עבור לתוכן

להעביר VHS לפורמט דיגיטלי

Featured Replies

פורסם

יש לי כל מיני סרטים שהייתי רוצה להעביר למחשב. לא חשוב לי ASF/MPG/AVI למרות שברור שהכי איכותי זה DIVX.

למה אני זקוק? כבלים מיוחדים? כרטיס עם TV IN?

פורסם

בדיוק, אתה צריך ווידאו, כניסת TV IN ו... זהו הייתי אומר

פורסם

יש לך טעות שהכי איכותי זה DIVX . זה נכון רק כשהמקור באיכות מאד גבוהה כמו סרט ב-DVD שממירים אותו ל-DIVX כדי שאפשר יהיה לצרוב אותו על CD רגיל. אם משתמשים ב-WINDOWS MEDIA VIDEO גירסה 8 ב-BITRATE הנכון מקבלים איכות לא פחות טובה מה-DIVX. בכל מקרה כבר ניסיתי לא מעט להקליט סרטים שהיו בוידאו לפורמט DIVX והתוצאה היתה גרועה מאד כי התמונה שמגיעה מהוידאו היא ברזולוציה נמוכה ובעלת רעש רב וה-DIVX יוצא מאד לא נקי. זה ממש לא יראה דומה להמרה של סרט מ-DVD.

פורסם

מידי חצי שנה מכנסת קבוצה של מתכנתים שקובעים את הסטנדרטים לדחיסת ווידאו דיגיטלי.

הקבוצה נקראת MPEG שזה Motion Picture Experts Group, סרט בפורמט DVD הוא פורמט הדחיסה MPEG 2 השני בסידרה.

הדחיסה שלו יחסית נמוכה בהשוואה ל-DIVX שהוא MPEG 4 הרביעי בסידרה, ובזכות זה איכותו גבוהה בהרבה מה DIVX.

החדשות בקבוצה הזאת הן בדרך כלל במקום האיכסון יותר מאשר שיפור באיכות, גם ה-MP3 הוא פורמט דחיסה של הקבוצה אבל לסאונד, והוא תוכנן במקור להיות הפסקול של פורמט הדחיסה MPEG 3 הכושל בשל איכותו הירודה אז הוא הועבר להיות הפסקול של ה-DIVX ויצא כפורמט עצמאי לדחיסת סאונד.

הבעיה היא שסרט שמומר מ-VHS לדיגיטלי לא נותן שום יתרון איכותי כל שהוא בגלל הרזולוציה הנמוכה שלו, לאומת סרט בפורמט DVD שנותן רזולוציה כמעט כפולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים