עבור לתוכן

בז'ז'ינסקי לאובמה: תנאם בכנסת לחלוקת ירושלים והסכם שלום

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3873826,00.html

לאלה מכם שלא יודעים במי מדובר:

זביגנייב בז'ז'ינסקי היה היועץ לביטחון לאומי בזמן כהונתו של ג'ימי קרטר, היה אחד ממתווכי הסכם השלום בין ישראל למצרים, אחראי לנורמליזציה בין סין לארה"ב ועוד.

תוכנית השלום שאותה הציע בז'ז'ינסקי ומעסיקה רבים בשורות הממשל מבוססת על העקרונות הבאים:

* פתרון לבעיית הפליטים תוך מתן פיצויים, ויישובם במדינה הפלסטינית שתקום, אך לא בתחומי ישראל. "זוהי גלולה מרה לפלסטינים, אבל אי אפשר לצפות מישראל לבצע התאבדות מדינית למען השלום", כתב היועץ לשעבר.

* חלוקת ירושלים והעברת העיר העתיקה לשליטה בינלאומית - על-פי התוכנית שהציג, קרא בז'ז'ינסקי לבצע "חלוקה אמיתית של ירושלים כבירת שתי המדינות וסידורים בינלאומיים בעיר העתיקה. זו תהיה גלולה מרה לישראלים, שפירושה הסכמה שהשכונות הערביות במזרח העיר יהיו בירת פלסטין".

* נסיגה על בסיס הקו הירוק עם תיקוני גבול קלים - "הסכם טריטוריאלי על-פי גבולות 1967, עם שינויים הדדים שווים שיאפשרו להכליל את ההתנחלויות הגדולות בגדה המערבית בתוך שטח ישראל".

* הצבת כוחות בינלאומיים לחצוץ בין המדינה הפלסטינית לירדן - "פירוז המדינה הפלסטינית מצבא, עם חיילי ארה"ב או נאט"ו, לאורך נהר הירדן כדי לספק לה ביטחון טוב יותר".

אני לחלוטין תומך בהסכם כזה.

ירושלים מחולקת ובשליטה בינלאומית, ויתור על זכות השיבה, גבולות הקו הירוק עם עידכונים קלים ומדינה פלסטינית מפורזת.

• תגובות 66
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה הערות:

* פיצויים לפליטים: מי יפצה? ישראל? בלי שום קשר לשאלה מי הפך אותם לפליטים, או אילו פיצויים מדינות ערב חייבות ליהודים שנזרקו משטחן עם הקמת המדינה תוך החרמת רכושם?

* חלוקת העיק העתיקה: אתה באמת מציע שישראל תוותר על ריבונותה גם בחלקים היהודיים של העיק העתיקה?

* קו הגבול וחילופי שטחים: האם הריכוזים הערביים הצמודים לקו 67 מהצד הישראלי ישארו חלק מישראל? אם כן, למה? בשביל שגם הם ידרשו אוטונמיה עוד עשור, או יתרבו כאילו אין מחר ויגדילו עוד את חלקם באוכלוסיה?

* הצבת כוחות בן לאומיים: כאלה שיעשו אותה עבודה מצויינת שהם עושים בדרום לבנון?

----וכמה תוספות-----

* מדינה פלסטינאית מפורזת: כמו שעזה מפורזת כיום?

* יצא לך לקרוא התבטאויות עבר של הבנאדם הזה כלפי ישראל?

פורסם

כמה הערות:

* פיצויים לפליטים: מי יפצה? ישראל? בלי שום קשר לשאלה מי הפך אותם לפליטים, או אילו פיצויים מדינות ערב חייבות ליהודים שנזרקו משטחן עם הקמת המדינה תוך החרמת רכושם?

* חלוקת העיק העתיקה: אתה באמת מציע שישראל תוותר על ריבונותה גם בחלקים היהודיים של העיק העתיקה?

* קו הגבול וחילופי שטחים: האם הריכוזים הערביים הצמודים לקו 67 מהצד הישראלי ישארו חלק מישראל? אם כן, למה?

1) הם פליטים כי אף מדינה לא רוצה אותם, בדיוק כמו שאף מדינה לא רצתה אותנו בשנות השלושים.

2) לישראל תישאר הריבונות על החלקים היהודיים, אבל לא על הערביים (וזה אומר שלא נוכל לבנות שם, וזה לא נורא בכלל). ירושליים תישאר בירת ישראל, אבל כמו ברלין היא תחולק לשניים (והחומה תהיה עשוייה כוחות נאט''ו כנראה, שזה די טוב לעסקים שם ^_^).

3) ברור שלא, הם כנראה יעתיקו את הישובים למדינה החדשה או שהגבול הפלסטיני יכנס שם. בכל אופן ישראל לא מפסידה מזה.

4) כאלה שיהיה לך את מי להאשים, כאלה שיספגו אש מהפלסטינים ויזדהו עימנו ובכך נשפר את מצבנו באו''ם.

בז'ז'ינסקי יודע מה הוא עושה. אני מסכים עם כל מילה.

פורסם

אני מסכים. הסכם מעולה. מקומות קדושים בשליטה בינלאומית, אין זכות שיבה לגבולות מדינת ישראל, גבולות 67 עם שינויים קלים, מדינה פלסטינית בלי צבא, כוח בינלאומי בגבול בין פלסטין לירדן ונגמר הסיפור.

פורסם
  • מחבר

כמה הערות:

* קו הגבול וחילופי שטחים: האם הריכוזים הערביים הצמודים לקו 67 מהצד הישראלי ישארו חלק מישראל? אם כן, למה? בשביל שגם הם ידרשו אוטונמיה עוד עשור, או יתרבו כאילו אין מחר ויגדילו עוד את חלקם באוכלוסיה?

----וכמה תוספות-----

* מדינה פלסטינאית מפורזת: כמו שעזה מפורזת כיום?

* יצא לך לקרוא התבטאויות עבר של הבנאדם הזה כלפי ישראל?

*מי יפצה? הקהילה הבינלאומי, ארה"ב... אנחנו מנסים להגיע להסכם שלום, לא לשחק בקקי בן 60 שנה שמסריח מריקבון ולא בגלל שהוא קקי.

*כן, שיהיו בשליטה בינלאומית. ירושלים היא המקום הבודד שקדוש לשלושת הדתות ולכן ראוי שתהיה בשליטה בינלאומית.

*לא, הם יעברו לצד הפלסטיני או שהגבול יוזז כדי שיכלול אותם.

*לא, כאלו שיספגו אש ויעמדו בתווך.

*עזה מפורזת? אתה מחדש לי.

*הוא לא אמר דברים שאנשים מתוך החברה הישראלית לא אמרו.

פורסם

אני לחלוטין תומך בהסכם כזה.

ירושלים מחולקת ובשליטה בינלאומית, ויתור על זכות השיבה, גבולות הקו הירוק עם עידכונים קלים ומדינה פלסטינית מפורזת.

בהחלט, גם אני. נשמע כמו תכנית מצוינת לקידום התהליך. :xyxthumbs:

פורסם

ומה ישראל מקבלת מכל הסיפור? חוץ מטפיחה על השכם מהדוד סם והסכם ש"אינו מחייב" מבחינת אף ארגון טרור?

פורסם
  • מחבר

תחזור אחורה ותקרא מחדש, פיספסת את החלק של "מדינה פלסטינית מפורזת".

פורסם

קראתי. אני פשוט זוכר עד כמה הסכמים קודמים נחשבו מחייבים מבחינת החמאס והג'יהאד האסלמי. להבריח נשק תמיד אפשר...

פורסם
  • מחבר

אז כנראה שאתה צריך לפתוח את המילון בערך "שטח מפורז".

לא זכור לי שנעשה עם החמאס או הג'יהאד האיסלאמי הסכם כלשהו שהוא לא חילופי שבויים.

ושים לב שמדובר כאן במתן ביטחונות בינלאומיים, הרי מן הסתם כל צד יכול לומר שהוא לא סומך על השני, לשלב ידיים ולשבת זעופי פנים כמו ילדים בגיל הגן.

פורסם

דווקא יש שטח אחד שאמור להיות מפורז בהשגחת האו"ם בהקשר הזה - דרום לבנון. אהמ... ::)

פורסם
  • מחבר

א. לא מדובר על לבנון.

ב. אל תשווה בין הפסקת אש והחלטה של האו"ם להסכם שלום שמקובל על כל הצדדים.

פורסם

אל תשווה בין הפסקת אש והחלטה של האו"ם להסכם שלום שמקובל על כל הצדדים.

אבל זו בדיוק הנקודה - מיהם הצדדים כאן? מצד אחד ישראל, זה ברור. ומהצד השני? הסכם שיחתם עם אבו-מאזן יחייב את החמאס (מבחינת החמאס, כמובן)? הסכם שייחתם מול שניהם יחייב את הג'יהאד? הסכם שייחתם מול כל הארגונים הקיימים כיום יחייב ארגון שיקום מחר?

מבחינתינו, כמובן שהוא יחייב. ומבחינתם?

וחוץ מזה, נחמד שאתה אומר "לא מדובר על לבנון". מה בעצם אתה מנסה להגיד? "אל תבלבל אותי עם דוגמאות סותרות, שמתייחסות לדבר הכי קרוב לתוכנית המוצעת שקיים במציאות"? טוב, בסדר. בגלל שביקשת יפה אני מסכים לא לנקוט בשום צעדים נוספים, כדי לא לנפץ לך את האשלייה (לפחות עד מחר בבוקר)...

פורסם
  • מחבר

הצדדים - מי שבשלטון. גם בישראל כל יום יכול לקום אירגון כלשהו שיחליט שלא מתאים לו והוא הולך ליידות על עזה אבטיחים מתפוצצים בעזרת רוגטקה ענקית, אז מה?

פורסם

הצדדים - מי שבשלטון. גם בישראל כל יום יכול לקום אירגון כלשהו שיחליט שלא מתאים לו והוא הולך ליידות על עזה אבטיחים מתפוצצים בעזרת רוגטקה ענקית, אז מה?

אז ישראל תשפוט אותו ותאסור, מה שיקרה בצד השני .....זה לא, כמו שזה לא קורה היום, כי זה השלטון שלהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים