עבור לתוכן

סופו של הגזע האנושי - משחקי " אלוהים " - פעם אחת יותר מידי

Featured Replies

פורסם

משחקים עם הגנטיקה - :facepalm:

הכתבה מתארת עולם מופלא אבל למדענים השכל יצא לגלות

ונשארו במוח רק סטיות מופרעות במסווה של " מדע חדש וקידמה " שרק יובילו להשמדה איטית וכואבת.

משחקי אלוהים - פעם אחרונה ודיי - מי שיזכה בלוטו הגנטי, יקבל אלוהים יודע מה ויעביר הלאה.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1266000/Designer-baby-parents-hereditary-diseases-ready-years.html

פורסם

אולי אם היית שייך למשפחה עם היסטוריה של סיסטיק פיברוזיס או תסמונת דאון, היה טעם באמירה שלך.

פעם הבאה שתבקר בבית חולים, שאל את עצמך האם היית רוצה שהרופא יגיד לך:

מספיק עם משחקי האלוהים, יש לך דלקת ריאות, זה הלוטו שקיבלת, הפסדת.

ילד קשקשן.

פורסם

מסכים עם כל מילה של עוד אחד.

פורסם
  • מחבר

עוד אחד :

גאון משכיל ומחוכם שלי, בוא תרחיב טיפה למה אני קשקשן. חבל לך להתבזבז ככה סתם ולהיות " רק " עוד אחד לא מיוחד.

בוא תרביץ תורה. נראה אותך.

פורסם

זה בטבע שלנו לחקור, ללמוד, להסתקרן ולהמשיך לפרוץ דרך. זה בלתי נמנע, בני-אדם תמיד ירצו לדעת מה מסתתר מעבר 'לגבעה הבאה'.

מה שכן אפשר להגיד, זה שכן צריך להיות זהירים. לבדוק כמה שיותר, ולהקטין את הסיכונים עד כמה שאפשר.

אבל אנשים לא יפסיקו לנסות ניסויים פורצי דרך כמו הנדסה גנטית, האצת חלקיקים (CERN LHC), ועוד...

תמיד יהיו אנשים כמוך שימציאו סיפורים כמו מגדל בבל, רק כדי לספק את הפחדים שלהם.

פעם אנשים בדו סיפור כמו מגדל בבל, כדי להפחיד אנשים שלא יפרצו את הגבול - קרה משהו נורא כשהגענו לחלל? אלוהים פוצץ אותנו?

פורסם
  • מחבר

טוב. אתה צודק. זו הפחדנות שלי. תפסת אותי ישר ולעניין. :facepalm:

אתה משווה יציאה לחלל שזו פעולה זהה לחציית אוקיינוס או מעבר בין שני צידי הרחוב ( בו לא נכנס לפאן הטכנולוגי והלוגיסטי ) ,

שפה, מקסימום ימות אסטרונאוט או תתפוצץ החללית בדרך או איזו קטסטרופה שתרצה רק שהיא תכיל קבוצת אנשים קטנה וזניחה,

לפעולה אקטיבית על המבנה האירגוני של בן אדם ( הבפנוכו - DNA ) ? או לעצם העניין, לכל מבנה אירגוני של יצור ביולוגי ( מה שתרצה )?

תגיד, השכל שלך גם בחופש ?

השינויים שנעשים ( או יעשו ), אין להם אינטראקצייה עם הסביבה ?

הם מוגבלים ?

הם לא עוברים הלאה ?

אין להם השפעות על מע' אחרות שלא נכללו בתכנון ?

הם לא מועברים ממע' אחת לשנייה כשחיים אחד עם השני ( סטייל שפעת עופות עופות שהפכה לשפעת חזירים שהפכה לשפעת בני אדם, סתם דוגמא ) ?

הם לא מתפתחים למשהו בלתי צפוי שאי אפשר לחזות בטווח של 15 שנה אבל בתוך 100 אללה יוסטור ?

אתה רוצה דוגמאות ל ... " התקדמות במדע " ?

דבורים אפריקאיות רצחניות http://en.wikipedia.org/wiki/Africanized_bee אלה ברחו החוצה.

סופר עכבר http://www.rediff.com/news/2007/nov/02mouse.htm חבל על הזמן אם אלה יברחו החוצה.

יבול מהונדס http://www.naturalnews.com/028388_GM_crops_kidney_damage.html אוללללה.

( זה ברח החוצה, רק שומרים את בסוד )

תמשיך לחיות עם רעיון " פריצת גבולות " + " צריך להיות זהירים. לבדוק כמה שיותר, ולהקטין את הסיכונים " ותגיע לזמנים ... מעניינים.

יש מדע לעניין ויש זריקת השכל לקיבינימט.

:xyxthumbs:

לא היה אכפת לי אם את כל הניסויים הכי מטורפים, מזוויעים, חסרי מוסר, מסוכנים, פורצי דרך, ותוסיף מה בא לך,

היו עושים במושבה נידחת על מאדים או מחוץ למע' סול, אוספים תוצאות במשך 50 שנה ורק אז ממשיכים,

אבל אלא ניסויים שנערכים בחצר האחורית שלי ויש להם השפעות שרק אלוהים יודע מהן.

ואלה השפעות גלובליות שאי אפשר לנקות כמו כתם נפט מזורגג.

http://www.thenakedscientists.com/HTML/content/interviews/interview/1110/

מעניין מאוד מה יקרה אם בטעות, בנס, בזדון, בקטריון חמוד כזה יתיישב על מרבץ נפט טיבעי או כמה כאלה... ( ואולי זה כבר קרה ואנחנו לא יודעים ? )

אגב, ראית את הסרט של וויל סמית, " I Am Legend " ?

פורסם

אני מציע שתתחיל לפחד ממה שקיים במציאות במקום ממה שקיים רק בדמיונך הפרוע.

פורסם

לא אוהב את (חוסר) תרבות הכתיבה שלך, וגם לא את הניסיון שלך לגרור אותי לויכוח סרק.

לכשתכתוב משהו בעל תוכן, ולא נבואות מתלהמות המתבססות על קליפת השום, אשקול דיון איתך.

אכן יש סכנות אבולציוניות וחברתיות בנושא ההנדסה הגנטית, ויש מקום לדון בכך.

אין קשר בין הכותרת הצהובה שלך לעובדה שמוצע כאן טיפול רפואי לאנשים בקבוצת סיכון, שמעוניינים להביא ילדים לעולם.

אני לא מצפה שתבין (אני מניח שזה יבוא עם הגיל), אני מצפה שלא תכתוב שטויות בנושאים בהם ניכר שאינך מבין דבר.

פורסם

ראיתי את הסרט I AM LEGEND וגם שמתי לב שכתוב בצד מדע בדיוני...

אולי כדאי שתבדוק קצת יותר טוב את המקורות שלך לפני שאתה מכריז על קיצה של האנושות.

פורסם
  • מחבר

Et tu, Art Tatum ?

דימיוני הפרוע ? פצצות !! המציאות הפכפכה ואמיתית הרבה יותר מדמיוני הפרוע.

עוד אחד :

לא אוהב את (חוסר) תרבות הכתיבה שלך, וגם לא את הניסיון שלך לגרור אותי לויכוח סרק.

:nixweiss:

לכשתכתוב משהו בעל תוכן, ולא נבואות מתלהמות המתבססות על קליפת השום, אשקול דיון איתך

כבוד !

אין קשר בין הכותרת הצהובה שלך לעובדה שמוצע כאן טיפול רפואי לאנשים בקבוצת סיכון, שמעוניינים להביא ילדים לעולם.

:facepalm:

אני לא מצפה שתבין (אני מניח שזה יבוא עם הגיל), אני מצפה שלא תכתוב שטויות בנושאים בהם ניכר שאינך מבין דבר

בוא ותוכיח את זה

catsmonster :

;D

פורסם

דבר אחד שכן אפשר להבין זה שאם אלוהים לא אוהב משהו הוא משמיד אותו ע"ע סדום ועמורה , המבול שעבוד העברים במצריים וכו'...

כלומר ניתן להבין מכאן שאם הוא לא אוהב שהאדם מתקדם טכנולוגית בתחום הגנטיקה משמע הוא היה צריך להשמיד את גרגור מנדל אבי הגנטיקה

כי אבוי אסור להורים לבדוק אם הילד שלהם ייצא בריא או חולה ואם כבר יש את האפשרות אז לדאוג שיצא ילד בריא לשתי הורים בעלי מחלה בריאותית שהסבירות שללא גנטיקה והמדע הילד ייצא 99% עם אותה מחלה.

אחרי הכל אלוהים נתן לאדם את זכות הבחירה, והבחירה של האדם ללמוד ולהתקדם ולהסתקרן.

זה שהסקרנות הרגה את החתול זה כבר משהו אחר.

אבל אני בטוח שכשנגיע לגשר הזה יהיה מי שידע איך לחצות אותו ובינתיים אני רק יכול לאחל לך שלא תזדקק סוג זה של מדע כי אז זה יהיה מנוגד לאמונות שלך

אבל בעצם כשחיים ומוות בפתח ביתך ספק אם תבחר להישאר באמונתך ולא לבחור בדרך שתציל את חייך !

יום טוב

פורסם

אני לא קורא את כל מה שרשום פה ,אבל דעתי בנושא היא כזו :

למרות שאני חובב טכנולוגיה וקידמה ,ומבין שאיזה חוכמולוג יקפוץ פה ויגיד "זה נורמאלי שאנשים פוחדים ממה שהם לא מבינים " ,אבל בכל זות אני אומר ככה ,יש דברים שאנחנו פשוט לא צריכים להגיע אליהם ,וזה אחד מאותם דברים .

כן אני בעד איתור מחלות ,אני בעד זה שרופא יוכל להגיד להורים שיש לילד שלהם סיכוי כזה או אחר לחלות במחלה כזו או אחרת ,וההורים יחליטו את ההחלטה ,אבל אני נגד שנגיע למצב כזה שבו אנשים עם מספיק כסף פשוט יעצבו להם רובוטים קטנים ומושלמים ללא פגמים ,זה יוציא את העולם הזה לגמריי מאיזון ,מה גם שמנקודת מבט של החזקה של כוח וכסף ,זה יתחיל מעגל אין סופי של קבוצה קטנה של אנשים שיש להם כסף ושהילדים שלהם יהיה כל כך טובים יותר שהכסף גם ישאר רק באותה הקבוצה שתשלוט בצורה רע בכל העולם הזה .

פורסם

להוכיח מה ? שאתה כותב דברים מבלי להבינם ?

לא משעמם לי בחיי, תודה.

רוצה לדבר על החסרונות של הנדסה גנטית ? כתוב בצורה מסודרת ולא מתלהמת.

אני אתחיל:

סכנות ל:

- העמקת הפערים החברתיים בין אלה שיוכלו להרשות לעצמם את הטיפול לאלה שלא.

- אובדן הגיוון הגנטי וסכנה ליצירת פגיעות למחלות שאינן מוכרות לנו כיום.

- פוטנציאל לאפליה ע"פ גנים, שיובילו למרוץ אחר שיפור הגנום במידה כזו שיכריח אנשים לעבור את התהליך כדי לקבל הזדמנות שווה.

עד עכשיו, הדבר היחיד שהעלת היה סרט בינוני. זה לא טיעון. (מה גם שהסרט מופרך מאוד ביולוגית - וגם קולנועית הוא לא משהו...)

מכאן שלמעשה לא אמרת כלום, אז לא הבנתי לאיזה "הוכחה" אתה מצפה ממני ?

GATTACA טיעון מוצלח יותר בעיניי (וגם קולנועית מוצלח יותר ;)), אם כבר גולשים לטיעונים פסבדו-מדעיים.

אפשר לשאול בן כמה אתה ?

עריכה:

יש דברים שאנחנו פשוט לא צריכים להגיע אליהם ,וזה אחד מאותם דברים .

גם אני לא חושב שאנחנו מוכנים לזה כמין.

מצד שני לא היינו מוכנים גם לאש, לשבב הסיליקון ולטיסה לחלל. אני דיי גאה בזה שאנחנו זן שקופץ מעל הפופיק שלו.

אל תשכח שבעצם ההתקדמות הטכנולוגית המטאורית שעשינו כזן ב 2.5 מיליוני השנים האחרונות, חסמנו לעצמנו את נתיב האבולוציה.

מה שמשאיר רבולוציה כדרך היחידה להתקדם הלאה (ביולוגית)...

פורסם

אנשים פה התחרפנו לגמרי.

בכלל לא מדובר בהנדסה גנטית מהסוג שעלול לשנות את העולם.

זה רק תיקון פגמים ספציפיים שיש להם השלכות הרסניות.

זה בדיוק כמו לתקן מחלות קיימות אצל בני אדם אחרי הלידה בעזרת השתלת תאים תקינים.

רק שפה התיקון הוא לפני התפתחות המחלה והוא תופס לא רק לבן אחד עצמו אלה גם לדורות ההמשך.

זה לא גטקה, זה לא יהפוך אותנו לזומבים, ואין שום קשר בין זה לבין ילדים מהונדסים ופערים חברתיים על בסיס אפליה גנטית.

פורסם

זה, למעשה, בדיוק GATTACA... (תיקון פגמים) השאלה היא איפה הקו שממנו מחליטים לא לתקן, ומה זה פגם ?

בארה"ב היה מקרה מפורסם של הנדסה גנטית במזון (חיטה אם אני זוכר נכון), שהסירו ממנה מחלות גנטיות. שם הלכו - ALL THE WAY וניקו את הזן מרוב המחלות הגנטיות. מכיוון שהזן היה מוצלח יחסית לאחרים הוא הפך לנפוץ. כעבור עשור הוא הפך לכמעט בלעדי.

מתישהו פרצה מחלה שהזן הזה היה פגיע אליה במיוחד. רוב היבולים חוסלו וגם לא היו זרעים זמינים של זנים אחרים מאלה שהונדסו.

בעקבות האסון הוקם בנק מאגר גנים ליבולים, שמחזיק זרעים לכל זן אפשרי מכל יבול.

אבל למקרה שפיספסת, אני בצד ה"בעד"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים