עבור לתוכן

פינגים ארוכים כשמחשב ברשת צופה ביוטוב.

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית 3 מחשבים ברשת, אחד של כל אחד מהשותפים.

שמתי לב, שכאשר אחד מהם צופה במדיה סטרימינג, זה ממש דופק לשאר את האינטרנט, אם אני גולש אז אני מרגיש האטה, ואם אני משחק, אז הפינגים לרוב מוכפלים פי 3 ומעלה.

הנתב שיש הוא EDIMAX BR-6204WG אנחנו מחוברים בכבלים עם 012 לקו 2.5

יכול להיות שפשוט הקו לא רחב מספיק גם לצפיה בסטרימ וגם משחק, אבל זה נשמע לי קצת מוגזם שסרטון של 5 דקות ביוטוב דופק לי לחלוטין את הרשת. (זה לא מפסיק גם אחרי שהסרטון נטען לחלוטין). האם יש איזה הגדרה בנתב שתאפשר איזון בין הקצבת הפס למחשבים השונים?

תודה מראש לעונים

עריכה קטנה:

אני מחובר לנתב אל-חוטית עם כרטיס של EDIMAX (לא זוכר דגם, אבל הקטן האפור שלהם)

השותפים גם מתחברים אלחוטית דרך לפטופים.

המודם הוא SB5051 של מוטורולה.

פורסם

תבדוק אם יש בנתב אופציה להגדרת QOS שמאפשרת הקצאת רוחב פס. אם אין, תצטרכו להשתמש כל אחד בתוכנת NETLIMITER.

פורסם
  • מחבר

עריכה:

חזרתי הבית וניסיתי להגדיק QOS אבל זה פשוט לא נותן לי, אני מנסה לעשות הגדרה, לוחץ APPLY והוא נתקע. אם אני עובר לתפריט אחר וחוזר לתפריט של QOS החוק לא מתווסף

יש למשהו רעיון?

פורסם

את הגדרת החוקים צריך לעשות כאשר שאר המחשבים מנותקים. רצוי גם לבצע כיבוי והדלקה לפני הגדרת החוקים או אפילו RESET והגדרה מחדש של כל הגדרות הנתב.

פורסם
  • מחבר

את הגדרת החוקים צריך לעשות כאשר שאר המחשבים מנותקים. רצוי גם לבצע כיבוי והדלקה לפני הגדרת החוקים או אפילו RESET והגדרה מחדש של כל הגדרות הנתב.

כל המחשבים? אז איך אני אגדיר?

התכוונת לחיבור אלחוטי? או שבכלל צריך להיות מחובר רק מחשב אחד לנתב בזמן ההגדרות, ואי אפשר להגדיר חוקים על הIP שלו?

פורסם

לא כתבתי "כל המחשבים", כתבתי "שאר המחשבים". המחשב ממנו מבוצעות ההגדרות צריך להיות מחובר חוטית.

פורסם

2.5 על 3 אנשים נשמע לי קצת צפוף היום. אתה חייב להפעיל בדרך כלשהיא את הQOS שבקיצור זה סוג של traffic shaping .

רציתי פעם לעשות אתר או עמוד שמסביר אל כל העסק הזה ויזואלית אבל זה לא כזה מסובך. מה שקורה זה שאתה תקוע במחלף ועוברות בו משאיות ארוכות משהו כמו 10 קרונות ואתה עם המשחקים שלך מנסה להעביר מכוניות סמארט בינהם. הבעיה היא שאם המשאיות ממש צמודות אז תצתרך לחכות הרבה זמן שהן יעברו כדי להכניס את המכוניות הקטנות בינהם . מה שהQOS יעשה זה כמו מחסום שבודק מי בא וכמה חשוב שהוא יגיע בזמן (בהורדות זה ממש לא חשוב). בגלל שהכל בצד של הdownload אז אתה קצת בבעיה אלא אם כן הספק שירות שלך יודע גם לעשות משהו בנידון.

הפיתרון כמו שהרבה צינו זה להגביל רוחב פס . כדי ליצר את המרווחים באופן סינטטי אבל אם אתה לא תעשה את זה חכם (לפי פרוטוקול) זה יגביל אותך (רוחב הפס לא ינוצר ב100%) . עדיין יש סיכוי שאתה תרגיש קצת lag כי מדובר פה במשאיות ארוכות של כ12000 ביט כל אחת (כ 5מילי שניות ב2.5 מגה )בזמן שהמשחק שלך מתעסק עם סביבות ה2000 ביט (כ מילי שניה) . אני לא הכי מומחה בעניין כי אני כבר משלם לחשבון גיימר ב014 והם עושים את העבודה לא רע. אשתי פעם התלוננה שמתי שאני משחק הstreaming שהיא עושה מתחיל לקרטע ואני חושב שזה בגלל הtraffic shaping המיוחד שלהם שלא כלכך עבד טוב עם multiuser . לא מזמן אני עליתי מ2.5 ל4 ואז ל10 ומקווה לטוב.

כדאי שתשקלו להעלות קצת את המהירות. כיום אין ממש שקיפות בקשר לtraffic shaping שהספקי שירות עושים ולא ממש יודעים את איכות הקו ללא בדיקה סינטטית (לא יודעים מי הכי טוב בלי לבדוק את זה פיזית).

פורסם
  • מחבר

אני חייב לציין שאני מאשים את הכבלים בנושא, כשהיינו בADSL לא היו בעיות כאלו, אבל זה לא רלוונטי.

גם לשדרג קו לא רלוונטי כי אני עוזב עוד 3 חודשים, ואף אחד לא רוצה לקחת התחייבות.

אז אני הולך לנסות לארגן QoS אם זה לא יעובד, נסבול.

פורסם

בכבלים יש את הסיפור שאתה על רשת IP (אם אני לא טועה)עם כל השכנים ומתחלק איתם ברוחב פס. יש מישהו שאמר שהוא לא מצליח להגיע לרוחב פס מלא עם הכבלים אולי השכנים גם משבשים את העסק.

לפי דעתי תעשה netlimiter או איכשהו תגביל port 80 לרוחב פס נמוך יותר (יאיט את הweb ). מצאתי את זה:

http://www.whibb.com/youtube-bandwidth-requirement.html

הם אומרים שמשהו בסביבות ה512kbit מספיק בשביל זה. יש שם גם כל מני המלצות. אני באופן אישי לא מכיר את netlimiter אבל הגבלה כזאת יכולה לעזור. אפשר פשוט לחלק את הרוחב פס שווה בשווה בין המחשבים שזה לא אופטימאלי (אם מחשב אחד לא בשימוש אתם ב66%) אבל גם ככה לא הכי כדאי להיות ב100% אם אתה מחפש פינג טוב.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה את הQOS, לא יודע עד כמה זה יעזור (ראיתי שמתלוננים שהנתב לא יודע באמת לעשות את זה)

מבחינת הNETLIMITER זה פתרון טוב, אבל אני לא יודע איך השתופים יקבלו את זה ("הי אני רוצה שתגלוש לאט יותר כדי שאני אוכל לשחק")

פורסם

("הי אני רוצה שתגלוש לאט יותר כדי שאני אוכל לשחק")

זאת בקשה סבירה כמו לא לפתוח את המים במטבח בזמן שמישהו במקלחת. אתם גם ככה חולקים בתשלום על האינטרנט אז תחלקו אותו שווה בשווה מתי שכולם רוצים לגלוש. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים