עבור לתוכן

קונה מחשב משחקים, תקציב מוגבל כ2500-2900 שקלים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם!

אז כמו שאתם רואים אני חדש כאן ושמעתי רבות על האתר ולבסוף החלטתי להיכנס ולהירשם.

אני מעוניין לקנות מחשב חדש מאד בקרוב!! (מחר).

ואני אשמח לשמוע על המלצות ומפרטים שאתם ממליצים עליהם.

1.התקציב המקסימלי הינו 2900 ש"ח.

לצערי, לא ניתן לעלות על התקציב הקיים וכן אפשר לחסוך..אך לא חייב.

2.המחשב נועד בעיקר להעברת הזמן במשחקי רשת.

א.המחשב יופעל באופן תדיר. כל יום.

ב.

*המסך לא כלול במפרט. הרזולוציה הנוכחית של המסך הינה 1366X768

*המחשב החדש מיועד למשחקי רשת. בעיקר של חברת המשחקים STEAM.

*ההגדרות הגרפיות אליהם אני שואף הינם בינוניות-גבוהות.

3.אין צורך בציוד היקפי.

4.יש לי צורב במחשב. אך אני בכל זאת רוצה שהמחשב החדש יכלול לי צורב חדש.

אם יש אפשרות לשני כוננים: אחד של דיסקים רגילים ואחד של צריבה, אני מאד אשמח.

אם זה תוספת כסף- אפשר לוותר.

5.נכון לעכשיו המפרט די רועש.

המחשב קיים אצלי כבר +- 4 שנים.

הוא כבר די מרעיש.

6.עפ"י הבנתי, אולי יהיה אוברקלוק קל. המחשב יהיה בבעלותי ואיני יודע לבצע OC.

7.המערכת ההפעלה בה אני מעוניין הינה WINDOWS XP. מהמחשבים הישנים והטובים.

8.יש לי 2 חנויות. האחת כולכם ודאי מכירים - KSP. השניה- לא יודע את שמה. אני רק יודע שהיא נמצאת בגבעתיים.

אני גר בת"א ד"א.

9.יש אפשרות לשדרוג המערכות בעתיד.

הדרישות שלי אם כך אפשר לקרוא לזה:

אני משחק בהמון משחקי רשת מחברת המשחקים STEAM.

אני מדבר המון עם חברים בפייסבוק/במסנג'ר.

אני מוריד לא פעם תוכונת, סרטים ושירים הן בהורדה ישירה והן בהורדה באימיול.

עפ"י מה שהבנתי אני צריך 3G ראם? אם יש דבר כזה..

כך שמעתי מאדם מסוים.

בכל אופן, אני אשמח לשמוע על מפרטים שהינכם מציעים לי.

אני אשמח לשמוע על מפרטים מלאים.

כלומר, מפרטים שאת הכל יש בו ושלא ישאלו אותי על עוד דברים כי אני לא מבין בכלל במחשבים.

לא בתחום הזה בכל אופן.

מודה לכם מאוד על העזרה =]

ד"א...כמה נקודות..

1.אני יודע שזה יישמע חצוף ואני מתנצל מראש, אבל אני פשוט צריך מפרט מוכן עד מחר.

כמובן שלא יקרה לי כלום אם לא יהיה לי, אבל אשמח שיהיה לי ביד עד מחר בצהריים.

2.רוטשילד הוא לא שמי האמצעי וגם לא שמי הראשון.

אשמח אם במפרט שתכתבו לי, המחיר יהיה סביר ולא יעלה על ה2500-3000 ש"ח.

מודה מאד!!!

תודה רבה והמשך יום נעים.

פורסם

לא כך כך הבנתי:

1. יש לך כבר חלקים/יודע מה תקנה ואתה צריך המלצה על מעבד - אם כן תרשום את החלקים שיש לך.

2. אתה רוצה מפרט מחשב שלם.

מה הרזולוציה של המסך?

האם אתה מתכוון לשדרג בעתיד (טווח של שנה-שנתיים) מעבד? זיכרון ל -יותר מ - 4GB?

פורסם

לפי הבנתי פותח הדיון קורא לכל מה שכלול במארז יחד עם המארז עצמו "מעבד".

בכל מקרה, בנוסף לשאלות ששאל רפי, רצוי בכל זאת שתפרט כמה מהמשחקים שאתה משחק (או רוצה לשחק), בגלל שההגדרה שנתת פשוט רחבה מדי - STEAM מוכרים משחקים רבים ברמות שונות ממפתחים שונים, שההבדל בדרישות המערכת בינהם עשוי להיות שמיים וארץ.

פורסם
  • מחבר

רפי

הדברים שיש לי שאני לא צריך...

התכוונתי למסך, מקלדת, עכבר, רמקולים.

הדבר היחיד שאני צריך זהו מעבד חזק שיכול להריץ לי כמה וכמה דברים ביחד מבלי להיתקע כמו עם המחשב הנוכחי.

אין לי מושג מה הרזולוציה של המסך.

אם תגיד לי איפה בודקים את הדבר, אשמח לשמוע =]

vic07

אני משחק בקאונטר סטרייק 1.6, קאונטר סטרייק סורס, מתוכנן לי בעתיד L4D2, TF2, טראק מאניה, אולי בעתיד גם COD.

מקווה שעניתי על השאלות בתבונה =]

אין לכם מושג כמה אני מודה לכם!

לשניכם!

פורסם

1. לידע כללי - "מעבד" הוא רק אחד מהרכיבים שיש בתוך הקופסה הזו שאתה קורא לה "מעבד". בנוסף יש שם לוח אם, זכרון, הארד דיסק, כרטיס מסך, ספק כוח ועוד דברים - שכולם נמכרים כרכיבים נפרדים. לקופסה עצמה (לא כולל התוכן) קוראים "מארז". בד"כ כשרוצים לציין שהכוונה ל"קופסה" הזאת אומרים פשוט "מחשב" וזהו. כשמישהו אומר "קניתי מחשב חדש" זה הרי לא אומר שהוא החליף גם מסך ומקלדת, נכון?

2. בניגוד למה שאתה כנראה חושב, ה"מעבד" (בהגדרה הנכונה - לא זו שהשתמשת בה) הוא לא החלק שקובע האם משחקים יעבדו כמו שצריך. למעשה, כל מעבד שנמכר כיום בחנויות, למעט מעבדים כמו INTEL ATOM שמיועדים למחשבים סלוניים שקטים ודלי הספק, יצליח להריץ בצורה טובה כמעט כל משחק. מעבדים חזקים תורמים לדברים שלוקחים זמן אבל לא מציגים שום דבר מסובך על המסך, כמו סריקת וירוסים, המרת פורמט וידאו או פתיחת קובץ RAR, או לחילופין להפעלה של הרבה יישומים כבדים בו זמנית. מה שקובע איך משחקים יעבדו הוא כרטיס המסך.

3. המשחקים שאתה משחק בהם עכשיו יעבדו בצורה מצויינת גם על כרטיס מסך בסיסי (וזול) למדי כמו HD4650. משחקים חדשים יותר (כמו COD שהזכרת, אם התכוונת לאחרון שיצא) דורשים יותר - הם כן יעבדו על כרטיסים כמו זה שהזכרתי, אבל לרוב על הגדרות נמוכות. כרטיס שיריץ בכבוד גם משחקים חדשים עשוי לעלות כפול ואף יותר מכרטיס בסיסי, אך אם מחלקים את ההפרש הזה בעלות הכוללת של המחשב לרוב יוצא שהוא יותר משתלם.

4. רזולוציית מסך אפשר לבדוק ע"י לחיצה ימנית על שולחן העבודה -> מאפייני תצוגה->מתקדם (אל תתפוס אותי במילה לגבי המילים המדוייקות בתפריט). אם אתה מסתבך אם זה, תגיד פשוט מה הגודל של המסך (למשל, 17"). זה יתן אינדיקציה מספיק טובה לרוב.

5. שאלה אחת שלא ענית עליה היא מה ההערכה שלך לגבי שדרוגים עתידיים. אם אתה מתכוון להשתמש במחשב כמו שהוא בלי להוסיף או לשנות חלקים עד סוף תקופת חייו, אפשר להגיע לעסקה זולה יותר בתמורה לוויתור מראש על חלק מהשינויים האפשריים בעתיד.

פורסם

שלום,

אנא שנה את כותרת הת'רד לפי חוקי הפורום, תודה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

בעזרת מעבד בלבד אינך יכול לבנות מחשב, מעבד זה חלק מתוך המחשב.

אנא פרט יותר על דרישותיך

למיטב הבנתי, תקן אותי אם אני טועה, אתה משחק במשחקי סטים פשוטים כגון Counter stike אך גם בCoD אתה תשחק,

אתה אוהב משחקי (FPS (First Person Shooter מה שאומר שלאחר שיצאו משחק חדשים כגון Crysis 2 אתה תרצה לשדרג.

האם אתה מעוניין בOC?

לידיעתך-OC זה קיצור של המילה Overclock.

אוברקלוק זה המהרת המעבד, הפיכתו ליעיל וטוב יותר, אך יש מעבדים שפחות תומכים בזה,

לכן שאלתי על מנת לעזור ככל האפשר.

לשם שינוי כותרת הת'רד אנא לחץ על לחצן העריכה הקטן מתחת לטקסט בהודעה הראשונה ושנה את השם.

תודה

פורסם
  • מחבר

vic07

ואוו!!

אין לך מושג כמה עזרת לי להבין את כל מהות המחשב.

תשמע לגבי העדכונים העתידיים, ככל הנראה שכן.

כמו כל אחד, אני כן ארצה לשדרג את המחשב שלי ליותר ויותר טוב.

כמובן שלא ברגע שאקבל את המחשב כי הרי זהו יהיה מחשב חדש.

אני כן אשדרג בעתיד.

כמובן לא בצורה נחרצת ובסכומי עתק.

אבל אשדרג.

אם תוכל לבנות לי מפרט שבעינייך יוכל להריץ לי את המשחקים בצורה הטובה, הנוחה והכייפית ביותר - אודה לך מאוד!

אם עדיין לא הסברתי את עצמי טוב, אשמח אם תגיד מה לא הבנת בבקשותיי ואכתוב הסבר יותר מעמיק.

Jonnybog

האם הOC עולה יותר כסף מהרגיל?

האם הוא נחוץ לי לעתיד הרחוק או הקרוב?

עריכה:

ערכתי את האשכול שלי.

אני מניח שלאחר שעניתי על כל סעיף וסעיף בחוקי הפורום, עכשיו תבינו יותר.

אם עדיין לא הבנתם משהו - אשמח אם תשאלו ואענה ביותר הרחבה.

אם הת'רד שלי טוב, אשמח אם תכינו לי מפרט שבעיניכם יכול לענות על צרכיי.

איך לעזאזל שמעתי עליכם רק עכשיו?!

באמת שאין לכם מושג בכלל כמה אני מודה לכם!

פורסם

הנה מה שעולה לי בראש כרגע...

Cooler Master Elite 334, יחידות 1

₪171

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=396

Gigabyte GA-MA78LMT-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1

₪360

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1589

SeaSonic SS-400ET 400Watt, יחידות 1

₪245

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1031

זיכרון Hynix 2GB DDR3 1333Mhz CL9 Core I3 I5 I7, יחידות 2

₪534

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=716

צורב Sony / Nec AD-5240S SATA x 24 Black, יחידות 1

₪109

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=991

Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1

₪250

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324

AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1

₪391

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1212

PowerColor ATI Radeon 5750 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1

₪672

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1311

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2732

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

שים לב שהמפרט לא מנצל את כל התקציב, ויש כאן דברים שאפשר לשפר ולשנות (אם כי לא בהכרח צריך). אם אתה משתמש במסך 19" ומטה, כרטיס המסך הזה אמור להספיק לכל משחק כיום, על הגדרות בינוניות-גבוהות במקרה הרע. המעבד הוא אחד מהמשתלמים בשוק כרגע (שלוש ליבות במהירות טובה) ובתושבת שתתאים גם לשדרוג עתידי (תוכל להחליף מעבד בלי להחליף גם לוח אם), 4GB זכרון מסוג DDR3, הארד-דיסק 500GB וספק כוח איכותי.

שינויים אפשריים במסגרת התקציב (אם כי לא כולם ביחד):

- שדרוג למעבד מרובע ליבות במהירות דומה במקום משולש ליבות מאותה הסדרה (כ130 שקל) - אני אישית לא רואה טעם.

- שדרוג ללוח אם 770T (כ110 שקל) מוסיף עוד שני סלוטים של זכרונות לשימוש עתידי, בנוסף לתמיכה בכמות כוננים גדולה יותר, חיבורים נוספים כגון FIREWIRE (המאפשר חיבור כוננים חיצוניים מהירים, למשל) ועוד שטויות מהסוג הזה. לא ישפיע בכלום על הביצועים כרגע, אבל בשביל האפשרויות העתידיות דווקא כן הייתי שוקל את השינוי הזה.

- שדרוג לכרטיס מסך מדגם 5770 במקום 5750 (כ150 שקל), לביצועים טובים יותר אם יש לך מסך גדול יותר או כוונה לקנות אחד כזה בקרוב. לחלופין, אם אתה מוכן להתפשר על כרטיס שלא תומך בDX11 אך עדיין נותן ביצועים טובים, אפשר לחסוך 200 שקל וללכת על 4770 במקום. אם רוב המשחקים שלך הם ישנים יחסית או לחילופין יעילים מבחינה גרפית (כלומר, ש"כתובים" בצורה כזו שלא ידרשו כרטיס מסך חזק בלי הצדקה - ובמקרה כל הרשימה שהבאת נכנסת לקטגוריה הזו) זו עשוייה להיות הבחירה ההגיונית יותר - במיוחד אם תחליט לשדרג עוד שנה וחצי-שנתיים...

- ספק כוח: ייתכן שהמערכת שלך תסתפק גם בספק טיפה חלש יותר וזול יותר (נניח ה350W מאותה הסדרה). ההפרש כאן הוא לא גדול מספיק לדעתי כדי להצדיק את הירידה הזו.

- דיסק קשיח: 500GB זה הרבה מקום, אבל לא אם בכוונתך לאחסן עליו ספריית סרטים שלמה. בכל מקרה, זהו רכיב שתמיד אפשר להוסיף לקיים ולא להחליף, והמחירים בד"כ יורדים עם הזמן, כך ש500GB עכשיו + 500GB עוד שנה וחצי כנראה לא יעלו יותר מלקנות ישר דיסק יחיד של 1000GB.

עד כאן משנתי לשעה מאוחרת זו. אני ממליץ לך כמובן לחכות עד שיהיו כאן בדיון עוד כמה חוות דעת לפני שתחליט - גם אם זה אומר לדחות את הקניה ביום-יומיים.

פורסם

שלום,

אנא שנה את כותרת הת'רד לפי חוקי הפורום, תודה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

בעזרת מעבד בלבד אינך יכול לבנות מחשב, מעבד זה חלק מתוך המחשב.

אנא פרט יותר על דרישותיך

למיטב הבנתי, תקן אותי אם אני טועה, אתה משחק במשחקי סטים פשוטים כגון Counter stike אך גם בCoD אתה תשחק,

אתה אוהב משחקי (FPS (First Person Shooter מה שאומר שלאחר שיצאו משחק חדשים כגון Crysis 2 אתה תרצה לשדרג.

האם אתה מעוניין בOC?

לידיעתך-OC זה קיצור של המילה Overclock.

אוברקלוק זה המהרת המעבד, הפיכתו ליעיל וטוב יותר, אך יש מעבדים שפחות תומכים בזה,

לכן שאלתי על מנת לעזור ככל האפשר.

לשם שינוי כותרת הת'רד אנא לחץ על לחצן העריכה הקטן מתחת לטקסט בהודעה הראשונה ושנה את השם.

תודה

בתור מי שיצא לו לעבוד עם OC, אני ממש לא ממליץ לקנות מלכתחילה מעבד בידיעה שתצטרך לבצע בו OC! פעולה זה מקצרת באופן משמעותי את חיי המעבד. ואלא אם אתה מתכוון לקנות I5 ומעלה (בפרט I7 שהוא מעולה לזה), ויכולים לשרוד המון עם OC (למרות שאני לא רואה סיבה לבצע אותו במחשב הביתי), אני ממליץ מלכתחילה לקנות מעבד שאין בו צורך.

וכן עוד תיקון קטן - OC היא פשוט שינוי ה-Clock Speed של המעבד לגבוהה יותר, מה שגורם להעלאת הטמפ' של המעבד. במצב כזה חובה שיהיה קירור חזק למעבד אחרת יקרו אחד משני הדברים:

1) המעבד יסרב לבצע OC בכתיבת הודעה שאין לו קירור (נתקלתי בזה במחשבים חזקים יותר).

2) המעבד יבצע OC אבל לא יגיע לכמות הסיבובים הנדרשת.

כמו כן, הסבר קצר על המעבד:

CPU - Central Processing Unit - היחידה האחראית על ביצוע הפעולות המתמטיות של המחשב (להזכיר שכל הפעולות מבוצעות באמצעות חיבור מספרים של 0 ו-1), שבעבר הגיעה (בלוחות אם AT ופנטיום 2) בתור כרטיס על SLOT וכיום (לוחות ATX) מגיע על סוקט. יש מעבדים חזקים יותר וחזקים פחות, קטנים יותר וקטנים פחות. היום יותר ויותר רחיבים מגיעים עם מעבד משל עצמם בכדי להוריד מהמעבד המרכזי את הצורך בעיבוד הנתונים והשארתו לעיבוד נתונים שלא במסגרת עבודתם (כרטיס מסך, לדוגמה, מגיע עם יחידת עיבוד משלו, זכרונות משלו ועוד).

אחד הדברים החשובים ביותר בהתאמת מעבד ללוח אם (היום בוחרים מעבד ואז לוח אם) הוא בדיקת הסוקט של הלוח ותדרי הFSB, ולוודא שיש התאמה מלאה של 100% אחרת לא יעבוד המעבד. כיום, שתי חברות המעבדים העיקרים הם INTEL ו-AMD. כאשר בארץ נפוצה כמעט ורק INTEL כי AMD לא תפסה (אך אם תלכו בפנסילבניה שבארה"ב, לדגומה, אינטל תהיה מילה גסה).

לצורך מחשב כנדרש לעיל דרוש מעבד חזק אך בו בזמן דרוש לו גם זכרון RAM הגיוני. במחיר שהצעת, אם אתה רוצה מארז שלם (מעבד, לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך, כונן קשיח, קירורים, מארז, ספק כוח וכו' וכו') יהיה קשה לתת לך דרישה הולמת.

אם יש עוד שאלות, אשמח לעזור.

פורסם

המפרט של VIC07 מצויין אם כי הכרטיס ממש לא משתלם למחירו וה-HD4770 משתלם בהרבה. HD5770 משתלם רק לגיימינג כבד על רזולוציות גבוהות יותר.

אם חשוב לך מפרט שקט יש מקום לשפר מעט, אבל זה עולה כסף...

מכיוון שאתה לא מתמצא ואין ממש צורך - אני ממליץ להימנע מ-OC כליל:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294570.msg2587393#msg2587393

אם אתה לא צופה שדרוג למכונת גיימינג כבדה משמעותית (כרטיסי מסך של 800 ש"ח ומעלה למשל) - אפשר לחסוך במחיר או לשפר רמת שקט/איכות.

פורסם
  • מחבר

tmpusr

אם בעינייך יש לשדרג את המפרט שנתן לי vic07, אשמח לשמוע את דעתך ואשמח לשמוע את המפרט שאתה מציע לי.

עכשיו שאלה.

אם נגיד אני לוקח את הכרטיס מסך שvic07 - שאתה נתת לי.

האם יכול לקרות מקרה שהוא לא יעבוד כי אולי המשחק שלי יחסית ישן? (למרות שהוא לא..אני סתם רוצה להרחיב את הידע שלי במחשבים)

אני מאוד אשמח אם אצטרך להימנע מלדחות את הקנייה משום שאני ממש רוצה מחשב חדש ונקי =]

אז מה אתם אומרים?

ללכת על המפרט של vic07 ?

ראיתם כבר את כל הדרישות שלי...

עפ"י איך שvic כתב את המפרט, רואים שהוא מבין ואם הוא מבין אז המפרט כנראה טוב.

אשמח לקבל תשובות =]

vic07

וכל אנשי הפורום,

אני מודה לכם ברמות שאין לכם מושג בכלל!

פורסם

המפרט של VIC07 מצויין אם כי הכרטיס ממש לא משתלם למחירו וה-HD4770 משתלם בהרבה. HD5770 משתלם רק לגיימינג כבד על רזולוציות גבוהות יותר.

ההצעה במקור כוללת 5750, לא 5770. ה4770 מצויין כרגע, כאשר הוא מצליח להריץ על הגדרות בינוניות-גבוהות (לרוב גבוהות) גם על 22", אבל לך תדע מה יהיה עוד שנה כאשר רוב המשחקים כבר יתמכו תמיכה מלאה בDX11 וכנראה גם ידרשו יותר כוח עיבוד. ההפרש במחיר בין הכרטיסים (לעומת 5750) היא אולי כמעט שליש ממחיר הכרטיס, אבל פחות מ10% ממחיר המחשב כולו - והתמורה היא 17% שיפור ממוצע בביצועים (לפי TOM'S, על מסך 22") ותמיכה בDX11.

לשאלתך לגבי משחקים ישנים - ייתכן מצב כזה, אבל האשמה בד"כ תהיה במערכת ההפעלה. יש לא מעט משחקים ישנים שלא יעבדו כלל תחת ויסטה או WIN7, בעוד שלא מעט משחקים חדשים לא ייראו במלוא הדרם (או לא יעבדו כלל, במקרים מסויימים ונפוצים פחות) על XP, עקב העדר תמיכה בDX10 וDX11.

והערה אחת אחרונה - זה מחמיא לי שאתה סומך על הצעותי, אבל א) אני בנאדם, ועוד כזה שלפעמים כותב הודעות ב2 בלילה כשאני לא במיטבי וב) אני מציע שלא תשפוט לפי הרושם בלבד. גם אם מי שמולך עושה רושם של "מישהו שמבין" תזכור שלא קשה לעשות רושם שכזה על מישהו חדש בתחום, ולפעמים תראה כאן הודעות מנוסחות להפליא שכוללות עצות שלא היו מביישות את אחיתופל. היחידים שאפשר לסמוך עליהם בלי להכיר אותם ובלי לחכות לחוות דעת נוספת הם חברי צוות האתר והמומחים מטעמו - אם כי בהיותם בני אדם גם הם טועים לפעמים כמו כל אחד אחר.

פורסם
  • מחבר

vic07

עצם הכנות שלך ועצם היושרה שלך, רק מראה לי עד כמה כן אפשר לסמוך עלייך.

אני שואל את דעתם של אחרים לא כדי להפיל אותך חס וחלילה או כדי להוציא אותך "לא מבין", אלא ע"מ לשמוע עוד הצעות או שמא עוד מפרטים ע"מ שיהיו לי כמה הצעות ואיתן אלך לחנות וכך אוכל לבחור את ההצעה המשתלמת והטובה ביותר בעיניי.

מקווה שהסברתי את עצמי =]

עריכה:

vic07, אני יודע שזה יישמע חצוף ומגעיל אך אם תוכל בבקשה ממך לכתוב לי את המפרט שכתבת באופן מסודר, אני אשמח.

נצא מנקודת הנחה שאיני מעוניין לשדרג בקרוב את המחשב.

אם תוכל לכתוב לי את המפרט כולל הכל, כולל כרטיס המסך עליו דיברתם HD5770 או כל דבר אחר.

משהו שבעינייך יוכל להתאים לבקשות שלי.

הינך יכול לוותר על הקישורים לאתר RSM.

אני צריך רק את שם הדבר, את שמו בעברית ואת מחירו ובכך אוכל להדפיס ולבוא עם המפרט לחנות.

מודה לך מאוד!! על כל ה"דרך" שעברתי כאן איתך ועם האחרים ביממה האחרונה.

פורסם

tmpusr

אם בעינייך יש לשדרג את המפרט שנתן לי vic07, אשמח לשמוע את דעתך ואשמח לשמוע את המפרט שאתה מציע לי.

עכשיו שאלה.

אם נגיד אני לוקח את הכרטיס מסך שvic07 - שאתה נתת לי.

האם יכול לקרות מקרה שהוא לא יעבוד כי אולי המשחק שלי יחסית ישן? (למרות שהוא לא..אני סתם רוצה להרחיב את הידע שלי במחשבים)

אני מאוד אשמח אם אצטרך להימנע מלדחות את הקנייה משום שאני ממש רוצה מחשב חדש ונקי =]

אז מה אתם אומרים?

ללכת על המפרט של vic07 ?

ראיתם כבר את כל הדרישות שלי...

עפ"י איך שvic כתב את המפרט, רואים שהוא מבין ואם הוא מבין אז המפרט כנראה טוב.

אשמח לקבל תשובות =]

vic07

וכל אנשי הפורום,

אני מודה לכם ברמות שאין לכם מושג בכלל!

אין סיבה שגם COD4 או NFS החדש לא יעבוד על כרטיס המסך הזה, פשוט התוצאות שתקבל יהיו בהתאם (כך בחשבון שלפני שתעשה ניסוי שכזה מומלץ לשמור כל מסמך פתוח..)

פורסם

תחילה הבהרה קטנה לגבי הלינקים לRSM: הדרך הכי נוחה להרכיב מפרט תוך ראייה בזמן אמת של האפשרויות והמחירים היא פשוט להכנס לאתר האינטרנט של כל חנות מחשבים נורמאלית ושימוש באפשרות המוצעת שם בד"כ כ"מחשב בהרכבה עצמית" או "בנה מחשב" או משהו בסגנון. מה שראית בהודעתי בפורום הוא פשוט הפלט של המנגנון הזה בהעתק-הדבק, כולל הלינקים שמוכנסים אוטומאטית. למרות שאין לי מילה רעה להגיד על RSM אין לראות בהודעתי המלצה לקנות דווקא שם - פשוט יש להם מנגנון נוח, מבחר טוב ומחירים הגיוניים. באותה מידה יכולתי לבחור גם כמה וכמה חנויות אחרות.

המפרט הסופי בהצעתי במקור (ללא השינויים):

מארז: Cooler Master Elite 334

ספק כוח: SeaSonic SS-400ET 400Watt

לוח אם: Gigabyte GA-MA78LMT-S2 760G

מעבד: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz

זכרונות: Hynix 2GB DDR3 1333Mhz - שתי יחידות. חשוב: לא ציינתי בהודעותי הקודמות, אבל כאן לא ממש משנה באיזה יצרן מדובר. זכרונות בעלי נתונים דומים (כל מה שכתוב חוץ מהיצרן) מכל יצרן מוכר אחר (kingston/A-data/ocz/Gskill/samsung/corsair/mushkin/transcend) יתקבלו באותה ברכה בדיוק.

הארד-דיסק: Samsung 500GB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3

כרטיס מסך: PowerColor ATI Radeon HD5750 1GB GDDR5

צורב: Sony / Nec AD-5240S SATA x 24 Black למעשה כל צורב תומך SATA2 מכל יצרן יעשה את העבודה ואין שום סיבה להתעקש - אם כי רצוי כמובן לבחור צורב בצבע המארז בשביל להמנע ממפגעים אסטתיים.

מאווררי המארז כלולים במארז. קירור המעבד כלול במעבד. כרטיס הקול וכרטיס הרשת מובנים בלוח האם.

החלק המודגש בכל סעיף הוא היצרן, ואילו השאר זה הדגם. שמות ומספרי הדגמים (וכמובן שמות היצרנים) הם מטעם היצרנים ויהיו זהים בכל חנות. בכל הקשור ליצרני זכרונות פשוט בוחרים לפי המחיר והמלאי הזמין, אך רק כל עוד הפרטים הטכניים חוץ משם היצרן זהים לתכנון המקורי (אחרת אתה עשוי לקבל דגם אחר לחלוטין שעשוי אפילו לא להתאים בכלל למחשב...). מן הסתם, לרוב היצרנים אין שם עברי מעבר לתעתיק שמם הלועזי, שלא לדבר על הדגמים.

אם אתה מזמין מחשב כולל הרכבה (כלומר, לא בחלקים שתצטרך לחבר לבד) תוודא שבנוסף למחשב המורכב אתה מקבל את כל האריזות המקוריות, על חוברות ההדרכה, תעודות האחריות, דיסקי ההתקנה והאביזרים הנלווים שלא נדרשו (חיבורים, מתאמים) שהיו בהן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים