עבור לתוכן

disk data transfer rate עם כונן SSD

Featured Replies

פורסם

לפני 4 חודשים קניתי כונן SSD, של OCZ מדגם AGILITY בנפח 60 ג'יגה.

התוצאות היו טובות מאוד קיבלתי את המקסימום בבדיקה של HDTUNE, מהירות קריאה של 200 פלוס מינוס.

בבדיקה של WEI - WINDOWS EXPRIENCE INDEX קיבלתי ציון של 7.2 המערכת עבדה מצויין ובאמת הכל נראה פיקס.

לאחרונה עשיתי סתם במקרה שוב בדיקה דרך הWEI, והציון ירד מ-7.2 ל-5.9. כרגע אני לא מרגיש איטיות או משהו לא תקין, אבל מאוד מוזר לי ולא נראה נכון שהציון ירד דרסטית. לא עשיתי שום בחומרה או בדרייברים כלשהם, לא התקנתי איזה משהו שאמור להפריע.

יש סיבה שהתוצאה ירדה פלאים ככה סתם? יש אפשרות לנטר את הבעייה? להעלות שוב את הציון?

אני יודע שזה לא כזה קריטי אבל בכל אופן בהתחלה זה היה על 7.2 ככה שזה די מפריע..

אם מישהו יוכל לעזור אני אשמח.

פורסם
  • מחבר

אולי מישהו בכל זאת ? :)

פורסם

נתחיל בזה שתריץ בדיקה עם תוכנה יעודית (יש בסטיקי אמצעי אחסון) ותשווה לתוצאות ברשת. מעבר לזה - הקושחה שלך תומכת בTRIM?

פורסם
  • מחבר

תומכת ובדקתי וזה מופעל..

ולגבי הבדיקות, בהתחלה כשבדקתי את הכונן ללא מערכת הפעלה עליו התוצאה הייתה 200 MB לשנייה במהירות קריאה. אחרי שהתקנתי עליו ווינדוס 7 כמובן המהירות ירדה וזה מובן, ירדה ל-180 MB. לאחרונה בבדיקות שאני עושה המהירות ירדה ל-160MB וכמו שציינתי הציון המעצבן הזה בבדיקה של ויסטה/7 ירד. אני יודע שזה לא קריטי שיהיה רשום שם כמה שיותר גבוה, אבל זה שהציון ירד פתאום הדליק אצלי נורה אדומה.

פורסם

It shouldn't bother you.

Your SSD is probably using an old controller, as you are using the space the speed will go down.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני אפנה מקום ככל שניתן מכונן הSSD המהירות תחזור לקדמותה כמו שהיה בהתחלה או שכעת זה כבר אבוד?

פורסם

It shouldn't bother you.

Your SSD is probably using an old controller, as you are using the space the speed will go down.

הוא אומר שהכונן תומך בTRIM. אתה צריך להשתמש בדרייברים שבאו עם הWIN7 (של מיקרוסופט) תראה שלא התקנת דרייברים של אינטל במקרה.

פורסם
  • מחבר

הוא אומר שהכונן תומך בTRIM. אתה צריך להשתמש בדרייברים שבאו עם הWIN7 (של מיקרוסופט) תראה שלא התקנת דרייברים של אינטל במקרה.

אוי ואבוי, עכשיו שאתה מזכיר לי את זה, נראה לי שהתקנתי לאחרונה INTEL CHIPSET DRIVER.

בבקשה איך אני מחזיר את אלו של WIN 7?

**עריכה: וכמובן יש לי את הINTEL RAPID STORAGE מותקן כי יש לי 3 כוננים של סיגייט בRAID 0.

פורסם

עד כמה שאני זוכר, הבעיה היא דווקא בRAPID STORAGE ולא בCHIPSET DRIVERS.

פורסם
  • מחבר

להסיר אותם? אבל אז לא תהיה לי תמיכה כמו שצריך לפי דעתי.. או שאני טועה?

פורסם

אתה צריך את הSTORAGE MANAGER בשביל הRAID אבל הוא מבטל את התמיכה בTRIM. אתה די תקוע עד שיוציאו דרייבר שמאפשר

TRIM וRAID (כרגע לא קיים) אתה יכול לנסות להשתמש בתוכנת הGARBAGE COLLECTION של OCZ ולראות אם זה משפר משהו.

מומלץ להריץ בדיקת HDTUNE לפני ואחרי הGC.

פורסם
  • מחבר

גם אם קיבלתי 0 בבדיקה הזאת fsutil behavior query DisableDeleteNotify (שזה אומר שהTRIM פועל), זה אומר שהוא לא פועל כל עוד הדרייבר של הRAID מותקן?

כרגע בבדיקה של HD TUNE הבדיקה מתחילה על 112 מגה ולאט לאט עולה ל-188, הממוצע משהו בסביבות 135, זה די עלוב בשביל הSSD שלי, שבהתחלה היה מזנק מיד ל-170-180 ולא יורד מזה.

פורסם

זה אומר שהתכונה מופעלת בWIN7 ולא דווקא בבקר הזה. זה מבלבל ועדיין לא טרחו להוציא תוכנה שתאבחן את זה בצורה נורמלית.

פורסם
  • מחבר

אז כרגע אתה אומר שאין מה לעשות ולהסתדר עם המהירות הזאת ?

באסה כי זה לא שלא הייתי מקבל מהירויות הרבה יותר גבוהות...

השאלה אם זה חומרה שנדפקה או דרייבר/הגדרה שצריך לכוון...?

פורסם

ממה שקראתי בפורומים הדרך לבדוק אם TRIM עובד

הוא למחוק קובץ ענק של 10 GB וכמה שניות אחרי המחיקה לראות אם רואים את נורת ה HD עובדת אם כן אז ה TRIM עובד אם לא אז לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים