עבור לתוכן

דיסק קשיח שעתידו מאחוריו? נואש לעזרה!

Featured Replies

פורסם

הדיסק הקשיח היקר שלי החליט לא לעבוד. מדובר בדיסק די ישן שאפילו אין לו sata.

הבעיה שמאפיינת אותו היא שהמחט עושה תיקים (ticks) עצבניים ומסרבת להעלות את ה-xp.

כשניסיתי יחד עם חבר לבצע לו גוסט, זה לא הצליח בפעמים הראשונות. בפעם שזה כן התקדם המחט פתאום שבה באמצע לעשות תיקים עצבניים.

החבר (שהוא מיומן בשחזורים דרך גוסט) טוען שהבעיה היא במחט. הוא יודע על שיטות להחלפת מחט, אבל לא מבין בזה.

המטרה שלי היא רק לגבות את כל המידע שיש בדיסק. ברור שאני לא מנסה להחזיר אותו לשימוש.

השאלה שלי היא האם החלפת מחט היא ריאלית? כמה זה יקר? ואיפה אפשר לברר אם זה בכלל אפשרי?

ובבקשה בלי הטפות על "למה לא גיבית?". אתם יודעים שאתם צודקים, אז למה לפזר מלח?

פורסם

זאת בעייה מכנית בראש קריאה והדרך היחידה לשחזר את החומר זאת חברה שמתמחה בזה עם ציוד מעבדה מיוחד כמו טיקטק/מיטסי.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שכל מקרה לגופו, יש מישהו שעשה דבר כזה ויכול לספר על עלויות וסיכויי הצלחה?

פורסם

לי מת 250KS בנובמבר 2007 ושיחזרתי אותו בעזרתם של טיקטק. עלה לא מעט כסף, אבל היה שווה את ההשקעה בלהצתיל את המידע.

מאז אני תמיד דואג לגיבויים מסודרים.

פורסם
  • מחבר

בשיחה עם טיקטק על הבעיה שלי, אמרה הנציגה שבחינה של הדיסק והצעת מחיר תעלה 116 ש"ח - שזה לא כזה נורא. אבל אז היא אמרה שלפי הבעיה המתוארת העלות לתיקון תגיע ל-2,000 ש"ח. וזה ממש מדכא.

פורסם

תנסה לחבר אותו למחשב אחר, שיש עליו כבר מערכת הפעלה, ולא לטעון דרכו את המערכת.

תראה אם אתה מצליח לחלץ משם משהו.(לי זה קרה פעם, חיברתי ככה והצלחתי להוציא את המידע לפני שהוא התפגר לגמרי)

פורסם

השאלה אם יש לך משהו ששווה 2000 שח?

פורסם

תראה אם אתה מצליח לחלץ משם משהו.(לי זה קרה פעם, חיברתי ככה והצלחתי להוציא את המידע לפני שהוא התפגר לגמרי)

אם עושים ניסיונות אז רק במידה ולא מתכוונים לפנות לחברת שחזור. בודקים פעם-פעמיים וזהו, לא כדאי להפעיל ולנתק ולחבר ולהפעיל שוב.. זה עלול לפגוע בסיכויים (במידה וקיימים) שיש לחברת השחזור לשחזר את המידע.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לבצע עליו גוסט?

פורסם

בשום פנים ואופן לא, זה מתכון לחיסול סופי של הכונן.

פורסם
  • מחבר

לי חשוב דבר אחד - המידע. הכונן לא חשוב לי.

תוכל להסביר לי למה אתה מתכוון בלחבר את הכונן למחשב שרץ עם כונן אחר רגיל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים