עבור לתוכן

אני חושב להפוך את ה WRT54G הישן שלי לנקודת גישה "פתוחה" (ירדתי מכל הרעיון)

Featured Replies

פורסם

אתמול קניתי DIR-615N של dlink והגדרתי אותו די מהר , שמתי לרוב ה wireless clients שלי הגדרות חדשות (צריך רק לטפל בwii ) ובנתיים זה במצב עובד אבל לא בדוק 100%.

לפני כמה שבועות הייתי תקוע בלי אינטרנט בגלל שהספק אינטרנט שלי השאיר אותי באוויר. רציתי לשחק במשחק steam אבל בגלל שלא פתחתי את הoffline mode מראש לא יכלתי לשחק :kopfpatsch: . ניסיתי למצוא משהו פתוח ולא היה כלום בסביבה. אני נמצא במקום די מרכזי ברחובות וקומה רביעית . מדי פעם היו בקשות מהשכן שלי שאין לו אינטרנט להתחבר לשלי וממש לא היתה לי בעיה לתת לו (אחיו יותר מחובר טכנולוגית ובימינו אנשים התרגלו לאינטרנט בכל מקום).

אז אני חושב לעשות משהו קטן ופילנטרופי רשת אלחוטית פתוחה אבל אני הולך להגביל רוחב פס באופן אגרסיבי - משהו כמו 5-10% מהרוחב פס הכולל שלי שזה 10/0.8 וגם לא יהיה פעיל 100% מהזמן.

הנה השאלות שלי:

1. מה אני צריך לעשות כדי להפעיל כזה דבר על הWRT שלי שכרגע יש לו קשוחה סטנדרטית? בנתיים התחלתי עם מה שיש .

2.האם זה בכלל חוקי מהצד של ספקית האינטרנט? זה כמו שאני בן אדם שלא מבין בwirless ומשאיר את הרשת שלו פתוחה לכולם אבל הבעיה היא שאני עושה את זה ביודעין שמעתי שבהודו היה בלגאן עם הפיגוע שם בגלל זה.

3. יש אתר שמרכז את כל הרשתות הפתוחות בארץ?

עריכה:

יש לי כרגע משהו עובד. מה שעשיתי זה בחרתי שירות אינטרנט "static ip " ונתתי לו IP קבוע ברשת שלי ואמרתי לו מי הgateway ואז חיברתי את הWAN של ה WRT לאחד החיבורים של הDIR615 . בנתיים הגבלתי את הקצב למקסימום 1מגה ועשיתי speedtest :

789683787.png

הupload קצת גבוה אם יש למישהו איזה דרך להוריד את קצב הupload אולי עם OPENWRT . אני כנראה אצתרך להתקין את זה בכל מקרה. היכולת שלי לשלוט על הרשת די מוגבלת. בDIR615 יש גם מגבלות רציניות בשליטה אז בנתיים עשיתי את ההגבלות בWRT הייתי רוצה גם לעשות quota חודשי או יומי ככה שאם משהו כזה כדי שאם מישהו יזלול את רוחב הפס זה פשוט יעניש את כולם. ענישה פרטנית לוקח ממש קוד של שרת אינטרנט.

עריכה 2: תפריט QOS ב WRT54 נותן להגביל upload

תוצאה:

789705413.png

:xyxthumbs:

פורסם

1. הנתב הזה לא תומך ב-DD_WRT.

2. למיטב זכרוני הוא תומך ב-GUEST SSID כך שאתה יכול להקים רשת אלחוטית נפרדת ופתוחה.

3. LINK-ים לכל ה-HOT SPOTS בישראל תוכל למצוא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/HotSpots/HotSpots.htm

פורסם
  • מחבר

1. הנתב הזה לא תומך ב-DD_WRT.

באתר של DD_WRT אמרו שהם תומכים גם בdir615c2 וגם ב wrtgl54v2 עדיין אני לא מתכוון להתחיל לשחק עם הrouter החדש . הישן הוא קורבן מספיק טוב. בנתיים יש לי פתרון לא רע אבל היכולת שלי להגביל downlink לא משהו. עדיין הגעתי למצב די סביר. אני לא חושב שאני אתן מהירות גבוהה יותר מ1MB לרדת ל512k זה היה נחמד. בנתיים אני על 1M /50kb .

2. למיטב זכרוני הוא תומך ב-GUEST SSID כך שאתה יכול להקים רשת אלחוטית נפרדת ופתוחה.

אני כרגע הפעלתי את האופציה לא לתת לאנשים ברשת לגשת אחד לשני. יש אפשרות לעשות רשת נוספת בdir615? קראתי שהוא די בסיסי...

3. LINK-ים לכל ה-HOT SPOTS בישראל תוכל למצוא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/HotSpots/HotSpots.htm

הרבה רשימות ראיתי שבynet הוא רוצה לעבוד רק עם IE :screwy: . בגדול אני אחפש בגוגל אולי יש אנשים שמתחילים קהילה של רשתות פתוחות האתר של ה pocketpc נראה די מבטיח.

פורסם
  • מחבר

עדכון :

אתמול לקחתי את הטלפון של אשתי שתומך ברשת אל חוטית ויצאתי לסיור ברחוב (עם הבת שלי על הכתפיים רוב הזמן) גיליתי שאת הנתב הישן ממש לא קולטים . קולטים אותו רק בכיוון שהוא פונה אליו ולאיזה טווח של 10 מטר מהבניין.את נתב החדש קולטים די טוב אפילו 30 מטר בכיוון שהוא פונה אליו ו10 מטר בכיוון הדירה.

גיליתי עוד משהו מעניין - כל השכונה שלי פרוצה לחלוטין. מצאתי איזה 5 נקודות אינטרנט לא מאובטחות. כל 20 מטר מוצאים אחת חדשה.

אז הורדתי את הנתב הישן. הוא סתם מפריע. בפעם הבאה שנופל האינטרנט אני מקסימום אגיד לנתב להגביר איזה נקודה פתוחה :lol:. אולי אני אתעלל בנתב הישן קצת עם DDWRT או משהו קראתי על התהליך עדכון והוא לא פשוט.

אני יכול להרים שרת radius ולהשתמש בחדש לכל זה אבל לפי "מזג האוויר" השירות שלי מיותר ונחות לאופציות האחרות.

פורסם

מה שגילת אינו מפתיע -- נתב בתקן N יכול להגיע למקומות שנתב בתקן G אינו יכול. רוב האנשים בכלל לא מגינים על הרשת שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים