עבור לתוכן

האם Acronis True Image 11 Home לא מתאימה עבור ווינדוס 7?

Featured Replies

פורסם

הייתי פשוט נכנס לאתר התמיכה של Acronis בקישור שהם שלחו לך במייל Acronis http://www.acronis.com/support/ ופותח שם Case חדש בנוגע לשדרוג חינם לגרסה 2010 (יש גם אפשרות קיים צ'אט מקוון עם נציג שלהם) אלא אם כן רצית לפנות אליהם בנושא אחר, כי לא בטוח שהבנתי.

אני גם לא שדרגתי בזמנו לגרסת 2010 מכיוון שלמרות שהציעו לי את זה אז במחיר זול מאוד (לא הייתי זכאי כבר לשדרוג חינם) אני לא נוטה לקחת הימור על תוכנות מסוג זה ולשדרג ישר לגרסה חדשה עם יציאתה. בדרך כלל יש באגים ובעיות שלפעמים עלולות לגרום ליותר צרות מתועלת. הפעם כנראה זה מקרה קיצוני של כמות באגים ובעיות גדולה מדי. יחד עם זאת אני כן נוטה לשדרג גרסאות מפעם לפעם בהנחה שהשדרוג הוא מהותי ולא רק שיפור קוסמטי או תוספת פיצ'רים שאין לי בהם צורך. אני לגמרי מבין מדוע לא "רצת" לשדרג למרות שהוצע לך שדרוג חינם, אבל באותה נקודת זמן גם לא הייתה לך דרך לדעת שגרסה 11 לא תומכת בWindos 7. גם עכשיו, כמוך, לא הייתי רץ לשדרג לגרסה החדשה בעקבות מה שכתוב בפורומים. הייתי מחכה שהיא תבשיל קצת או אפילו עד הגרסה הבאה אם לא יחול שינוי מהותי.

בקשר למחיצה של ה-100MB, אין לי Windows 7 אבל עוד מהתשובה של Ivan בנושא תארתי לעצמי ש-MS שינו קצת את מבנה המערכת. חיפוש מהיר בגוגל העלה שאכן כך, והמחיצה הקטנה הזאת מאחסנת את קובצי האתחול והשחזור של המערכת (שעד עתה בדרך כלל היו מאוחסנים במחיצת המערכת) ומחיקתה (או אי גיבוייה) יובילו כנראה לחוסר יכולת של מערכת ההפעלה לעלות. יש כמובן דרכים לתקן וכו', אבל לצורך העניין, אם לא היית מגבה אותה כנראה שלאחר השחזור המערכת שלך לא הייתה עולה (כמובן בהנחה שהמחיצה הקטנה ה"מקורית" נפגעה ולכן היית צריך לשחזר). כך שטוב וחשוב מאוד ששמת לב לזה וגיבית אותה.

• תגובות 59
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

פעם נכנסתי לצ'אט כזה עם תומך של אכרוניס, בקשר לבעיה מסויימת שנתקלתי בה, וזה היה דומה יותר לדו שיח של חרשים. רק יצאתי יותר עצבני מה"שיחה" הזו...

אבל אכן, לנוכח הבעיות הרבות שיש כרגע עם ה-2010 אין לי סיבה לבקש שדרוג, גם אם זה יוצע לי בחינם.

באמת מזל גדול שהוספתי מחיצה זו לגיבוי, ועד כמה שאני זוכר, עשיתי זאת בשתי התוכנות.

כמובן שאקפיד על כך גם בגיבויים הבאים שאבצע, בע"ה...

תודה רבה, ידידי :)

פורסם
  • מחבר

טוב, לצערי הרבה יותר מוקדם מהצפוי, אצטרך לשחזר את הגיבוי הראשוני שיצרתי, בגלל שהמחשב החליט קצת להשתולל.

אמנם ווינדוס ביצע שחזור עצמאי לאחור, וכעת המחשב מתפקד נורמלי, אבל התכוונתי ליצור את הגיבוי השני אחרי שהתוכנות כבר הותקנו, וכעת אני לא בטוח שכדאי לעשות זאת, בגלל מצבו הלא ברור של המחשב.

בקיצור , ניסיתי לבצע RESTORE לגבוי של אכרוניס, אבל מתברר שזה ממש לא סיפור פשוט.

אחרי שכבר בחרתי את קובץ הגיבוי (סיומת TIB), אני מגיע לחלון של Partitation or Disk to restore

שם אני יכול למצוא את המחיצה של 150GB שעליה הותקנה מערכת ההפעלה, המחיצה הקטנה של 100MB השמורה לקבצי מערכת, וכן MBR and Track 0

הבעיה היא שאני לא יכול לבחור את כולם, אלא רק אחד מהם.

אחר כך, גם אני נניח בחרתי באחד מהם, אני מגיע לחלון הבא:

Select a target partitation or unallocated space for the restore

אשכרה לא מובן. מה TARGET, איזה RESTORE ??? הרי אני לא הולך ליצור פה גיבוי חדש, אלא רק לשחזר את מה שכבר יצרתי :kopfpatsch:

אז בשלב הקודם, בחרתי כבר את קובץ השחזור, מה הוא עוד רוצה ממני???

אני מאוד אשמח, אם מישהו יכול לכוון אותי למדריך פשוט , שמסביר בצורה ברורה איך לשחזר את האימאג' שיצרתי עם אכרוניס.

תודה

פורסם

כשעולה לך השאלה הראשונה תבחר בכונן בו מותקנת מערכת ההפעלה (אני מניח ש-C) ותלחץ Next.

בשלב הבא כשאתה מתבקש Select a target partition or unallocated space for the restore תבחר מהרשימה שוב במחיצת מערכת ההפעלה, ואולי פה כן תוכל לבחור גם במחיצה הקטנה של ה-100MB וותמשיך בתהליך.

אני לא יודע מה לגבי המחיצה הקטנה כי אין לי Windows 7 לנסות עליה, אבל אם אתה לא יכול לבחור בשלב השני גם בה וגם במחיצת מערכת ההפעלה, תבחר רק את מחיצת מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל על תגובתי המאוחרת.

אני יכול לנסות כפי שהצעת, אבל במידה ולא תהיה לי אפשרות לבחור גם המחיצה הקטנה של 100MB זו עלולה להיות בעיה, כי אתה עצמך אמרת שבלי זה, ווינדוס עלול שלא לעלות.

האמת אני לא מבין את כל העניין הזה. למה בכלל יש צורך לבחור שוב את המחיצות. הרי כאשר יצרתי את הגיבוי ,הכנסתי את כונן C וגם את המחיצה של ה-100MB לאימאג'.

כעת כאשר רוצים לשחזר את האימאג' שיצרנו, הרי סך הכול היה צריך לבחור באותו קובץ שנוצר וגמרנו.

פשוט לא תופס את זה. סתם מסבך את כל הסיפור וגורם לכך שצריך דוקטורט במחשבים כדי להשתמש בתוכנות האלה.

מעבר לכך קיימת פה שאלה מאוד עקרונית.

כעת נראה על פניו שהמחשב עובד כשורה, אבל השאלה, האם השחזור העצמאי שהתבצע ע"י מערכת ההפעלה ניקה את הבעיה לגמרי , או לא.

השאלה הזו חשובה מכיוון שאינני יודע האם אני יכול כעת לבצע בבטחה את הגיבוי השני, או שאולי עדיף לי לשחזר את הגיבוי הראשון הנקי שיצרתי, להתקין הכול מחדש, ורק אז לבצע את הגיבוי השני.

מה אתה היית עושה במצב כזה?

פורסם

צריך דוקטורט במחשבים בשביל זה. צריך פשוט להבין את עקרון הפעולה."המחשב" או ה"תוכנה" לא יכולים לנחש מה ברצונך לעשות ולאן ברצונך לשחזר את תוכן האימאג'. לכן צריך להורות להם.

זה שבחרת בקובץ שיצרת זה רק השלב הראשון בו אתה בוחר מהו התוכן שישוחזר, בשלב השני צריך להורות לתוכנה מהו יעד השחזור. תחשוב על מצב בו יש לך יותר מכונן פיסי אחד במחשב, איך התוכנה תדע לאן לשחזר? לצורך כך היא מציגה לך שתי שאלות פשוטות. הראשונה, לאיזה כונן אתה רוצה לשחזר. בשלב זה אתה בוחר את הכונן בו מותקנת מערכת ההפעלה, אצלך קיים כונן אחד ולכן אין ממש אפשרויות אחרות. בשלב הבא התוכנה שואלת אותך לאיזו מחיצה מבין כל המחיצות שזיהתה ברצונך לשחזר את התוכן. כאן אם לא ניתן לבחור בשחזור המחיצה הקטנה, תבחור רק בשחזור המחיצה של מערכת ההפעלה, וזהו, התוכנה תשחזר.

בקשר למחיצה הקטנה, לדעתי היא תשוחזר אוטומאטית וגם אם לא אין (כמעט) חשש שהמערכת לא תעלה. הרי קיימת לך המחיצה הקטנה בכונן, זה לא שהכונן נדפק וכעת אתה משחזר לתוך כונן ריק. מכיוון שהמחיצה הקטנה מכילה רק את קובצי האתחול ולא קבצים הקשורים ישירות לתפקוד המערכת או לבעיות יציבות שלה, אין שום חשש שמקור התקלה במחיצה הקטנה, כך שאתה יכול לשחזר ללא חשש.

בקשר לשאלה מה כדאי לעשות? קשה לענות בלי לדעת יותר פרטים על התקלה שחווית. אם מדובר בתקלה של ווירוס, רוגלה, התקנת תוכנה או מנהל התקן שלא הצליחה ואחריה התחילו בעיות יציבות (קריסות או תקיעות חוזרות ונשנות של המערכת, איטיות לפרקים וכו') הייתי משחזר. אם מדובר בתקלה קטנה כמו קריסה חד פעמית של המחשב עקב סיבה כלשהי שלאחריה ניתנה הודעת שחזור, לא יודע אם הייתי משחזר. זה יותר עניין של שקט נפשי מאשר כל דבר אחר, ואם אתה רוצה להיות בטוח לגמרי, אתה יכול לשחזר את המערכת מהאימאג' ללא שום חשש.

פורסם
  • מחבר

אחרי הסבר הדברים כבר נשמעים ברורים יותר ואפילו הגיוניים :)

האמת שעד עכשיו השתמשתי פעם אחת בלבד בשחזור אימאג'. זה היה עם המחשב HP הקודם ומערכת הפעלה ויסטה. כל התהליך היה הרבה יותר פשוט.

כנראה שמה שגורם עכשיו לסיבוך זה אותו קובץ קטן.

ברשותך, הבה נהיה קצת יותר פרקטיים, בכדי שאוודא שבאמת הבנתי הכול.

אצלי במחשב יש אכן רק דיסק פיסי אחד המחולק לשתי מחיצות- C שעליה הותקנה מערכת ההפעלה, ו-D שעליו נמצאים כל התכנים האחרים. לשתי אלה צריך לצרף גם את המחיצה הקטנה של 100MB.

אז בשלב הראשון אני צריך לבחור את C ובשלב השני שוב פעם את C, אם לא ניתן לבחור גם במחיצה הקטנה?

כן, נראה לי שלא אהיה רגוע עד אשר אשחזר את האימאג', ואתקין מחדש את התוכנות...

פורסם

כן בדיוק.

קודם לבחור את הכונן C ובשלב השני את מחיצת מערכת ההפעלה (שלה ככל הנראה משוייכת האות C). כמו שכבר ראית תוכל לוודא זאת באמצעות בדיקת גודל המחיצה. גודל המחיצה צריך להתאים לגודל שהקצית למחיצת מערכת ההפעלה, ואז פשוט לשחזר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה :xyxthumbs:

מקווה שהכול יסתדר כאשר אבקש לשחזר את הגיבוי

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה אחת בנושא:

דיברנו על כך שלא מספיק לשמור את הגיבוי על דיסק חיצוני אחד, בגלל הסיכוי שזה עלול להיפגם בשלב כלשהו. ולכן ההמלצה הייתה לשמור עותק נוסף על כונן אחר.

אלא, שמישהו אמר לי שלא ניתן להעתיק גיבוי באמצעות "העתק-הדבק" פשוט.

לטענתו, בכדי שיהיה לי עותק של הגיבוי, חייבים ליצור גיבוי נוסף על כונן אחר.

האם זה באמת נכון? :silly:

פורסם

למיטב ידעתי זה לא נכון.

ברגע שיש לך קובץ tib אתה יכול להעתיק אותו לכמה מדיות שתרצה לצורכי גיבוי.

פורסם
  • מחבר

תודה.

למעשה את הדבר הזה אמר לי תומך של סימנטק.

אני באמת מקווה שהוא טועה

פורסם

אין שום היגיון במה שהוא אומר. ברגע שנוצר הקובץ בהצלחה, הוא מכיל את כל התוכן בו אתה מעוניין. שכפול הקובץ לא משנה כלום.

אימאג' חדש צריך ליצור רק כאשר השתנה רכיב חומרה במחשב כמו מעבד או לוח אם (וגם זה לא בדיוק נכון לגמרי) כדי למנוע בעיות יציבות של מערכת ההפעלה. מעבר לכך, אין שום סיבה שבעולם שהעתקת קובץ tib לצורך יצירת עותק או עותקים נוספים תגרום לבעיה בשחזור.

זה כמו להגיד שאם יש לך קובץ של מסמך שכתבת בעצמך ואתה מעתיק אותו לכונן קשיח אחר במחשב שלך או צורב אותו על דיסק לשם גיבוי, לא תוכל להשתמש בו ותאלץ לכתוב אותו מחדש.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאינני מפקפק בדבריך, אבל האם ניסית פעם לשחזר גיבוי מאימאג' מועתק?

פורסם

כן. מקובץ שגובה לכונן קשיח אחר באותו מחשב, ומקובץ שגובה לדיסק ואז הועתק לכונן קשיח במחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים