עבור לתוכן

אוביקטיביות המפרטים המומלצים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

3DSMAX עובד יותר טוב על P4

חוצמזה, הביצועים של AMD כיום משתווים/יותר טובים מהפנטיום רק בגלל שרוב התוכנות כיום לא תומכות, או יותר נכון לא מנצלות את מלוא יכולותיו של הפנטיום.

ולכן, בעוד שהביצועים על הפנטיום יגדלו עם הזמן כשעוד ועוד תוכנות ינצלו אותו, ה-AMD שלך נמצא במקסימום שלו...

באשר לכרטיס מסך של ATI, האם אתה יכול להסביר איך הוא בדיוק יותר טוב מ-GeForce ? כי כרגע חוץ מלהמציא buzzwords לטכנולוגיות שכבר קיימות ATI לא ממש מחדשים שום דבר....

• תגובות 38
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חוצמזה, הביצועים של AMD כיום משתווים/יותר טובים מהפנטיום רק בגלל שרוב התוכנות כיום לא תומכות, או יותר נכון לא מנצלות את מלוא יכולותיו של הפנטיום.

ולכן, בעוד שהביצועים על הפנטיום יגדלו עם הזמן כשעוד ועוד תוכנות ינצלו אותו, ה-AMD שלך נמצא במקסימום שלו...

קישקוש בסגנון של אורי no...

באשר לכרטיס מסך של ATI, האם אתה יכול להסביר איך הוא בדיוק יותר טוב מ-GeForce ? כי כרגע חוץ מלהמציא buzzwords לטכנולוגיות שכבר קיימות ATI לא ממש מחדשים שום דבר....

זה אתה אמרת..

ה-Radeon 8500 עליון מבחינה טכנולוגית על הג'יפורס 4, ואפילו על הג'יפורס 3 (אתה קורא נכון, הג'יפורס 3 יותר מתקדם טכולוגית מחלק מסידרת הג'יפורס 4. כל ה-GF4 MX הם כרטיסים שיש בהם "פחות טכנולוגיות" אפילו מאשר בג'יפורס 3!)

פורסם

מראה EKAMPF היקר,

כמו שזה נראה לי אתה אחד מהדברים הבאים:

• איזה חכמולוג אחד מהפורום הזה שעושה את עצמו לא מבין כדי להעלות לאנשים פה על העצבים
  • משהו בעל אינטרס להרוס את האוביקטיביות של המפרטים
  • צרכן לא חכם שמתלהב רק ממותגים כמו פנטיום 4ו ג'יפורס בלי לחשוב בכלל
  • אורי no שהחליט לעשות קאמבק לסצנת החומרה בארץ.

למה נראה לי כל הזמן שאתה יוצא מתוך נקודת הנחה שאנשים הפורום פה נגדך ואתה חייב לצאת נגדם ונגד צוות האתר ולהעליב אותם אישית?(זה בעניין הציטוט המודגש והנימה הכללית של דבריך).

אולי לא כל התוכנות מנצלות את היכולות של הפנטיום, אבל עד שהן ינצלו, אם בכלל, לשתי החברות יהיו מעבדים אחרים ותהיה בטוח(ואני כבר בטוח כי בניגוד אליך אני קורא חדשות מחשבים ולא קונה סתם מותגים) בAMD יוציאו משהו גם-כן יותר טוב.

נכון, כשהדרישות של התוכנות יגדלו גם הפנטיום 4 שלך לא יהיה בדיוק במאקסימום שלו, ובטח לו הGEFORCE 4 MX שקנית שבוע שעבר או הGEFORCE 2 MX200 שיש לך בטח עכשיו, כי הם פשוט כרטיסים מסורסים, וקשה לך להודות בזה.

איך הוא בדיוק יותב טוב מGEFORCE, על איזה GEFORCE אתה בדיוק מדבר? אתה רק מדבר בשפת מותגים בלי לחשוב בכלל או להתייחס לדגם מדוייק. כנראה אתה אהב את הGEFORCE 64MB שלא ברור מה הוא בכלל שניורון מוכרים, נכון?

ATI לא חוזרת על מושגים קיימים, אם כבר ATI מחדשת ומי שממחזר טכנולוגיות וכרטיסים זה NVIDIA עם הGEFORCE 4 MX שלה וגם הGEFORCE 4 TI שלה הוא לא המציאה הכי גדולה מבחינת שיפורים טכנלוגיים.

אני יודע שאלו עובדות קשות, אבל: לא נראה לי שאי-פעם הסתכלת בכלל בטבלת השוואה של כרטיס מסך ואתה רק קונה מה שהמוכר המלוקק בחנות הקברים או סוכן המכירות של ניורון מאכיל אותך, אתה מוזמן להכנס לאתרים כמו:

www.anandtech.com

www.tomshardware.com

ולהסתכל על כמה השוואות ולראות בדיוק איפה הכרטיסים של ATI עומדים, ואני לא מדבר על הATI 8 מגה שאתה בטח חושב שהחברה מייצרת, אלא אני מדבר על כרטיסים כמו הRADEON, וRADEON 8500.

פורסם

מוכר כלשהו עשק אותו אז הוא בא לפה בשביל להגן על המחשב הגרוע שלו....

פורסם

דבר ראשון, המפרטים כאן בהחלט אובייקטיבים למדי, אבל יהיה מעניין לשמוע טיעונים של ממש שמראים אחרת.

אני מסכים ש-1. מלבד הסלרון, ההצעות של אינטל לא תחרותיות. 2. במחירו היום, ה-Radeon הוא ממש מציאה. 3. לוג'יטק אכן אמינים יותר מ-MS.

אבל...

מפרט אחד שלדעתי חסר הוא ל-Shoe-string-budget PC או, במילים אחרות, המפרט הכי זול שניתן להרכיב.

מפרט שייועד בעיקר עבור משתמשים שלא משחקים כלל, אלא רק גולשים ומשתמשים באופיס, תתפלאו אבל הקבוצה הזאת מרכיבה את מרבית משתמשי המחשב בעולם.

כל מחשב משומש בן שלוש שנים יהיה די והותר לצרכים האלה, אבל למי שמחפש משהו חדש אפשר להציע בנוסף למחשב של המפרט הזול, מפרט נוסף, זול אפילו יותר. הנה דוגמא לשינויים אפשריים:

לוח ECS K7S5A (חסכון של כ-$25)

זכרון 128DDR במקום 256SDR (חסכון של כ-$35)

דיסק קשיח סיגייט 20GB-5600RPM במקום 40GB-7200RPM (חסכון של כ-$30)

בלי למצמץ חסכנו יותר מ-400 ש"ח שזה קרוב ל-20% ממחיר המפרט הזול.

קהל היעד שאליו מיועד המחשב הזה לא ירגיש בשום הבדל.

ההבדל בכמות הזכרון זניח בהשוואה למה שמקובל לחשוב, ורב המשתמשים המדוברים לא ימלאו אפילו שליש מתכולתו של דיסק קשיח 20GB.

Prog.

פורסם

אבל אף אחד פה לא ימליץ לקחת לוח אם שמובנה עליו הכל

כמו הPC FRIENDLY הזה או איך שלא קוראים לחברת שוק הזאת

כי כולם יודעים שזה לא טוב!

פורסם

אבל אף אחד פה לא ימליץ לקחת לוח אם שמובנה עליו הכל

בדוק שוב את המפרט הזול שמופיע באתר. הוא כולל בדיוק לוח כזה.

ועכשיו אני שם לב שהלוח שאני הצעתי לא כולל כרטיס מסך, טוב... תזרקו עליו איזה SiS-8MB במאה שקל.

עדיין מדובר בחסכון די גדול :smoke:

Prog.

פורסם
  • מחבר

לגבי P4, ציטוט מ- http://www.hardcoreware.net/reviews/processors/axp_vs_p4/9.htm :

The AthlonXP 2000+ certainly won't set you back very far, and it will easily handle a P4 2.0A. However, when you consider the overall picture, especially the physical advantages of the Pentium 4 Northwood, and the fact that your P4 motherboard will support the next few Intel CPU releases, I would have to say it is probably worth the extra change for the new P4. Once more programs start to make use of SSE2 instructions, the gap will become even wider. Go back and look at the Prim95 test results to see what I mean.

לגבי ה-GeForce, אני מדבר על GeForce4 ולא על כרטיסי ה-MX למיניהם.

הדבר היחידי שה-Radeon 8500 עושה יותר טוה מ-GF4 הוא תמיכה ב-Pixel Shaders 1.4 בהם ה-GF לא תומך בכלל וגם בזה הוא לא ממש חזר (לפי anandtech).

אז מישהו מכם מוכן להאיר את עיני למה הכרטיס הזה יותר טוה מ-GF4 או אפילו מה-GF3 Ti500?

בנוגע להשמצות או לסגנון כתיבה, לא התכוונתי לפגוע באף אחד, אני לא ממש מבין למה הקטע המודגש פוגע אבל אני מצטער אם זה פגע במישהו...

לעומת זאת אני רואה שאתם לא ממש מנסים שלא להשמיץ ושעוד לא ממש השמעתם אף טיעון הגיוני (חוץ מהכבל של העכבר של MS שיכול להחשב כטיעון מוזר אך הגיוני)

פורסם
  • מחבר

מאז שנעשו הבדיקות האלה יצאה גרסה 4.02 ו-4.02 SP1 שעיקרן היה הוספת תמיכה ואופטימיזציות (קוד ב-SSE2) ספציפית ל-P4

אז,

א. הבדיקות לא עדכניות

ב. זה רק תומך בטענה שלי שבעוד שה-AthlonXP מראה כרגע את מלוא יכולתו בבדיקות, הביצועים של ה-P4 רק ישתפרו כשעוד ועוד תוכנות יתחילו לנצל את מלוא היכולות שלו...

פורסם
לא, עדיין לא החלקנו על השכל...

כמעט בכל משרד חדש היום יש צג LCD. מה לעשות, אנשי עסקים רוצים להרשים, וצג LCD עושה את זה. זאת קצת בעיה פה בישראל, בחו"ל למשל כל איזה שנה האתרים הגדולים מציעים את מערכת החלומות. בארץ אף אחד לא יעשה את זה כל הישראלים (.....) פשוט מקנאים במי שיש לו יותר. תבין, המפרטים לא אובייקטיבים כשהם לא מתייחסים לכל האוכלוסייה, וחלק מהאוכלוסייה זה משרדים שיכולים להרשות לעצמם לקנות מחשב משרדי ב7500 ש"ח.

פורסם

מאז שנעשו הבדיקות האלה יצאה גרסה 4.02 ו-4.02 SP1 שעיקרן היה הוספת תמיכה ואופטימיזציות (קוד ב-SSE2) ספציפית ל-P4

יש לך לינקים ל-benchmarks שמראים אחרת?

Prog.

פורסם

לגבי P4, ציטוט מ- http://www.hardcoreware.net/reviews/processors/axp_vs_p4/9.htm :

The AthlonXP 2000+ certainly won't set you back very far, and it will easily handle a P4 2.0A. However, when you consider the overall picture, especially the physical advantages of the Pentium 4 Northwood, and the fact that your P4 motherboard will support the next few Intel CPU releases, I would have to say it is probably worth the extra change for the new P4. Once more programs start to make use of SSE2 instructions, the gap will become even wider. Go back and look at the Prim95 test results to see what I mean.

If there was any doubt in your mind about which company makes the fastest CPU in the business, there shouldn't be anymore. AMD is now rounding out the 2001 year with an absolutely amazing CPU, which rips apart the Pentium 4 in nearly every benchmark we threw at it. While the 1.67 GHz (2000+) processor doesn't have any technological advances compared to previous Athlon XP processors, its extra clock speed gives it a nice extra boost to show the Pentium 4 who's the boss.

פורסם
ב. זה רק תומך בטענה שלי שבעוד שה-AthlonXP מראה כרגע את מלוא יכולתו בבדיקות, הביצועים של ה-P4 רק ישתפרו כשעוד ועוד תוכנות יתחילו לנצל את מלוא היכולות שלו...

http://www.gamepc.com/reviews/hardware_review.asp?review=axp2000&page=9&mscssid=&tp=

Keep in mind, the version of Photoshop we ran for our benchmarks even has special optimizations for the Pentium 4 processor

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים