פורסם 2010 באפריל 2615 שנים המחשב של אחי מגיב לאט מאוד (לדוגמא: לוקח זמן עד שלחיצה על כפתור ימני פותחת תפריט)הדברים שבדקתי כדי לשלול בעיית תוכנה:הורדתי תוכנות מיותרות- במצב idle המחשב צרך כ 270MB זכרון וכמעט ולא צרך CPUבדקתי וירוסים וספייוורים, והכי חשוב - הרצתי live CD של ubuntu והאיטיות נמשכהמכאן הסקתי שהבעיה בחומרה.ביצאתי בדיקת זיכרון עם memtest86 (למרות שלא היו מסכים כחולים, ולכן לא נראה לי ששם הבעיה)בדקתי bad sectors בהרדיסק אם התוכנה שבאתר - HDTuneספק הכח חדשבדקתי שה page file מוגדר כראויאיזה בדיקות נוספות ניתן לעשות?
פורסם 2010 באפריל 2615 שנים מה המפרט של המחשב המדובר?בתוכנת HDTUNE יש אופציה לבדוק מהירות של ההארדיסק, בצע בדיקה ותביא צילום מסך של התוצאה.
פורסם 2010 באפריל 2615 שנים מחבר אם אני לא טועה אז המהירות הייתה כ 30-50MBאין לי גישה למחשב, ותוכנת teamviewer מסרבת להתחבר אליו.עוד תסמין: פעמים רבות כונן ה CD מסרב להפתח (הוא משמיע קול של פתיחה ומייד סגירה)מחר כנראה המחשב ילקח לתיקון במעבדה, ואני מקווה שהם ימצאו פתרון.אני רוצה ללמוד רעיונות לבדיקות נוספות, כך שבעזרתם אוכל לדעת בעתיד ממה נובעת תקלה מסוג זה ואמנע מלקיחה מיותרת למעבדה.
פורסם 2010 באפריל 2615 שנים מדובר על הארדיסק SATA או PATA?תנסה לנתק את שא התקני הIDE כדוגמאת הCD ואם יש עוד הארדיסקים חוץ מהמערכת אז גם אותםולראות אם האיטיות ממשיכה
פורסם 2010 במאי 915 שנים מחבר המחשב חזר היום מהתיקון, וכונן ה CD הוחלף.לפי החנות הסיבות להאטה הם:1. וירוסים וספייוורים (אני סרקתי את המחשב עם avast ועם spybot s&d לפני שנתתי אותו, ולא מצאתי כלום) הם סרקו עם nod32 ו malwarebytes2. יש רק 2GB פנויים בכונן Cאני עבדתי בעבר הרבה פעמים עם פחות מקום בכונן המערכת ולא הייתה בעיה של מהירות.בנוסף לזה, העברתי את ה page file למחיצה אחרת, כדי לשמור על כונן המערכת מאוחה.מה דעתכם האם הם סתם מקשקשים?האם כונן CD לא תקין יכול לגרום להאטה כזו?
פורסם 2010 במאי 915 שנים כונן CD יכול להאיט כונן HDאני חושב שהוא יכול גם כשהם לא באותו כבל (לא מובן אבל היו לי בעצמי תקלות משונות אחרות שקורות נניח ב IDE 1 ואז לא עובד גם IDE 2)
פורסם 2010 במאי 1215 שנים המחשב של אחותי סבל מאיטיות ממש שלקח למחשב לפתוח תיקיה באיזה 1-2 דקות ככה...לאחר שהבנתי ועשיתי כמה בדיקות לHD ולזיכרונות אז ניתקתי את כבבל הIDE של הCD והמחשב התחיל לבצע פעולות מהירות יותר.הם צודקים.לדעתי NOD32 טוב יותר מAVAST מתוך ניסיון של מציאת וירוסים.יכול להיות שאם הכונן CD היה מחובר בדרך IDE והHD מחובר בSATA אז המחשב היה סובל מאיטיות? למה ואיך זה קשור?
פורסם 2010 במאי 1215 שנים חחח זה המחשב הישן שלי,יש לי עוד מחשב ברוך השם ועוד לפטופ חדש.זה היה מחשב דיי ישן שעבד בסדר עד שקרה לו הבעיה לפני שבועיים כשרציתי להחליף HDD.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.