עבור לתוכן

האם מגן ברקים על המערכת סאונד שלי תוריד את איכות הצליל?

Featured Replies

פורסם

או שזה סתם מיתוס ?

שמעתי אנשים אומרים שזה מוריד את איכול הקול או הצליל.. :xyxthumbs:

פורסם

ולי אישית יצא לשמוע שהעולם נברא לפני 6000 שנה, שהשואה לא היתה ושקיים עם פלסטיני. אז מה?

מגן הברקים לא משנה בשום צורה את החשמל שהמערכת מקבלת עד שיש נחשול מתח במערכת.

פורסם
  • מחבר

ולי אישית יצא לשמוע שהעולם נברא לפני 6000 שנה, שהשואה לא היתה ושקיים עם פלסטיני. אז מה?

מגן הברקים לא משנה בשום צורה את החשמל שהמערכת מקבלת עד שיש נחשול מתח במערכת.

זה מה שאני חשבתי, נשמע לי קצת מוזר שהוא מוריד את איכות הקול ! זה לא נשמע הגיוני ....

פורסם

יש על זה ויכוח. מבחינה מדעית, כלומר מבחינת האיפיון המתמטי, לא אמורה להיות השפעה שכזו. אלא, שאודיופילים, המסתמכים על האוזן (במובן הפרספציה של הצליל במוחם - כלומר לא רק מנגנון השמיעה על טהרתו, אלא הסתכלות כוללת על מנגנון זה כחלק אינטגרלי מהמוח עצמו) יגידו אחרת. להערכתי הם אכן שומעים הבדל, אבל לא כזה שהוא פסיכו-אקוסטי ולכן אינו מדיד מחוץ למוחם. במילים אחרות, ההבדל אינו ניבט איפשהו בתוך מערכת הקול עצמה, כלומר מסך כל האלמנטים המביאים להפקת גלי קול.

פורסם

להערכתי הם אכן שומעים הבדל, אבל לא כזה שהוא פסיכו-אקוסטי ולכן אינו מדיד מחוץ למוחם. במילים אחרות, ההבדל אינו ניבט איפשהו בתוך מערכת הקול עצמה, כלומר מסך כל האלמנטים המביאים להפקת גלי קול.

התכוונת לאמר שההבדל כן פסיכו-אקוסטי לא כך?

'כל מקרה, אני ניסיתי את המגן ברקים המסכן של יונדאי וישר שמתי לב איך המע' שלי חטפה פגיעה בסאונד: נהיה יותר מלוכלך ופחות דינמי. למי שיש מע' מספיק טובה לא תהיה לו בעייה לשים לב.

פורסם
  • מחבר

'כל מקרה, אני ניסיתי את המגן ברקים המסכן של יונדאי וישר שמתי לב איך המע' שלי חטפה פגיעה בסאונד: נהיה יותר מלוכלך ופחות דינמי. למי שיש מע' מספיק טובה לא תהיה לו בעייה לשים לב.

ומה עם טלוויזיה? ושאר המכשירים? לא לשים להם בכלל את המגן רק בגלל הפגיעה בסאונד?

פורסם

מישהו חי בסרט שהחשמל מחברת חשמל הוא גל סינוס טהור והמגן ברקים מעוות אותו, כך שמעגלי ייצוב המתח במערכת כלשהי לא יתמודדו עם כך?

פורסם

מגן ברקים הוא במקרה הטוב מעגל של משווה מתח ובמקרה הגרוע - פיוז פשוט, אין לזה שום משמעות מבחינת המתח המתקבל (ולא אמור להיות לזה, זה מגן ברקים לא AVR).

AVR יכול (תיאורתית, בדיוק כמו הוויכוח עתיק השנים בקרב אודיופילים על כבלים שנותנים "נפח לצליל" וכו') להשפיע על איכות הצליל.

והחשמל מחברת החשמל הוא אכן גל סינוס טהור.

פורסם

מה זה המגן ברקים הזה אתם מדברים עליו?

אם זה SURGE PROTECTOR אז זה בנוי מ MOV

Metal-Oxide Varistors

http://en.wikipedia.org/wiki/Varistor

או מזכוכית עם גז בפנים.

ולמה זה צריך לשנות אודיו שזה לא עושה כלום אם אין ברק ??

פורסם

כן, כמובן. כשאתה אומר מערכת, אתה מתכוון לאוזניות + מגבר?

פורסם

כן, המע' העיקרית שלי מבוססת על אוזניות, יש לי גם רמקולים לא רעים (אודיואינג'ן A5) אבל לא יצא לי להשוות איתם ובכל מקרה האוזניות יותר מפורטות.

ומה עם טלוויזיה? ושאר המכשירים? לא לשים להם בכלל את המגן רק בגלל הפגיעה בסאונד?

שוב, לא יצא לי להשוות בדיוק ואני לא בקיא בפרמטרים של איכות תמונה אבל אני חושב שאם היה הבדל הוא יורגש רק ברזלוציה של HD אם בכלל. אני יכול להתייחס רק למה ששמעתי במו אזניי עם המגן הפשוט של יונדאי, אני לא שולל כמובן את העניין בכללי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים