עבור לתוכן

אינטרנט 5 מגה או 10 מגה

Featured Replies

פורסם

אחרי כמה שבועות שבהם אני משלם על אינטרנט 5 מגה ומקבל בין 1 ל-3 מגה בפועל (איזשהי בעיה בתשתית, בדקתי בלי להתחבר ספק) בשעה טובה העפתי את הוט היום והזמנתי בזק.

כשהזמנתי את ההתקנה, עלתה השאלה האם אני רוצה לשדרג מ-ADSL ל-NGN. בעקרון אמרו לי שהמחיר של 5 מגה ב-ADSL והמחיר של 10 מגה ב-NGN הוא אותו מחיר (בערך 86 שקל) וההפרש מבחינת הספקית (אם אני מתחייב לשנה) הוא תוספת של 10 שקלים כך שאני אעבור מהוט 5 מגה לבזק 10 מגה בהפרש של 15 שקל לחודש.

מה דעתכם? מישהו התנסה עם ה-NGN וה-10 מגה? שווה את ההפרש? התשתית מספקת את מה שמתחייבים?

פורסם

יש באיזור שלך NGN ?

פורסם
  • מחבר

כן - הנציגה הציעה לי את זה אחרי שהיא בדקה וראתה שבאזור שלי יש. בעקרון לא חשבתי על זה בכלל כי 5 מגה יספיקו לי לכל השימושים שלי (עבודה מרחוק ומולטיפלייר של BFBC2 ו-MW2) אבל אם ההפרש הוא 130 שקל בשנה, אז אני אקנה ספר אחד פחות ואהנה מהאינטרנט יותר

פורסם

אז מה אתה שואל בעצם?

האם שווה לוותר על ספר (למרות שיש 4 ב-100) בשביל לקבל 10M במקום 5M?

על הספר תוותר ומי מבטיח לך שתהנה יותר מהחיבור המהיר? רק אתה יכול לענות על זה, למרבית המשתמשים זה מיותר לגמרי.

פורסם
  • מחבר

מה שאני שואל זה:

כמה מרגישים בהבדל בגלישה ב-5 מגה לגלישה ב-10 מגה?

האם יש הרבה תקלות ב-NGN בגלל שזו תשתית חדשה?

האם בזק עומדים במילה שלהם ו-10 מגה זה באמת 10 מגה?

האם שווה זה שווה את זה (מבחינת הנאה אני לא חושב שיש בכלל מה לדבר - השאלה היא אם מרגישים מהותית בהבדל)?

מבחינת כסף זה ממש לא משנה לי - הסכום קטן מדי מכדי להיות משמעותי (ויותר סביר להניח שאני לא אוותר גם על הספרים כי אני דיי תולעת ספרים) אבל שאר השאלות מעניינות אותי יותר מכוון שזו טכנולוגיה חדשה שעוד לא יצא לי להשתמש בה או אפילו לראות אותה עובדת.

פורסם

בגלישה רגילה לא תרגיש הבדל גדול יותר

אין שום תקלות, עובד חלק.

10 מגה זה באמת 10 מגה.

ההבדל המהותי הוא בהורדות, שזה מורגש מאוד.

אם אתה לא מוריד הרבה, וההבדל הוא משמעותי, אין סיבה.

אם ההבדל הוא 10ש"ח אז אני הייתי שוקל לעשות.

פורסם

מה דעתכם? מישהו התנסה עם ה-NGN וה-10 מגה? שווה את ההפרש? התשתית מספקת את מה שמתחייבים?

אני שידרגתי מ 2.5 ->4 ואז לפני שבוע ל10 בגלל שזה עוד 20 שקל לספק ולתשתית.

עליתי מ2.5 ל4 כי העליה ל5 היתה עוד 20 שקל ובשביל עוד מגה לשניה בלי שינוי בupload ממש לא שווה (ב4 מגה מגיעים לul מקסימלי של 800) . לפני כמה ימים התקשרתי ל014 לבדוק מחירים ל10 (חבילת גיימר זה עסק יקר) והסתבר שזה עוד 20 שקל (10 לכל אחד) אז שידרגתי. מיררו לי קצת את החיים בתהליך השידרוג (אתה יכול לקרוא על זה בהרחבה) אבל עכשיו זה עובד על 10.

אני רק בשלבי בדיקה התחלתיים בנתיים המהירות היורדת נראת בסדר רק שהupload קצת מוזר. אני לא עשיתי בדיקות רציניות ואני מקווה שבקרוב אני אנסה להוריד משהו גדול. אני מחכה למבצע נחמד בsteam בעיקר אבל אני יכול לבדוק משהו סתם בשביל הקטע.

המשחק שאני משחק עובד בלי בעיות וזה מה שחשוב לי. עכשיו תקופת היובש במשחק הזה (zone משעמם שמושך את כל האוכלוסיה הטיפשה של המשחק) אז לא שיחקתי כלכך הרבה . עדיין המשחק הזה יותר רגיש ליציבות מאשר לרוחב פס ובנתיים 014 גיימר מספק את הסחורה.

פורסם
  • מחבר

שדרגתי חודש שעבר מ-2.5 ל-5 מגה ומאז התחילו הצרות - קיבלתי בין 1 ל-3 מגה ולכן אני עובר לבזק.

מבחינת שימושים - אז אני מוריד הרבה דברים של עבודה (דיסקים של אורקל, כל מיני דברים של לינוקס) ואני עובד מרחוק (משתלט על העמדה שלי במשרד או על שרתים של החברה) כך שאינטרנט מהיר יותר יוכל להיות מעניין יותר.

מבחינת משחקים אני לא מאמין שיהיה הבדל מהותי - אני משחק BFBC2 ו-MW2 שהמהירות הנוכחית וה-upload הנוכחי מספיק להם בהחלט.

אם אין יותר מדי תקלות והם מספקים מה שהם מבטיחים, אז לא צריכה להיות לי בעיה והיתרון הוא שסוף סוף יהיה אפשר לגלוש כמו בנאדם כשאישתי שורפת את הזמן שלה במשחקים בפייסבוק שפשוט מחרבים לחלוטין את מהירות הגלישה בשאר המחשבים...:)

פורסם

משחקים בפיסבוק לוקחים הרבה רוחב פס? אשתי עושה streaming לסדרות בזמן שאני משחק. אני שיחקתי אתמול משחק עם torrent מופעל וזה היה בסדר. טוב יש לי חבילת גיימר ;) וגם הtorrent לא הוריד בשיא הקצב.

אגב מבחינת תשתית אם אתה לא מקבל קצב מקסימאלי זה נחשב לתקלה בADSL . השאלה היותר מעניינת היא אם הספק שירות שלך מסוגל לספק לך את הרוחב פס הזה. אם אתה מדבר על התחברות בתוך הארץ לא צריכה להיות בעיה.

אגב מצאתי פתרון לבעיה של האשה שגוזלת רוחב פס - שמתי עדיפות הכי גבוה למחשב שלי על הrouter בתפריט ה QOS וכל מי שברשת אל חוטית מקבל עדיפות רצפה. אני חושב שזה עובד רק הבעיה שיש הגבלה של זמן באתר שהיא מסתקלת בו סדרות והיא מנתקת לי את האינטרנט כל שעה וחצי כדי להחליף IP. בזמן האחרון היא קוראת ספרים אבל הם הצליחו לשים zone מסריח במשחק שאי אוהב שפשוט הורס את כל ההנאה לפחות שבוע הבא מחליפים (רוב הסיכויים לעוד zone שאני שונא אבל למזלי אני לא היחיד ששונא אותו).

עדכון:

אני בודק עכשיו הורדה מsteam ואי מגיע רק ל400K אני חושב שהוא מעתיק את זה מחו"ל עדיין זה די איטי יחסית לחיבור שלי.

הנה הבדיקות מהירות(קח בחשבון שספקי האינטרנט יכולים לרמות פה ע"י תיעדוף וכו) :

תל אביב

779188179.png

ירושליים

779189100.png

לונדון

779190257.png

ניו יורק:

779191740.png

סאן דיגו קליפורניה:

779192627.png

אגב הפינג הגרוע לא מיצג בדקתי את השרת שאני משחק בו עדיין 230 לסאן דיגו.

וכמו שצינתי זאת חבילת גימר ב014 של 10 מגה. עדיין יש סיכוי שהם מרמים בבדיקה הזאת. ניסיתי להוריד את הקוד של לינוקס מאיזה שרת (על בטוח לא בארץ) וזה לא עבר את ה600 .

עכשיו הלכתי לvgames וניסיתי להוריד משחק מהם (neverhood) והוא רץ ב 1.2 MB לשניה .

פורסם

אני גם עברתי לא מזמן מ2.5 ל10 ובאמת אין כ"כ הבדל מורגש,

חוץ מההורדות שזה אמת תענוג להוריד על 1.2 לשניה, אבל גגם זה נדיר....

אין לי מושג מבחינת פינגים כמה זה מועיל כי לא שיחקתי משחק נורמלי ברשת כבר שנתיים

פורסם
  • מחבר

אגב מבחינת תשתית אם אתה לא מקבל קצב מקסימאלי זה נחשב לתקלה בADSL . השאלה היותר מעניינת היא אם הספק שירות שלך מסוגל לספק לך את הרוחב פס הזה. אם אתה מדבר על התחברות בתוך הארץ לא צריכה להיות בעיה.

זו אכן תקלה אבל אני מקבל את התשובה הסטדרטית שיש גורמים אחרים (שהוט לא רוצה לספר לי מי הם) שגורמים לתקלה. אם כך, שילכו קיבינימט ואני כבר אעשה בזק.

אגב מצאתי פתרון לבעיה של האשה שגוזלת רוחב פס - שמתי עדיפות הכי גבוה למחשב שלי על הrouter בתפריט ה QOS וכל מי שברשת אל חוטית מקבל עדיפות רצפה. אני חושב שזה עובד רק הבעיה שיש הגבלה של זמן באתר שהיא מסתקלת בו סדרות והיא מנתקת לי את האינטרנט כל שעה וחצי כדי להחליף IP. בזמן האחרון היא קוראת ספרים אבל הם הצליחו לשים zone מסריח במשחק שאי אוהב שפשוט הורס את כל ההנאה לפחות שבוע הבא מחליפים (רוב הסיכויים לעוד zone שאני שונא אבל למזלי אני לא היחיד ששונא אותו).

אין לי אופציה ל-QOS בראוטר (פרט ל-QOS שקשור ל-VOB. מדובר בסמארטבוקס של אורנג' - ראוטר מתוצרת סימנס שמספק גם VOIP).

לגבי הבדיקה המרשימה שעשית לגבי פינגים ומהירות: כל הכבוד. אני נמצא באינטרנט של אורנג' כך שאני מאמין שלא תהיה לי בעיה עם הורדות ועם רוחב הפס.

פורסם

התמונות של speed test אולי יפות אבל אני בטוח שמזיפים שם. כמו שאמרתי להוריד ב10 מגה מחו"ל זה לא ראלי אבל הגעתי ל 7.5 בלילה שזה עוד טוב. רוב הבדיקות שלי היו בחצות שזה זמן שהאנטרנט יחסית פנוי. זאת שהיתה בבוקר מראה לך שגם בארץ אי אפשר להוריד תמיד ב10.הכל זה פונקציה של עומס שאי אפשר להתחמק ממנו.

אחת הבעיות העיקריות שלי שאולי ה10 מגה זול יחסית אבל זה גם אומר שה2.5 יקר יחסית. למשל באתר בזק רשום שהחבילה של 1.5 מגה עולה 62~ שקל לחודש בזמן שה10 מגה עולה 100 שקל. זה גם לא כולל מינימום של 20 שקל להחזיק את הקו. אז סף הכניסה של תשתית אינטרנט הוא בערך 80 שקל לחודש. זה אומר שאתה צריך לשלם לפחות 100 שקל לחודש כדי שיהיה לך אינטרנט במהירות כלשהיא בבית. וגם אם אתה משלם על 10 מגה מה שאתה מקבל זה בעיקר אשליה. אולי החיבור מהיר אבל פשוט אין מספיק רוחב פס לכולם. העובדה שמגבירים לכולם את המהירות רק גורמת להחמרת הבעיה.

אני לפחות מקווה שמתי שמחלקים את עוגת הרוחב פס לפחות מתחשבים שאני משלם על 10 ויתנו לי נתח הוגן מהרוחב פס. אני כרגע משלם כ190 שקל לחודש על אינטרנט ואם הייתי על 2.5 הייתי משלם 160. אני מקווה שכל השידרוגים האילו יצדיקו את עצמם מפעם לפעם. אינטרנט זה מצרך חשוב בבית שלי כי הוא ספק התוכן מספר 1 (אין לנו כבלים/יס).

פורסם
  • מחבר

עדכון - החלטתי לקחת אינטרנט של 10 מגה בגלל ההפרש הקטן במחירים. אני אעדכן בסוף השבוע לגבי חווית הגלישה...

פורסם

אני עברתי מ-5 ל-10 וזה מצויין

יש מלא אתרים שהצלחתי להוריד מהם במהירות שמתקרבת ל-10

פורסם

10 מגה זה מומלץ, זה מצויין

2 ג'יגה בחצי שעה

וגם רוב הזמן זה לא בעיה להפעיל מאיץ הורדות אם זה אתר עקשן עם קצב נמוך

בutorrent 2.0 ישר קופץ ל1MB\SEC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים