עבור לתוכן

2 כוננים של 500GB ברייד 0 נגד כונן SSD.

Featured Replies

פורסם

יש לי כונן אחד של 500GB של WD הוא ממש טוב אני אוהב אותו הוא מהיר, הרצתי HDTUNE והוא הראה לי תוצאות די טובות.

אז חשבתי אולי לקנות 2 כוננים מהירים (שיהיו מאותה סידרה) ולעשות להם RAID 0 תאורתית המהירות מוכפלת והביצועים אני מקווה שגם ופה בעצם השאלה שלי, עד כמה אני ארגיש את השיפור הזה, בתור גיימר ומשהו שעובד בPH וMAYA מידי פעם? וכל זה ביחס לSSD?

תודה.

פורסם

SSD נורמלי (אני מדבר על האינטל) עדיף בהרבה מאחר ועדיין לכל קשיח מכני יש את הבעיה של זמני הגישה אל מול הSSD ששם הם אפסיים

פורסם
  • מחבר

אבל המחיר... המחיר הוא אסטרונומי... וגם המקום, אני מחפש מקום וביצועים... ניראה לי ש2 כוננים של 500GB ברייד 0 זה הרי 1TB ובמהירות כמעט כפולה.. ובמחיר של 500+ ש''ח.

פורסם

בוקר טוב....

צריך נפח = HDD

צריך מהירות = SSD

צריך גם וגם = RAID 5 (מצטער, לא נוגע ברייד 0, פרנואיד מושלם)

פורסם
  • מחבר

RAID 5 דורש 4 כוננים נכון? מה היתרונות של RAID 5?

ועוד שאל: אם יש לי 6 חיבורים של SATA על הלוח אם, זאת אומרת שאני מוגבל ל6 כוננים? או שאני יכול להרחיב את זה? כי זה ממש לא מספיק.

פורסם

אתה יכול להרחיב את זה עם בקר מתאים, אני משתמש בבקר PERC 5/I

בגדול 3 אבל יש בקרים שלא מאפשרים 3 אלא רק 4 כוננים לפחות, היתרון? שרידות במקרה שנדפק כונן אחד, ברייד 0 אם כונן אחד מת אז כל המידע הולך לעזזל

פורסם

אבל המחיר... המחיר הוא אסטרונומי... וגם המקום, אני מחפש מקום וביצועים... ניראה לי ש2 כוננים של 500GB ברייד 0 זה הרי 1TB ובמהירות כמעט כפולה.. ובמחיר של 500+ ש''ח.

אולי מהירות throughput כפולה, ואולי זה יספיק לך- תלוי בשימושים שלך. למערכת שניגשת להרבה קבצים קטנים כל הזמן יותר חשוב זמן גישה שזה דבר שלא ישתפר גם עם 10 כוננים קשיחים ב-RAID.

פורסם

הסיכון של אובדן נתונים במקרה כשל הופך את RAID 0 לסיפור מאד מסוכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים