עבור לתוכן

סופו של הגזע האנושי - משחקי " אלוהים " - פעם אחת יותר מידי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הסקרנות אכן הרגה את החתול ( איזה מוות מחריד שתרצה ). זה לא סיפור אחר, זה עצם העניין. פה קבור הכלב. בנקודה הזאת.

כי אבוי אסור להורים לבדוק אם הילד שלהם ייצא בריא או חולה ואם כבר יש את האפשרות אז לדאוג שיצא ילד בריא לשתי הורים בעלי מחלה בריאותית שהסבירות שללא גנטיקה והמדע הילד ייצא 99% עם אותה מחלה.

לדאוג שילד יצא ללא פגמים ? סבבה, בוא ניקח 10, 20, 30 ביציות, נעשה בדיקות, שיקופים, מדדים חשמליים, בחינות כימיות וביולוגיות ואטומיות ומה שתרצה,

נחזיר לרחם את השילוב הטיבעי הכי מוצלח האפשרי שנבחן בכל תהליך מוכר ונקווה לטוב.

לא הצלחנו ? נעשה עוד סבב ועוד אחד ועוד אחד. נשחק אמא ואבא באופן " טבעי " במעבדה.

בוא לא נשחק עם גנטיקה שהתוצאות שלה לא ידועות וההשלכות הן קטסטרופליות במקרה של עיוות שיבוא לידי ביטוי בזמן לא ידוע.

משחקי אלוהים נועדו לאלוהים שהוא בעל ידע גדול משלי ברמות שאני לא יכול לדמיין,

ואם כבר פיתחנו אגו שאנחנו חושבים שאנחנו באותה רמה, אז ניסויים בסביבה מבוקרת וסגורה בכוכב אחר ועם 50 או יותר שנות בדיקה. אחלה פלוס.

עוד אחד :

נו, מה יהיה ? אתה תמשיך לטעון שאני קשקשן ללא הוכחה ? :nono: אתה לא פקטור ככה.

GATTACA מעלה רעיון של עליונות גנטית של אנשים מושלמים, רעיון של מוסר, רעיון של תקפות וזכות לחיים, לא רעיון של קטסטרופה גנטית.

הנדסה גנטית היא לא משחק בלגו או שיפור טכנולוגי ! זה משחק במע' איטראקטיבית עם תוצאות לוואי !!

זה כבר הוכח בניסויים שונים שישנן תוצאות בלתי צפויות לגמריי ושההבנה שלנו כרגע את התהליכים הגנטיים לקוייה.

בין אם זה במזון מהונדס או חיפוש אחר תרופה או ניסיון להבין מחלה, ההבנה שלנו לא נכונה והניסויים מסוכנים.

אנחנו יודעים קצת וזה לא מספיק למנוע תקלות ובעיות ועם הקצת הזה, אסור לשחק בחצר האחורית.

אתה בעד ניסויים גנטיים ? יופי, אני בעד ניסויים במחלות מדבקות או פצצות אטום או אנרגיות סופר גבוהות אצלך במרפסת.

פורסם

זה, למעשה, בדיוק GATTACA... (תיקון פגמים) השאלה היא איפה הקו שממנו מחליטים לא לתקן, ומה זה פגם ?

אתה טועה.

שם לא רק תקנו פגמים, הם גם הוסיפו שיפורים.

והפגמים שמתקנים כאן הם רק כאלו בעלי אופן הרסני ביותר ברור ומידי.

העובדה שמצאו פיתרון אמורה להיות דבר משמח.

השימוש בזה יעשה במקרים בהם היו בעיות בעבר או צפויים בעיות בעתיד.

ובמקרים שכאלו הרי חוסר ההתערבות תוביל לאסונות כבדים.

ולאותם אנשים שחושבים שבגלל שינוי DNA דפוק אחד או שניים ב0.0001 אחוז מהאוכלוסיה עלולים להיות השלכות שליליות עוד 100 דורות.

שטויות במיץ עגבניות.

גם באופן טבעי הDNA משתנה ללא הרף ונוצרות גרסאות חדשות.

התקינים שורדים והלא תקינים לרוב לא שורדים את השלבים הראשוניים או המאוחרים.

אילולא היו מתערבים במקרים שבהם יש סיכוי גבוה לבעיה קשה היא פשוט היתה מופיעה והתינוק לא היה שורד או היה נולד עם בעיה קשה.

אחרי 10 נסיונות אולי היה נולד אחד תקין שאין בו את הפגם שאותו ניתן היה לתקן במקום לשחק ברולטה.

נראה מה יגידו אותם מטומטמים כשזה יקרה במשפחה שלהם.

מצטער דוקטור, אנחנו יודעים שאתה יכול למנוע את הבעיה אבל אנחנו רוצים לסבול עשר שנים עד שאולי המזל יעשה את אותו דבר.

עד כמה מטומטמים אנשים יכולים להיות, אסור לשחק את אלוהים ?

אלוהים לא מרפא מחלות באותה מידה שהוא לא גורם להם.

אולי גם נאסור על שימוש בתרופות וניתוחים, נסגור את כל בתי החולים, ונוציא את מדע הרפואה מחוץ לחוק כי אסור לשחק את אלוהים.

פורסם

שם לא רק תקנו פגמים, הם גם הוסיפו שיפורים.

אתה לא יכול להגיד שאני טועה, בזמן שאני אומר אותו דבר כמוך ;) זה אוקסימורון...

ראה את החלק: "מה זה פגם ?". בקיצור - אנחנו אומרים את אותו הדבר. עניין של סמנטיקה.

GATTACA מעלה רעיון של עליונות גנטית של אנשים מושלמים, רעיון של מוסר, רעיון של תקפות וזכות לחיים, לא רעיון של קטסטרופה גנטית.

לא טענתי אחרת... אבל GATTACA היה אמין. התבסס במידה מה על הניסיון המר של האנושות עם ההתמודדות עם השונה.

היחס ל"לא מהונדסים" נגזר מהיחס לשחורים בארה"ב, והבסיס לאפליה היה דומה לתורת הגזע של מלחמת העולם השניה. מאורעות סוציולוגיים לא בדיוניים.

זאת בניגוד ל"אני, אגדה", שמבוסס על... כלום.

מוטציות בגנים לא הופכות למפלצות לילה אפלות. זה מה שקורה בהוליווד. הן גם לא מתעוררות לתחייה לאחר 100 שנות שינה. ומחשבה כזו מאפיינת דמגוגיה בשקל של אנשים שרכשו את השכלתם בנושא בבלוג אינטרנט.

נושא הפגיעות הקולקטיבית מאיום חיצוני עקב דילול מאגר הגנים האנושי - סכנה מוחשית בניגוד לקשקושים שרשמת - לא רלוונטי לדיון - כיוון שהטיפול מיועד לקבוצת סיכון של מחלות תורשתיות בלבד.

וצר לי לאכזב אותך, אבל ניסויים גנטים קורים סביבך כל הזמן. קוראים לזה סקס. הפיפטה רק מחליפה את רווח הסמך של המאורע ההסתברותי בבחירה שרירותית.

אני מתחיל להתעייף מהטענות הלא מבוססות שלך. מילא אם היית טוען טענה מעניינת או מבוססת על משהו שלא ראית בסרט. או לפחות היית מודה (לעצמך, בלב, אתה לא חייב לשתף) שאין לך מושג על מה אתה מדבר ולומד מעט ענווה מהי.

אתה רשאי להמשיך להתווכח ולעשות רעש עד שיהיה לך חור במקלדת. אותי אתה משעמם...

להתראות.

פורסם

ת'אמת שהתחממות גלובלית מפחידה אותי הרבה יותר ... ומלחמת עולם 3 עם טילים שמכילים ראשי נפץ גרעיניים .

פורסם

almonime אני מציע שתקרא קצת עוד ספרים ותצפה בהרצאות.

פורסם
  • מחבר

עוד אחד :

היי, חביבי, ציון הסרט " אני אגדה " נועד כדי להעביר רעיון, לא לשימוש בתור מערכת יצוגית לארועים אמיתיים. אני אידיוט אבל לא יותר מידיי.

מוטציות גנטיות לא הופכות למפלצות ... כרגע ... עכשיו ... בזמנים האלה. ויש לזה סיבה. סיבה טובה.

http://en.wikipedia.org/wiki/DNA_repair

אבל, וזה העניין ( שהרבה לא תופסים, ואני רואה שגם אתה ) , הנדסה גנטית מייצרת מצבים שבהם מנגנון התיקון לא מזהה בעייה. זה פשוט עוד גן ברצף.

לראייה, יש את כל התוצאות של ניסויים גנטיים שונים ומשונים ( כמה דוגמיות ):

עיזים שמייצרות משי עכביש בחלב http://www.forbes.com/global/2001/0219/061.html

צפרדע עם עיניים זוהרות http://findarticles.com/p/articles/mi_m2465/is_2_31/ai_71634814/

יתושים שמחסנים נגד מלרייה http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6468381.stm

ועוד ועוד ועוד ...

http://www.nwrage.org/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=8&page=1

הגן הזה ברצף, הוא גן פעיל, הוא מייצר משהו, משנה משהו, מונע ממשהו לפעול או להווצר, אקטיבי בקיצור.

אקטיביות של גן לא נמדדת רק בפעולה של הגן עצמו אלא גם כמה פעמים הוא מבוטה ( כביכול "כמה עותקים" ) ביצירת מה שהוא אחראי לו או יש לו אינטראקצייה איתו.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gene_expression

עכשיו, סקס לא מייצר אנומליות גנטיות או הרכבים בלתי אפשריים בטבע שהם בריי קיום, כלל המוטציות מתות.

אבל - קח לך הנדסה גנטית +

1. מנגנון שיכול להעביר גנים מוטנטיים למקומות לא מתוכננים ולדלג על מנגנון התיקון

http://en.wikipedia.org/wiki/Horizontal_gene_transfer

2. תוצאה בלתי צפוייה היא כיבוי או שינוי פעולת התיקון הטבעית וכשדבר כזה יקרה, הריי התאים לא יקפצו ויגידו "עד כאן " אלא "סקס, סמים, רוק'נ'רול, מוטצייייווותתת !!"

3. ההרכב הגנטי של בני האדם ( ובעצם של כולם ) מכיל קטעי קוד עתיקים ולא פעילים - הפעלה של גנים כאלה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Noncoding_DNA

4. ביטוי יתר של הגן עצמו או גנים אחרים שיובילו ל ... ( מה שאתה יכול לדמיין )

5. נו , תוסיף לבד

עד עכשיו זה עוד לא קרה. אתה יודע למה ?

כי התפוצה של של הנדסה גנטית ( למיטב ידיעתי )

בבני אדם - היא 0.

בע"חי חיים - מתקרב ל 0.

צמחים ומזון - אחוז קטן

אבל הרי זה הולך להשתנות, אתה מאשר ( ועוד רבים כמוך ) ... ויהיה שמייח.

אבל לנו אין מה לדאוג. הרי לא נשלם את המחיר ( במידה ויהיה ) הדורות הבאים ישלמו.

פורסם

אני אידיוט אבל לא יותר מידיי.

טוב שאתה יודע ... תתשדל לא להיות אידיוט ולהפנים מה שאנשים כותבים .

פורסם
  • מחבר

חוץ מלהוסיף למשהו שאני כבר יודע ( ודיי מרוצה מהעניין ), יש לך משהו להוסיף שאני לא יודע ? יעני, להיות מועיל ?

סתם להגיד לי שאני אידיוט זה דיי משעמם ( אותי ) ... תחדש לי.

ואם אין לך מה לחדש או להוסיף, עשה פרסה, סע לשלום, חיבוקים ונשיקות :-*

פורסם

אבל לנו אין מה לדאוג. הרי לא נשלם את המחיר ( במידה ויהיה ) הדורות הבאים ישלמו.

אם הטבע היה מושלם לא היה צורך לתקן.

אך הטבע לא מושלם ולכן במקרים מסוימים צריך להתערב.

אתה נחרד לגבי אפשרויות רחוקות ונוראיות שקיימות בדמיונך.

למה אתה לא נחרד מהאפשרויות הנוראיות שכבר קיימות במציאות ?

הגנטיקאים מנסים לתת פתרונות לבעיות הקשות.

האם אתה באמת רוצה למנוע מאנשים לקבל ולהגיש עזרה רק בגלל שאתה פרנואיד ?

זה עוד לא הזמן ולא המקרה שמצריך דיון בסוגיות מהותיות מהסוג שאתה מעלה.

פורסם
  • מחבר
אם הטבע היה מושלם לא היה צורך לתקן. אך הטבע לא מושלם ולכן במקרים מסוימים צריך להתערב.

תגיד, אתה רציני ?! אתה בא ואומר " 4.5 מיליארד שנות אבולוצייה והטבע לא מושלם, צריך לתקן ! "

אתה משהו משהו. הטבע מושלם כמו שהוא ( כמה שהוא לא מושלם, והוא לא מושלם מנק' המבט המיידית של האדם הקטן והמושתן ).

אלה אנחנו בני האדם שדפוקים בראש שמסדרים דברים שלא צריך לסדר ודרך התיקונים העכשוויים והמיידיים, מייצרים בעיות לעתיד שלא חלמנו עליהן.

( בחייאת, אל תהפוך אותי לקשקשן דת, אני ממש רחוק מזה, אבל ממש רחוק )

אתה נחרד לגבי אפשרויות רחוקות ונוראיות שקיימות בדמיונך. למה אתה לא נחרד מהאפשרויות הנוראיות שכבר קיימות במציאות ?

אוללה, אתה לא יודע כמה אני נחרד ממה שאני מכיר. אבל אני לא קם בבוקר עם מחשבות דכאוניות ולא חולם בלילה סיוטים.

אני חי כמו כולם ולא מעסיק את עצמי בקישקושים ( יותר מידיי ) . אין ברירה, זה המצב, לא אני המצאתי את החוקים, הם של הטבע.

תדאג ? לא תחיה.

לא תדאג ? החיים יפים, יש חשבונות לשלם, צריך לאכול, לקנות תכשיט לאישה, לספק את הפילגש ( ששש ), לדאוג לילדים, לא צריך עוד דאגות על הראש.

הגנטיקאים מנסים לתת פתרונות לבעיות הקשות. האם אתה באמת רוצה למנוע מאנשים לקבל ולהגיש עזרה רק בגלל שאתה פרנואיד ?

" הפרנוייה " כביכול שלי, היא לא פרנוייה כלל וכלל יא חביבי.

אני עוקב אחרי הנושא ( ועוד רבים אחרים ) ומתעדכן והתמונה שעולה היא תמונה מכוערת ומדאיגה,

של אי ידיעה, ניצול לרעה, שימוש למען רווח ולא למען מדע, ניסויים לא מאושרים ולא מבוקרים ועוד ועוד ...

אני חוזר ומדגיש, לא היה אכפת לי אם במעבדה היו מבצעים הרכבה טבעית של מיליון עוברים ובוחרים את האחד המיוחד שנקי ממחלות באמצעים סטנדרטיים.

צלחת פטרי, זרע, ביצית, מיקרוסקופ, יאאללה חגיגה.

בדיקה גנטית ( או כל הבדיקות שבעולם ) -

תקין ? - לרחם ובהצלחה ותודה שהשתמשתם בשרותינו.

לא תקין - צ'טערים, לפח, הבא בתור.

גם פה מתערבים בטבע ומשחקים במוסר חיים אבל לא דרך הנדסה אלא דרך שלילת החריג והפגום והתהליך הרבה יותר מהיר מלהתעבר פעם בשנה ולגלות " תקלה " באמצע.

הנדסה גנטית היא משחק, שלנו, בני האדם, אין מספיק ידע בו וכל המשחקים שלנו הם אסון שרק מחכה להזדמנות.

יש מספיק דוגמאות אמיתיות של הנדסה גנטית שבה קיבלו תוצאות לוואי בלתי צפויות ובלתי רצויות ברגע שאלה ברחו מהסביבה המבוקרת. זו לא המצאה שלי בראש.

זה עוד לא הזמן ולא המקרה שמצריך דיון בסוגיות מהותיות מהסוג שאתה מעלה.

זה בדיוק הזמן , עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מידי. כמובן, לא בפורום נידח של מחשבים ולא עם אנשים שלא רואים מעבר לאף.

אאבל, חאלאס, עולם כמנהגו נוהג ואני הרי לא אתקן כלום וגם לא התכוונתי, אני קטן ומושתן, סתם הבאתי ידיעה והפלצתי כותרת. עוד ת'רד בפורום.

מי שחושב ומאמין שהסיכוי לאסון שווה לסיכוי שטורנדו ירכיב ג'מבו 747 במגרש גרוטאות ... טועה.

פורסם

חברה, זו דרכה של הקידמה, אם תרצה או לא.

בטוח שיהיה איזה אידיוט שיגיד אופס ויעשה הרבה מאוד בלגן, אבל כמו אידיוט אחד גם יש אדם חכם אחד שיתקן את מה שהראשון עשה.

אתם לא יכולים כל הזמן להסתכל על אלוהים ולהגיד זהו, זה הוא עשה ואני לא יעשה.

אנחנו צריכים להתקדם ולשרוד, כי זה מה שכל יצור חי עושה ואנחנו לא כאלה שונים מהם.

ברגע שאנחנו נעשה הנדסה גנטית אנחנו נפתור הרבה מאוד בעיות ואולי אפילו נמצא גן שיגרום שלא ישארו יותר אנשים מפגרים בעולם ואז לא יהיו סכנות כאלה.

תפסיקו להסתכל עעל האדם כמו היפים ותנסו לעזור לשמור שאותו טיפש לא יגיד אופס במקום לעשן מריחואנה ולהגיד שבני אדם הורסים את העולם ולדפוק תרנגולות.

מה שאני אומר בסופו של דבר זה שצריך להתקדם ואין דבר כזה שהלכנו יותר מידי רחוק, אנחנו רק צריכים להיזהר מאנשים טיפשים שלא חשבו עד הסוף על מה שהם עושים.

(למי שלא הבין החפירה הזאת די סוגרת את העניין ולדעתי טחנתם מים כבר שני עמודים יותר מידי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים