עבור לתוכן

מעוניינת בדעה על מפרט בסך 2.3K לצרכים כלליים כולל גיימינג בינוני

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה עד-כה!

עודכנה רשימת הצרכים בפוסט הראשון לבקשת tmpusr

ובנוסף: המפרט הבא נראה לי האופטימלי :

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 435 AM3 (2.9GHz) - BOX ₪386

לוח אם:

[..] ASUS M4N68T-M ₪319- רק אם אפשר הבהרבה מהו מ,ס הסלוטים בלוח זה :)

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪296

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪839 - מה ההבדל בין SHAPHIRE ו POWERCOLOR פשוט יש הפרש של 40 של ביניהם

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪253

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪251

פורסם

בלוח-הראשי ASUS M4N68T-M ישנן 2 תושבות ליחידות זיכרון-ראשי, ואת דעתי בעניין כבר כתבתי פה.

ולאבחנת-התצוגה ("Display Resolution") של הצג הצפוי להתחבר למערכת, גם ה-RHD5750-1GB יהיה מעל ומעבר, קל וחומר ה-RHD5770 - שמיותר פה לחלוטין (!).

פורסם
  • מחבר

לאחר כל העזרה הרבה מאוד שלכם רציתי להודות מאוד!!!!!

המפרט הסופי (אני מקווה) הוא :)

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 630 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪553

לוח אם:

[..] ASUS M4N68T-M ₪290

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪299

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5750 1GB GDDR5 - RETAIL ₪715

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪185

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪265

[glow=red,2,300]אדוניי הגאונים, יש אישור ?:)[/glow]

פורסם

אני וג'ו חלוקים לגבי כרטיס המסך.

אני עדיין טוען שה-1G מיותר ללוטין ל-HD5750.

אפילו ה-HD5770 שחזק ממנו בקושי מרוויח משהו מתוספת הזיכרון.

ה-HD5750 פשוט חלש מכדי לנצל אותה וב~100 ש"ח יותר כבר תקבלי גם 1G וגם ליבה גרפית עדיפה בהרבה.

אין ספק שבהגדרות/רזולוציות גבוהות ההבדלים מצטמצמים ול-1G יש יותר משמעות (תראי איך ה-HD4770 עם 512M צונח) אבל לגיימר בינוני זה חסר משמעות וחבל להשקיע על משהו שלא יקרה.

אם ה-HD5770 אוברקיל בשבילך (והוא כנראה כן), ה-HD4770 יתן ביצועים כמעט זהים ל-HD5750 בפועל במרבית המקרים ועולה פחות מ-500 ש"ח. יש לו גם יכולת OC אדירה (5 דקות עבודה בדרייבר) ואז הוא בכלל חיית ביצועים ביחס למחירו המצחיק:

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-7.html

benchmark2520results3a2520crysis.png

לדעתי סדר העדיפות הוא:

1. לקחת HD4770 אם את רוצה את הכרטיס המשתלם והכדאי ביותר לגיימינג בינוני.

2. לקחת HD5750-512M אם את בכל זאת רוצה משהו תומך DX11 ומעט חזק יותר במחיר שפוי.

3. לקחת HD5770-1G אם את רוצה מקסימום ביצועי גיימינג לתקציב עם כרטיס חזק משמעותית (אבל אז צריך SEASONIC 400W ET כמינימום)

עריכה: גם ה-GTS250 מהווה חלופה ראויה בהחלט ל-HD5750 אם תמצאי אותו בפחות מ-600 ש"ח לדעתי:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5072

פורסם

היא אמרה שהיא משתמשת במחשב למשחקי MMORPG שלא דורשים כרטיס מסך חזק (אפילו לא בינוני) בכלל, והיא הדגישה גיימינג בינוני. אני חושב ש-5750 כבר די נושק לגבוהה ויהיה מיותר. מה שיהיה יותר חשוב פה זה המעבד והזיכרון...

בנוגע לזיכרון, 2 ג'יגה זיכרון אמור ליהיות בסדר, אבל יש סיכוי שבעתיד תזדקקי לעוד 2 ג'יגה לכן כדאי להשאיר אופציה לשדרוג זיכרון במפרט.

בנוגע לכרטיס וDX11, אני בספק שיהיה לך מה לנצל את DX11. ההבדלים במילא קטנים גם במשחקים, וזה גם ממש לא אומר שלא תוכלי להתקין ווינדוס 7. ההבדל יוצר בסך הכל טקסטורות (כל אובייקט בגראפיקה של משחק) טיפה יותר חדות\אמיתיות, וזה רק במשחקים שתומכים בזה. מה שכן, עדיין חשוב העניין של ה-1 ג'יגה זיכרון עיבוד בשביל העתיד שזה דבר שאני לא חושב שכדאי להתפשר עליו בכלל.

הנה המפרט האופטימלי... אני בטוח שהשאר יסכימו אותי.

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪367

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA770-US3 ₪393

זיכרון:

[..] G.SKILL 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ₪281

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5670 1GB GDDR5 - RETAIL ₪628

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪253

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000528AS ₪413

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪2335

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

1) מעבד חזק ולוח איכותי יחסית עם אופציה לשדרוג זיכרון. (אם את רוצה לרדת במשהו ולהוסיף עוד זיכרון, תגידי לנו)

2) יש פה 1 טרה בית שטח אחסון בהשוואה לשאר.

פורסם

תגיד, אתה רציני או שזו השעה המאוחרת?

* מעבד מצויין אך חלש יותר. אם כבר 4 ליבות זו מחשבה נכונה לעתיד.

* לוח אם התומך ב-DDR2 שהולך ונעלם מהשוק בהדרגה (כנ"ל לגבי הזיכרון - ועוד יקר כל כך).

* כרטיס לא משתלם בגרוש - נתת את כל הנימוקים הנכונים למה לקחת HD4770 ולקחת משהו הרבה פחות כדאי.

* ספק מעל הנדרש

* גם במפרט המקורי יש לה יכול לשדרג ל-2X2G ואפילו ל-2X4G במידת הצורך.

פורסם

המפרט הסופי (אני מקווה) הוא :)

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 630 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪553

יש לי הרושם שהקישורים לפריטים "נשמטו", ולא בכדי... למשל : http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=27168 .

והשאלה היא רק מדוע לעשות דברים כך, "מאחורי הגב" ?

לסגל-האתר הרי אין עניין בזהות המקור שממנו תרכשי את הציוד שלך - יהיה זה אשר יהיה, מלבד בשאיפה לטובתך.

ותהא בחירך אשר תהא - אף אחד לא ירדוף אחרייך בשלה (עם או בלי קלשון...).

פורסם
  • מחבר

יש לי הרושם שהקישורים לפריטים "נשמטו", ולא בכדי... למשל : http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=27168 .

והשאלה היא רק מדוע לעשות דברים כך, "מאחורי הגב" ?

לסגל-האתר הרי אין עניין בזהות המקור שממנו תרכשי את הציוד שלך - יהיה זה אשר יהיה, מלבד בשאיפה לטובתך.

ותהא בחירך אשר תהא - אף אחד לא ירדוף אחרייך בשלה (עם או בלי קלשון...).

חחח גרמת לי להרגיש כבוגדת :S הקישורים לא "נשמטו" :-X אלא הגעתי למסקנה כי אין באפשרותי להגיע לאשדוד בכדי לרכוש כרגע..

ובנוסף אין כל חנות אחרת אשר כוללת את כל הרכיבים הדרושים לכן אף ככה אצטרך לרכוש חלק פה וחלק שם ולהרכיב לבד.

ועוד, בכל תקלה אצטרך לנסוע לאשדוד וזה חתיכת עיניין אין לי רכב פרטי וזה יהפוך לחתיכת עיניין. וכמובן שאין נעשה דבר כאן "מאחורי הגב"- את כל מה שהבעתם לקחתי כטענה מוצקה ואיתנה בכל הקשור לחלקים במחשב זה, במידה ובחנות בה ארכוש יתעורר עניין כזה או אחר במידת בגלל חוסר האפשרות שלי להגיע לאשדוד לרכישה אצטרך להתמודד עם זאת O_ם ואם אחטוף אני יהיה היחידה להאשים :)

[glow=red,2,300]עריכה: [/glow] מצאתי את כל הרכיבים מלבד ספק ב-KSP - האם זה יותר טוב אותה חנות נוראה שאסור ללכת אליה? :)

ובנושא אחר, האם העובדה שארכוש HD4770 לא תשאיר אותי מאחור בעוד מספר שנים (3-5) לדוגמא? (אין זה מחייב עבורי להריץ הכל תמיד בHIGH גם MED בסדר) ומה ההבדל העיקרי בין ייצור של POWERCOLOR ל SHAPHIRE?

פורסם

אין לי כל ניסיון עם KSP אבל מההתרשמות שלי עד כה הם ממש לא הבחירה הראשונה ולא השניה שלי אישית.

תוך 3-5 שנים כל כרטיס שתקני היום בכל תקציב יהיה מיושן ומצחיק.

פורסם

הכל טוב ויפה :) רק הבעיה שאני גרה בבאר-שבע ו-

א) המחירים פה לגמרי שונים O_ם

ב) יש רק חנות אחת שמצאתי שכוללת בה את כל הרכיבית הנ"ל - יש אפשרות להרכבת אותו המפרט משם עם שינויים רלוונטיים בהפרש המחירים?

http://pandas.co.il/

ג) רציתי לשאול האם HD4770 יפגע משמעותית ביכולות הגראפיות? אני יודעת ש HD4770 לא תומך DX11 אז אני פשוט יתקין VISTA :facepalm:

תודדה מראש לכל המצילים אחת בורה כמוני =] :kopfpatsch:

אין צורך להתקין VISTA אם הכרטיס לא תומך בDX11. יש לי כרטיס די ישן והכל רץ יפה מאוד בWIN7 גם במשחקים שלא דורשים DX11 וגם באלה שכן יש את התמיכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים