עבור לתוכן

מחפש רעיון לחיבור שתי תוכנות שאני כתבתי שמתקשרות בניהם בלי לדעת את כתובת האיי

Featured Replies

פורסם

רציתי אם אפשר עזרה בעניין של חיבור של שתי תוכנות שבניתי שמבוססות על שרת לקוח המטרה שלי ששתי התוכנות יתחברו בניהם כל עוד שהתוכנה של הלקוח שאמורה להתחבר לתוכנת השרת, בלי ידיעת כתובת הIP (של השרת) משום שהתוכנה של השרת שהיא נמצאת על מחשב מסויים מחליפה כתובת IP לעיתים קרובות ואז אני לא יכול להגדיר בתוכנת הלקוח כל הזמן את כתובת הIP שהשתנתה

אשמח לרעיונות חשיבתיים (לכן גם אני כותב באיזה שפת תיכנות כתבתי את התוכנות) כיצד לעשות פעולה זו

(לדוגמה הציעו לי שהשרת יעביר את כתובת הIP שלו לדף אינטרנט שאני יצור ואז תוכנת הלקוח תחפש בדף האינטרנט את הכתובת ותתחבר לתוכנת השרת אבל אני מחפש רעיון יותר בטוח מאשר פירסום כתובת הIP בדף אינטרנט)

תודה רבה רבה מראש לעוזרים בכל אופן התוכנה נכתבה בויזואל בייסיק 6 ותועבר עוד מעט גם לויזואל בייסיק נט אבל שוב אני מחפש את הרעיון

פורסם
  • מחבר

ירח אפל תודה רבה על עזרתך אבל לפי מה שהבנתי אפשר להקצות כתובת אייפי מסויימת וכמו שכתבתי אני מעדיף רעיון שהוא לא ברמת פירסום כתובת הIP משום שלפעמים הכתובת תשתנה ואני לא רוצה לשנות אצל הלקוח כלום

פורסם

אם המחשבים לא נמצאים באותה רשת פנימית, אז ה-IP של השרת הוא ה-IP החיצוני שלו, שנקבע ע"י ספק האינטרנט שלך. הדרך היחידה שיהיה קבוע היא אם תדאג שספקית האינטרנט תעשה אותו קבוע.

הפתרון הוא כמו שהוצע קודם, להשתמש בשרת DNS חינמי, כמו dyndns או no-ip.

שים לב שאתה לא מפרסם את כתובת ה-IP, אלא אתה מפרסם כתובת (משהו מהצורה sub-ziro.no-ip.org).

פורסם

SUB-ZIRO

אתה לא הבנת ממש את השימוש מאחורי הרעיון של מתחם שמות דינאמי.

זה חלק מהקטע, האיי פי משתנה, אבל על צד השרת אתה מתקין תוכנה שדואגת לעדכן את הכתובת שאתה בוחר לפי כתובת האייפי העדכנית שספק האינטרנט מגדיר לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לעוזרים אני כנראה אעשה מה שאמרתם להשתמש בשרת DNS חינמי רק כמה שאלות לבירור כי אני חדש בנושא שרתי הDNS חינמים

בתוכנה שלי בלקוח אני צריך לכתוב במקום את כתובת הIP את הכתובת שאני אקבל על ידי שרת הDNS?

אני מבין שהשרת מעדכן את כתובת הIP שלי על ידי תוכנה את התוכנה הנ"ל אני מוריד דרך האתר שנותן לי את שירות הDNS ?

מה קורה אם אני מתקין את התוכנה במחשב אחר הוא יזהה את כתובת הIP של המחשב החדש ששם הותקנה התוכנה?

מה יקרה אם אדם מסויים יקבל באיזה שהיא דרך את הכתובת שקיבלתי משרת הDNS הוא יוכל לפרוץ לי למחשב או שכשהוא יקליד את הכתובת תעלה לו שגיאה או משהוא?

אני חדש בעניין הזה אז מצטער אם שאלתי שאלות של מתחילים אשמח מאוד לעזרה מפורטת

נ.ב. המחשבים שמותקנות להם התוכנות שבניתי אינם נמצאים על רשת פנימית אלא כל מחשב מחובר בפני עצמו

ושוב תודה רבה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים