לעדכן ולסגור את הנושא הזה, אתמול היה אצלי הטכנאי כמובטח והחליף את הצורב. ליתר ביטחון רכשתי גם צורב חיצוני.

אני מאחל שהבעיה שלך עם פנדה תפטר בצורה טובה מבחינתך, ומקווה שאצלי לא יהיו יותר בעיות כאלה, כי עשיתי הרחבת אחריות ל-3 שנים, כולל תשלום נוסף עבור איסוף והחזרה מבית הלקוח.

אני רוצה לציין שדווקא ממה שקראתי בפורומים, "פנדה" זוכה בד"כ לפידבקים חיוביים.

צריך גם לזכור שמבחר החנויות המומלצות באזור חיפה הוא לא כזה גדול כמו במרכז.

פורסם

תהנה מהמחשב

:hi:

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

בינתיים כבר הייתה אצלי תקלה חמורה שבעטיה ווינדוס נאלץ לבצע שחזור.

אני מקווה שזו רק בעיית תוכנה כלשהי, ולא בעיית חומרה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים