עבור לתוכן

פגיעה בוטא בחופש הביטוי

Featured Replies

פורסם

איך אתה יודע שהאיומים הגיעו מתוך ארה"ב? איך אתה יודע שהיה אדם קונקרטי שאיים והזדהה בצורה מלאה?

פורסם

גם אם האיומים לא הגיעו מתוך ארה"ב, הרי שבשביל להוציא אותם לפועל צריך אנשים בארה"ב - והרי בעצמך טענת שממש לא מדובר באיומי סרק, מה שאומר שיש אנשים בארה"ב שיכולים ורוצים להיות מעורבים בדברים מעין אלו. ובאשר לאנונימיות של האיום, אם אכן היה אנונימי - בשביל זה יש משטרה, כדי לחקור, לא?

בשורה התחתונה, האם מעבר ל"כניעה" המובנת של בעלי הערוץ מפחד לחייהם, מבחינתך על הרשויות במדינה דמוקרטית להשלים עם סחיטה באיומים של אזרחיה ע"י גורמים קיצוניים, ויהיו אלה אלמונים או כאלה שמזדהים בשם מלא?

פורסם

תשמע, מאידך קיימים תקדימים לקיצונים מוסלמים שאיימו והרגו בפועל אנשים שהעבירו ביקורת על האיסלאם,

מצד שני היו כאלה שלא יצאו וקשה לדעת מה מהאיום הוא סרק ומה לא, לכן אחריות לקיחת הסיכון היא כולה על Comedy Central.

אם אתה יודע שיש לך זכות לעשות משהו ואתה יודע שיש מישהו שלא יאהב את זה, אתה לוקח סיכון.

גם במקום עבודה אם תפתח את הפה יותר מדי על ההנהלה ייבעטו אותך, אבל למה? כולה הבעת דעה, לא?

אתה רוצה לצעוק בחוצות העיר שהמוסלמים חארות? לבריאות, אבל אל תצפה שאחרי זה ממשל ארה"ב יציב מסביבך

חטיבה צבאית בשביל לשמור לך על התחת.

פורסם

אם אני לא בא בטוב להנהלה והם מפטרים אותי - הם לא עשו בזה שום דבר לא חוקי. יחי ההבדל הקטן.

אתה רוצה אנלוגיה למחוזותינו, ואפילו אחת שלא כוללת מוסלמים? נניח שאדם בוחר לפתוח חנות לא כשרה באזור מעורב בעיר שיש בה גם חרדים. העסקים הולכים טוב, עד שיום נפלא אחד אותו אדם מגיע בבוקר ורואה את השמשות שבורות... ומוצא הודעה לפיה אם הוא לא יעזוב את המקום, החנות תוצת. כשאותו אדם פונה למשטרה, התשובה שהוא מקבל היא "אז תעזוב".

מבחינתך אם מישהו נדקר ע"ע ערס זאת אשמתו, כי זה סיכון שהוא לקח על עצמו בזה שהתקרב אליו. אם מישהו נדרס זאת אשמתו, כי הוא העז לחצות כביש. אם העזתי להגיש תלונה במשטרה על שכן שבאופן קבוע מרעיש בלילה, הרי שבזאת לקחתי את הסיכון שהוא יתפרץ לי לדירה ויכה אותי עם אלה.

אז לא, לב, אני לא מצפה שיציבו סביבי חטיבה צבאית. אני כן מצפה שיחפשו את המאיימים, שבעצם האיום ביצעו עבירה פלילית.

פורסם

אז יחי ההבדל הקטן, שלא מדובר כאן בחנות קטנה שמוכרת לא כשר באמצע עיר שלכל היותר מונה רבע מיליון תושבים.

אלא בחברת טלביזיה גדולה מאוד אשר קיבלה בעבר ועדיין מקבלת אלפי איומים, החל מתביעות מסיינטולוגים ונוצרים ועד לאיומים ממוסלמים קיצוניים.

בעיקר שמדובר בעיקר באיומים, אף אחד לא ביצע שום פעולה בפועל כנגד קומדי סנטרל.

קברניטי התחנה החליטו להכנע לאיומים כנגדם, במקום להמשיך כרגיל ולראות אם בכלל האיומים ימומשו.

פורסם

למה הם החליטו להכנע לאיומים? כי ברור שהרשויות לא עושות כלום נגדם, אז אם הם לא מסוגלים להגן עליהם מאיומים, איך הם יגנו עליהם ממשהו חמור יותר?

פורסם
  • מחבר

לשמור שמישהו לא יגיד משהו יותר מסובך מלמנוע רצח.

יש הבדל מאוד גדול בין איומים ורצח...

פורסם

אם לחץ כזה (איומיים על קברניטי הערוץ) עובד להם בלהוריד פרק של South Park, כדאי להם להתחיל ללחוץ שכול התוכניות יהיו רק בעד מוחמד והאיסלם, ושש פעמים ביום לעצור את השידורים כדי לתת לאנשים זמן להתפלל למוחמד.

ככה מתחילה שטיפת מוח.

פורסם

למה הם החליטו להכנע לאיומים? כי ברור שהרשויות לא עושות כלום נגדם, אז אם הם לא מסוגלים להגן עליהם מאיומים, איך הם יגנו עליהם ממשהו חמור יותר?

להגן עליהם מפני איומים? אתה קורה את מה שאתה רושם לפני שאתה לוחץ על "שלח תגובה"?

איך אתה מצפה שיסננו כל פיסת מסר שמגיעה ל-CC?

אם לחץ כזה (איומיים על קברניטי הערוץ) עובד להם בלהוריד פרק של South Park, כדאי להם להתחיל ללחוץ שכול התוכניות יהיו רק בעד מוחמד והאיסלם, ושש פעמים ביום לעצור את השידורים כדי לתת לאנשים זמן להתפלל למוחמד.

ככה מתחילה שטיפת מוח.

זאת דווקא נקודה מצויינת, אבל מה המחיר? ומה הדרך להלחם באיום?

אני חושב, ששלב הראשון למלחמה היה צריך לבוא מקברניטי הערוץ ע"י התעלמות מהאיומים.

פורסם

הכל טוב ויפה ואפשר לצחוק בסבבה.

עד שאתה בתור מנהל רשת טלביזיה מקבל איומים על החיים שלך בגלל התכנים שאתה משדר.

מעבר לכך, כאשר ראית את מקרה תיאו ואן-גוך בהולנד ואת ניסיון התנקשות במאייר שצייר את זה (...)

ואתה מבין שלא מדובר באנשים שסתם מבלבלים בשכל ומנסים להפחיד אותך באיומי סרק,

אלא באנשים שיוציאו לפועל תגובה מוחצת שעלולה לסיים את חייך ואת חיי משפחתך.

אז אתה מהר מאוד מבצע שינוי בסדרי העדיפויות שלך (...)

ועם כל האהבה שלי לסאות'פארק, אני מבין לגמרי את מנהלי Comedy Central ואת החלטתם.

מה המחיר? ומה הדרך להלחם באיום?

אני חושב, ששלב הראשון למלחמה היה צריך לבוא מקברניטי הערוץ ע"י התעלמות מהאיומים.

תחליט בבקשה.

פורסם

המוסלמים צחקו כאשר סאותפארק ירדו על ישו, צחקו כשירדו על היהודים, צחקו צחקו וצחקו.... שהגיעו למוחמד כבר לא צחקו.

גועל נפש.

לסרס אנשים כאלה.

באמת שעצוב על חופש הביטוי.

פורסם

להגן עליהם מפני איומים? אתה קורה את מה שאתה רושם לפני שאתה לוחץ על "שלח תגובה"?

איך אתה מצפה שיסננו כל פיסת מסר שמגיעה ל-CC?

אני מצפה שאם מישהו שולח לי איום, בלי לחכות לראות אם האיום יתממש או לא, המשטרה תחקור ותגיע אל מקור האיום. אם כמה אנשים יאסרו אחרי ששלחו איומים שכאלה, זה בהחלט יכול להרתע אנשים

פורסם

^

צודקת לגמרי.

פורסם

תחליט בבקשה.

מה זה תחליט?

החלטתי ואני לא מבין מה אתה לא מבין,

האחריות היא על קברניטי הערוץ

אני מצפה שאם מישהו שולח לי איום, בלי לחכות לראות אם האיום יתממש או לא, המשטרה תחקור ותגיע אל מקור האיום. אם כמה אנשים יאסרו אחרי ששלחו איומים שכאלה, זה בהחלט יכול להרתע אנשים

:lol:

לא נראה לי, יש פשעים אמיתיים שהרשויות צריכות לפתור.

לא להציל כמה סאטיריקנים שספק מאויימים וספק לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים