עבור לתוכן

המחשב משמיע צפצוף ארוך ונכבה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

מחשב שבאתי להתקין עליו WINDOWS XP פשוט מצפצף כשאני מדליק אותו, ונכבה, בלי שום סימן מהמסך. מה אפשר לעשות? התסריט המלא והמפורט הוא:

הטילו עלי את המשימה להתקין ווינדוס על מחשב ישן של חבר. המחשב הגיע אלי אחרי שהייתה בו בעיה כלשהי שפתרו אותה ע"י החלפת הזכרונות ל512MB 400MHz DDR. הכנסתי את הדיסק של הXP והמחשב נדלק, עלתה ההתחלה של הווינדוס, הוא כבר החל לטעון קבצים ואז נכבה פתאום. הדלקתי אותו שוב, והמחשב רשם שיש לו בעיה של POWER, וביקש שאני אסתכל על התפריט אתחול, איפה שאפשר לקנפג את כל ההספקים, מהירויות וכו'. לחצי ESC בשביל לדלג על התפריט, והוא נכבה שוב. אחרי כמה נסיונות חוזרים, הוא רשם שהמהירות שעון של המעבד לא נכונה או משהו כזה, אז פתחתי את המארז, ניתקתי את המאוורר של המעבד ממנו ושלפתי את המעבד בכדי לקרוא את הפרטים שלו - intel pentium 4 2.4GHz, כמו שהיה רשום בתפריט אתחול. הרכבתי את המאוורר בחזרה, הדלקתי, ואז הוא השמיע צפצוף ארוך של איזה 5 שניות - הפסקה - שוב צפצוך ארוך ונכבה.

מה עכשיו? תודה מראש..

פורסם

איזה לוח אם זה?

יש לכל לוח אם פירוט של beep codes בחוברת שלו.

ניסית פשוט לבצע איפוס ביוס עם הג'אמפרים עליו?

פורסם
  • מחבר

זה לוח ASUS P4SP-MX. הביוס הוא של AWARD. לפי מה שקראתי, משמעות הצפצוף היא שהמעבד מתחמם.

מה יותר הגיוני, שזה קשור לזה שה-HEAT-SINK לא יושב פיקס על המעבד? לא החזרתי משחה תרמית?

או שזה קשור להגדרות הספק וכאלה?

נשמע לי לא הגיוני שעל ההתחלה הוא מתחמם כל כך רק בגלל משחה תרמית.

איך אני מאפס את הביוס ומה ההשלכות של זה?

פורסם

בעמוד 23 בPDF של החוברת מסבירים על המיקום של הג'אמפר הזה. זה לא יוצר שום נזק.

http://support.asus.com/download/download.aspx?modelname=P4SP-MX&SLanguage=en-us

דווקא לפי מה שכתוב פה מדובר על בעיה בזכרונות. לא יודע אם זה בדיוק בתדר גבוהה אצלך, אבל זה גם לא נראה לי הגיוני שתיה התחממות של המעבד כבר בשלב הPOST.

פורסם
  • מחבר

אחלה, חיברתי מחדש את הזכרונות ואיפסתי את הביוס ועכשיו הוא עולה, אבל יש בעיה חדשה. אני אשים הודעה חדשה בשבילה.

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים