עבור לתוכן

בעיות שונות במחשב שנמצא תקין במעבדה.

Featured Replies

פורסם

היי...

המחשב החדש שלי שאני מדבר ממנו כרגע היה בערך שבועיים במעבדה לניצול אחריות כי חשבתי שיש צורך. שלחתי אותו לשם בגלל בעיות ארטיקטים במשחקים, רעשים סטטיים באודיו, מאווררים שמרעישים ברנדומליות ללא סיבה, הארדיסקים שמסרבים להעלות אחד אחרי השני (בעיה זו נפתרה אחרי עדכון ביוס), תקתוקים של כל ההארדיסקים ועוד בעיות קטנות ממש מוזרות שביחד בלתי נסבלות.

במעבדה אחרי עדכון הביוס נמסר לי שאין זכר לכל הבעיות שציינתי ונערכו בדיקות מקיפות כמו ביצועים, מתחים ושומדבר לא נמצא דומה למה שאני ציינתי. האמנתי שכל זה נפתר בעדכון ביוס שהוגדר כקריטי- כנראה מהסיבות המדוברות. אבל לא. ברגע שהמחשב הגיע אלי הוא נדלק ונכבה ללא הפסקה לא משנה מה עשיתי, זה נראה שגם לא היה חיווי מהספק ללוח. לאחר מנוחה זה חזר לעלות. עליה אחת הייתה ממש מוזרה. העכבר האט וקרטע בטירוף וכל המחשב בכלל. עליה שניה קפאה בסופו של דבר והשלישית צלחה עד עכשיו...

הבעיה היא שכל שאר הבעיות שבגללן שלחתי את המחשב למעבדה פשוט עדיין נמצאות פה, והמעבדה מוסרת לי שהמחשב עבד זמן קצר לפני שהוא יצא ומאז שהוא הגיע, שעות רצופות ושנערכו עליו בדיקות משחק, תוכנה ואודיו כלליות ולא היה זכר לבעיות האלו- שוב.

מה לעזאזל זה יכול ליהיות...? אצלי יש בעיות, שם אין?

למישהו יש רעיון? אני די משתגע מהעניין. :s07:

פורסם

שנה את כותרת הדיון לאינפורמטיבית בבקשה.

פורסם
  • מחבר

שונה, למרות שחשבתי שהכותרת אינפורמטיבית מספיק.

פורסם

שינית עבורך את הכותרת לאינפורמטיבית.

לפעם הבאה תפנים את השינוי הזה בבקשה.

פורסם

הייתי בודק את הספק

פורסם
  • מחבר

הספק נבדק כמה פעמים ואפילו הוחלף פעם אחת מ-FSP לסיסוניק.

לא יתכן שזה הספק אם פה זה לא עובד טוב ושם כן.

מדובר במחשב שמשנה את הפנים שלו בהתאם למקום. זה WTF אחד גדול.

פורסם

תיקח את המחשב לחבר או למקום אחר בביית ותבדוק אותו שם

תבדוק גם כשכבל רשת (אינטרנט) של המחשב מנותק וכן אם כבל חשמל ומסך אחרים

אם אכן יש בעיה רק במקום המקורי - יכולה להיות בעיה של אדמה מנותקת בחשמל באותו מקום של הבית

פורסם
  • מחבר

אני אעשה את זה, אבל קשה לי להאמין שבעיות חשמל יגרמו לסדרה מפורטת כל כך של בעיות.

יש עוד רעיון?

פורסם

זה הדרך היחידה לדעתי שממנה המחשב יכול לעבוד או לא לעבוד כפונקציה של המקום שלו

אם לא אז תנסה למצוא חוקיות אחרת מתיי המחשב עושה בעיות

איך זה קורה ? הספק של המחשב מסנן הפרעות מ 240 V לתוך האדמה של החשמל. אם היא מנותקת הזרם ימצא מסלול אחר לאדמה - דרך הכרטיס מסך והמסך ולתוך החיבור אדמה של המסך למשל. אפילו שהזרם עדיין עובר בחוטים שמיועדים לאדמה (סיכוך וכו) ולא ישר בחוטים של האותות הוא עדיין יכול להשפיע

להוט לעיתים יש ציוד לא תקין שמזרים 240 V לתוך הבית דרך הכבל שלהם. המסלול של הזרם הזה לאדמה יכול לעבור דרך כרטיס רשת או USB של המחשב (יש מספיק בתים כולל שלי שבהם אתה מרגיש זרם אם אתה נוגע בכבל טלויזיה של הוט ומשהוא מתכתי אחר)

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק את העניין הזה. שימוש ב-UPS יכול לעזור בנושא?

פורסם

במקרה הזה UPS יכול להפריע - הוא מקום נוסף שבו יכולה להיות תקלה

אם יש לך UPS תנתק אותו עד שאתה מוצא את התקלה

פורסם
  • מחבר

לא, הרעיון המקורי היה להשתמש ב-UPS בשביל לנסות לנטרל בעיות שכאלו.

מהי הדרך הכי יעילה לאבחן את התופעות הללו שאתה מדבר עליהן?

פורסם

תחבר את המחשב במקום אחר + כבל חשמל חר + מסך אחר + ללא אינטרנט

אם אין בעיה אז זה משהוא קשור לחשמל

אם יש בעיה אז היא משהוא אחר בכלל ולא מה שכתבתי עד עכשו

פורסם
  • מחבר

מקום אחר = נקודה אחרת בבית או לגמרי מבנה אחר?

אני אעשה את זה. השאלה היא איך המסך מצטרף לתמונה.

פורסם

נקודה אחרת בביית אמורה להספיק

אם יש תקלה באדמה של המחשב או המסך (אבל לא שתיהם) מה שהספק כוח של אחד מהם מסנן (EMI filter) יזרום לאדמה דרך השני (מה שאומר דרך הכרטיס מסך וכדומה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים