עבור לתוכן

SSD בתור כונן מערכת לשרת חלונות, מחפש המלצה

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב המשמש כשרת אחסון ועליו כרגע מותקן חלונות 2003, אני שוקל לשדרג את כונן המערכת, שכרגע יושבת על כונן IDE זקן

לכונן SDD (ישנה אופציה שהמערכת תשודרג לחלונות 2008)

חשבתי על: 40GB SSD X25-V Sata II 2.5'' SSDSA2MP040G2R5 (Retail)‎

אני מחפש אמינות גובהה, וכמובן גם ביצועים ומהירות, אבל יותר חשוב עניין האמינות, חשוב שכונן המערכת יתפקד למספר שנים רב ללא בעיות עד כמה שניתן, לכן אני חושב על SSD ולא הארדיסק (שכאמור בעל שחיקה ואמינות נמוכה יותר עקב החלקים הנעים)

האם יש דגם מומלץ יותר? האם SSD באמת יספק את הדרישה לאמינות גבוהה לאורך שנים ושווה את ההשקעה?

בנוסף אני רוצה לציין שאני לא צריך 40 ג'יגה לכונן C כרגע המערכת על מחיצה בגודל 10 ג'יגה וגם זה מספיק, ככה שאם יש כונן 32 ג'יגה או כל מה שמעל 15 ג'יגה אמור להספיק לי, בעיקר אם זה יחסוך כסף.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

אינטל נחשבים טובים בSSD כרגע

בעניין אמינות לא נימכרו מספיק כוננים לדעת עד כמה באמת הם אמינים

הערכה באמת בגלל שאין חלקים זזים שהם יותר אמינים מארד דיסק אבל זה לא נבדק בצורה רחבה עדין

בכל מקרה SSD עדין בהתפתחות -מבחינת אפשרויות תאורטיות הוא יכול להיות הרבה יותר טוב מארד דיסק

חוץ מדבר אחד שזה המחיר

בכל מקרה הSSD אופכים ליותר מהירים ואם יותר שטח אכסון ככל שהזמן עובר

גם המחיר יחסית לנפח יורד בהדרגה וזה כבר שיקול שלך אם לחכות

פורסם

בכל הנוגע לSSD מה שחשוב זה לא החברה אלא הבקר שבפנים, זאת הסיבה שאינטל היום מומלצים

דגם ה40V שזול יחסית בארץ הוא גרסה מסורסת של ה80 הרגיל שלהם, אבל עדיין SSD טוב, נמכר גם תחת המותג של קינגסטון

אם אתה רוצה לעבור לSSD מבלי לשלם יותר מדי זאת בחירה טובה

פורסם

אגב שאלה - זה מתחבר לחיבור SATA כמו כל כונן רגיל? לא צריך איזה דרייבר מיוחד בעת ההתקנה או משהו כזה?

פורסם

מתחבר רגיל בנוגע לדריבר אין לי מושג אף פעם לא התקנתי SSD

פורסם

זה כמו כל HD ההבדל זה רק בדרך שהוא פועל. לא צריך משהו מיוחד בשביל שהוא יעבוד, והדרייבר זה הדרייבר של הבקר בלוח כמו כל HD.

פורסם

יש צורך במערכת הפעלה WIN7 עם הדרייברים המקוריים של מיקרוסופט (לא להשתמש באינטל) ע"מ לאפשר את פונקציית הTRIM (בכוננים נתמכים

בלבד).

פורסם
  • מחבר

מה עם חלונות 2008? לא תומך TRIM?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים