עבור לתוכן

פגיעה בוטא בחופש הביטוי

Featured Replies

פורסם

ביום רביעי ב- 10 בלילה (שעון ארה"ב) היה אמור לצאת פרק חדש של south park לאתר southparkstudios.com לצפייה ישירה.

במקום זאת הפרק לא אושר לצפייה וקיצונים אמרו שירצחו את יוצרי הסדרה.

הפרק לא אושר לצפייה בגלל שהתוכן היה קשור במוחמד ואפילו לא באמת אמרו עליו שום דבר רע http://www.southparkstudios.com/news/3878

האירוניה היא שצינזרו לחלוטין המון דברים ואלו בדיוק הדברים שעליהם צחקו בפרק.

כאשר רוצים לראות את הפרק רואים את ההודעה הזאת http://www.southparkstudios.com/episodes/267116

זה מאוד מוזר שבארה"ב שתומכים במדינה חופשית, לא העלו את הפרק ואסרו את הזרמתו לאתר.

פורסם

חופש הביטוי לא אומר שמותר להגיד כל מה שבראש שלך ללא כללים... אז לא מפתיע שחסמו אותם.

פורסם

בוטא?

פורסם

חופש הביטוי לא אומר שמותר להגיד כל מה שבראש שלך ללא כללים... אז לא מפתיע שחסמו אותם.

אתה טועה, חופש הביטוי לא אומר שמותר להגיד הכל, כל עוד מדובר במשהו שקשור לאסלאם.

הרי במשך עשור וחצי הם שחטו כל כך הרבה פרות קדושות לכל הדתות, גם ליהודים, גם לנוצרים.

הרי כמעט בכל פרק קרטמן קורא לקייל יהודי מזדיין וצוחק על דתו.

אז למה על מוחמד אסור לצחוק? במה האסאלם שונה משאר הדתות?

זאת פשוט דת אלימה וכוחנית, ובדיוק על זה יוצרי סאות' פארק צחקו בחלק הראשון של פרק ה200.

הם צחקו על הצביעות של העולם ועל הכוחניות של דת האסלאם.

ומה עשו כולם? הוכיחו שהם צדקו.

פורסם

:goodposting:

והדבר הכי מצחיק הוא שהאיסלאמים ה"נאורים" לכאורה, אלו שלומדים באוניברסיטאות וכדומה, מכחישים שהאיסלאם היא דת קיצונית ואלימה... כמה פתטי.

OH WELL, גם ככה הם הולכים לקבל בראש בקרוב...

פורסם

אני לא יודע... הפרק שודר בטלויזיה אבל לא קיבל אישור להופיע באתר במתכונת הנוכחית.

פגיעה בוטה בחופש הביטוי?.... טוב מה שתגידו :nixweiss:

Isn't it interesting... religious behavior is so close to being crazy that we can't tell them apart.

פורסם

אתה טועה, חופש הביטוי לא אומר שמותר להגיד הכל, כל עוד מדובר במשהו שקשור לאסלאם.

הרי במשך עשור וחצי הם שחטו כל כך הרבה פרות קדושות לכל הדתות, גם ליהודים, גם לנוצרים.

הרי כמעט בכל פרק קרטמן קורא לקייל יהודי מזדיין וצוחק על דתו.

אז למה על מוחמד אסור לצחוק? במה האסאלם שונה משאר הדתות?

זאת פשוט דת אלימה וכוחנית, ובדיוק על זה יוצרי סאות' פארק צחקו בחלק הראשון של פרק ה200.

הם צחקו על הצביעות של העולם ועל הכוחניות של דת האסלאם.

ומה עשו כולם? הוכיחו שהם צדקו.

QFT

פורסם
  • מחבר

south park שנים ידועה בכך שהיא צוחקת על כולם בלי הבדל דת גזע ומין וכך עשו.

כשהגיעו לאיסלם פתאום כולם התעוררו?

פורסם

הכל טוב ויפה ואפשר לצחוק בסבבה.

עד שאתה בתור מנהל רשת טלביזיה מקבל איומים על החיים שלך בגלל התכנים שאתה משדר.

מעבר לכך, כאשר ראית את מקרה תיאו ואן-גוך בהולנד ואת ניסיון התנקשות במאייר שצייר את זה:

mohammed_karikatur_7.jpg

ואתה מבין שלא מדובר באנשים שסתם מבלבלים בשכל ומנסים להפחיד אותך באיומי סרק,

אלא באנשים שיוציאו לפועל תגובה מוחצת שעלולה לסיים את חייך ואת חיי משפחתך.

אז אתה מהר מאוד מבצע שינוי בסדרי העדיפויות שלך:

1. החיים שלי ושל משפחתי.

2. 2 דבילים שרוצים לצחוק על מוחמד ולאונן על זה אחר כך.

ועם כל האהבה שלי לסאות'פארק, אני מבין לגמרי את מנהלי Comedy Central ואת החלטתם.

פורסם

את החלטתם אני מבין יופי. מנהלי הערוץ\אתר אינם שוטרים, ואין זאת מתפקידם להאבק בגורמים עויינים בדיוק כמו שזה לא מתפקידו של בעל חנות בבאר שבע להאבק על זכותו שלא לשלם דמי חסות.

ההחלטה שאותה אני לא מבין היא של הרשויות, כלומר אלה שיש להן את הכוח ושזה אשכרה התפקיד שלהם (בין השאר) - למנוע מצב שבו אנשים פוחדים לפתוח את הפה.

פורסם

אם הגענו למצב שכמה טררויסטים מחליטים מה ישודר ולא ישודר בטלווזיה האמריקאית, אפשר בהחלט לסגור את הבאסטה ולתת לאיסלם את המפתחות של העולם.

פורסם

ההחלטה שאותה אני לא מבין היא של הרשויות, כלומר אלה שיש להן את הכוח ושזה אשכרה התפקיד שלהם (בין השאר) - למנוע מצב שבו אנשים פוחדים לפתוח את הפה.

על אילו רשויות אתה מדבר? זו הייתה החלטה של קברניטי קומדי סנטרל בלבד.

פורסם

ההחלטה שלא לשדר היתה של קומדי סנטרל, ואתה כבר הסברת את עמדתם בצורה טובה מאוד. העמדה שאני מדבר עליה (של הרשויות) היא העלמת העין מכל אותם גורמים קיצוניים שעושים בעולם המערבי כבחצר האחורית שלהם.

פורסם

מה אתה רוצה שהרשויות ייעשו?

ייתקפו את ערב הסעודית על זה? לא ברור לי מה אתה מצפה שייקרה.

שקבוצה מסויימת לוחצת על חברה מסחרית והחברה הזאת מתקפלת בשל איזשהו חשש, מי אמור להגן עליה?

פורסם

הקבוצה הזו לא לוחצת על חברה מסחרית בדרך מסחרית (נגיד, בצורה של חרם צרכנים). הקבוצה הזו לוחצת באמצעות איומים ברצח. זה לגיטימי מבחינתך? האם אין כאן הצדקה לחקירה ושלילת אזרחות מיידית מכל מי שהפנה איומים כלפי החברה במקרה הזה ואחרים דומים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים