עבור לתוכן

מחשב נכנס ללופ של ריסטרטים בזמן שהארד דיסק מחובר - SATA3

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מרכיב לחבר מחשב חדש עם המפרט הבא:

לוח - GB P55A-UD3R

מעבד - I7 860

דיסק קשיח - WD D1002FAEX 1TB SATA3

את הדיסק הקשיח כמובן שאני מחבר לאחד משני הפורטים הלבנים של הSATA3, הבעיה היא שמהרגע שאני מדליק את המחשב, הוא נדלק ונכבה אחרי 4-5 שניות כל הזמן ככה בלופ.

ברגע שאני מנתק את הדיסק (רק את הכבל SATA, לא את החשמל שלו) יש פוסט מסודר והכל בסדר.

אציין ששדרגתי את הביוס לגירסה האחרונה - F7 וזה עדיין ממשיך.

האם הדיסק פשוט הגיע תקול או יש משהו שצריך להגדיר בביוס מראש בשביל שזה יעבוד כמו שצריך עם הSATA3? אולי הכבל SATA שמגיעים עם הלוח, מתאימים רק לדיסקים של SATA2?

אשמח לכיוון או תמיכה כל שהיא, תודה לעוזרים :)

פורסם

תנסה להחליף כבל, הרדדיסק אחר ולחבר את ההרדיסק הנ"ל למערכת אחרת ותדווח על הממצאים.

פורסם

2 מחברים (פורטים) הלבנים מיועדים לדיסקים בתקן Sata 6.0 [עיין במדריך של לוח האם].

אתה אמור לחבר את הדיסק לאחד מ 6 הפורטים התכולים הנמצאים משמאל לפורטים הלבנים.

למען הסדר הטוב חבר אותו לפורט Sata_0 שהוא הראשון מימין בשלישיה התחתונה - ראה תמונה מצורפת.

[attachment deleted by admin]

פורסם

2 מחברים (פורטים) הלבנים מיועדים לדיסקים בתקן Sata 6.0 [עיין במדריך של לוח האם].

אתה אמור לחבר את הדיסק לאחד מ 6 הפורטים התכולים הנמצאים משמאל לפורטים הלבנים.

למען הסדר הטוב חבר אותו לפורט Sata_0 שהוא הראשון מימין בשלישיה התחתונה - ראה תמונה מצורפת.

קראת איזה דגם של הארדיסק יש לו?

גם ההארדיסק הוא סאטא3 , אז זה דווקא כן אמור לעבוד

לפותח האשכול, ניסית לבדוק את המחשב כאשר סאטא רגיל מחובר אליו ולא החדש?

פורסם
  • מחבר

הצורב DVD ועוד פורט SATA לFront Panel כבר תפוסים ע"י הSATA2 של אינטל.

פורסם

כנס לביוס ותגדיר את בקרי ה-SATA כמו שצריך. ישנם שלושה שבבים שונים.

ספציפית בשביל ה-SATA 6.0Gbps אתה צריך להיכנס לתפריט Integrated Peripherals ושם באופציה GSATA Controller לבחור Enabled. באופציה שאחריה GSATA Ctrl Mode תבחר AHCI (למרות שזה כבר לא חובה).

ובכלל.. שלושה בקרים שונים! תדפדף בביוס ותגדיר הכל בהתאם לצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

שלושה? חשבתי רק אילו של הP55 ושל הSATA3... מה עוד?

פורסם

שני חיבורי eSATA על שבב של JMicron.

מה זה משנה? תנסה את מה שהצעתי ותדווח. הנקודה שלי הייתה שיש הרבה הגדרות בביוס שקשורות לבקרים והדבר הראשון שצריך לעשות זה להגדיר הכל כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

אעשה זאת, תודה. אדווח יותר מאוחר היום :)

פורסם
  • מחבר

שני חיבורי eSATA על שבב של JMicron.

מה זה משנה? תנסה את מה שהצעתי ותדווח. הנקודה שלי הייתה שיש הרבה הגדרות בביוס שקשורות לבקרים והדבר הראשון שצריך לעשות זה להגדיר הכל כמו שצריך.

אז עשיתי את מה שאמרת אבל זה ממשיך בשלו עם הלופים של הריסטרט.

מצד שני, עשיתי בדיקה כזאת: כמו שבדיסקים של SATA2 היית יכול לשים להם ג'אמפר ולהגביל אותם ל150 מגה ביט לשניה כמו SATA1, כאן אותו דבר בכדי להגביל את הSATA3 למהירות של 300 מגה ביט, כמו SATA2.

ברגע שהג'אמפר מחובר לדיסק, והדיסק עדיין מחובר לבקר של הSATA3 (הלבנים) יש פוסט נורמלי ואין לופים של ריסטרט.

אז מה עשינו פה בעצם אם הSATA3 לא מזהה דיסקים שהם SATA3? המממ :nixweiss:

פורסם

קבעת Enabled, AHCI.. שמרת את ההגדרות.

ב-Standard CMOS Features.. קבעת Auto על הערוץ של הכונן? הוא מזוהה מבחינת הביוס (גם כשיש reset-ים)?

אגב.. תפרט יותר על ה"נדלק ונכבה בלופ", זה קצת מטושטש. אתה מתכוון ל-reset או שהמערכת נכבית לחלוטין? מה הדבר האחרון שאתה רואה לפני שזה קורה? זה קורה בגלל שכביכול אין זיהוי של שום כונן קשיח או שגם כשזה קורה אתה יכול לגשת לביוס ולראות את הכונן שם?

פורסם
  • מחבר

הערוץ של הכונן (IDE CHANNEL 6 MASTER משום מה) על AUTO, כן.

בזמן הריסטרטים אני לא יכול לדעת כי אין לי בכלל פוסט.

כרגע הכל עובד שההארד דיסק מוגבל לעבודה ב300 מגה ביט לשניה ומחובר לבקר של הSATA3, אבל אני לא מרוויח פה כלום בעצם.

פורסם

בהרדדיסקים מכניים אין הבדל - הם לא מנצלים את תקן הSATA1 ק"ו SATA3.

פורסם
  • מחבר

אז להשאיר את הג'אמפר בפנים שיעבוד כמו SATA2? מה הקטע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים