עבור לתוכן

האם המחשב תקין?

Featured Replies

פורסם

שלום, קוראים לי יונתן אורן.

לפני כמה דקות אחדות הסטנד של המחשב התהפך וכל המחשב נפל, לא נפל מבחינה חשמלית, פשוט נפל פיזית והכל נתקע, הייתי צריך לכבות אותו ע"י לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי.

לכן, אני רוצה לבדוק ששום בעיית חומרה נגרמה, לא לספק, לכ.מסך למעבד ללוח האם וכו'

המחשב מריץ משחקים ונדלק כראוי אך אני רוצה לבדוק שהכל בסדר, ולא רק מבחינה חיצונית.

איך אני עושה בדיקה כללית כזאת?

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

פורסם

הכונן הקשיח וה CD / DVD יכולים להידפק. תבדוק bad blocks בכל הכונן הקשיח ותבדוק שהכונן CD פותח דיסקים

חוטים וכרטיסים יכולים לצאת קצת מהחיבור. תפתח את המחשב ותבדוק שהכול מחובר עד הסוף

גופיי קירור גדולים יכולים לשבור את התמיכה שלהם. תוודא שכל החלקים שמחזיקים את הקירור של המעבד וכו שלמים

פורסם
  • מחבר

שלום, אתה אמרת את מה עליי לעשות ולא איך אעשה זאת, חלק מן הדברים אני יודע בעצמי כגון לבדוק את הכונן הקשיח וכונן CD

לגבי חיבורים, חיבור הספק שלי נמצא לגמרי מאחורה ויהיה לי קשה להגיע אליו, האם יש דרך אחרת לבדוק את חיבור הספק?

ולגבי גופי קירור-אעשה זאת.

ואיך אני בודק Bad blocks?

פורסם

תנתק את המחשב מכל הכבלים ותפתח אותו. תיגע ביד אחת במתכת לא צבועה של המארז כשאתה נוגע בחלקים פנימיים שלו (כדיי לסגור מעגל לחשמל סטאטי דרך המארז ולא דרך החלקים של המחשב)

לכל כבל שיש שם תבדוק מ 2 הקצוות שהוא מחובר עד הסוף. אם נראה לך שלא אז תוציא ותחבר מחדש. בכבלים שהולכים לכונן קשיח SATA (כבל חשמל + כבל דק - לא סרט אפור כמו בכוננים ישנים) אל תנדנד את החיבורים כדיי לא לשבור אותם

בכל כרטיס תוודא שהוא מוכנס לסלוט עד הסוף ואתה לא רואה קווים מתכתיים של הכרטיס פתוחים (שיצאו מהסלוט)

תבדוק שהקליפים בקצוות של כל סטיק זיכרון תפוס לתוך הפתח של הסטיק

קירור של המעבד - תבדוק שהוא יושב ישר ואם אתה מנסה קצת להזיז אותו הוא לא יוצא בקלות. לייד הנקודות חיבור תבדוק שאין שם חלק פלסטיק שנראה שבור. בקירור אינטל 755 תוודא שה 4 קצוות המתכתיים של החיבורים והפלסטיקים שמתחת צמודים ללוח ולא יצאו החוצה. בקירור אינטל 478 תוודא שה 'ח' מפלסטיק תפוס מ 4 פינות ואין פינה משוחררת

תשאל בפורום אמצעי אחסון איך בודקים bad blocks בכונן קשיח בלי למחוק את מה שיש בו

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים