עבור לתוכן

רייד 0, מהירות קריאה של 200MB+,אחרי החלפת חומרה לI7 מהירות ירדה ל130MB

Featured Replies

פורסם

אני הייתי עם מערכת P45 לוח של DFI עם E8500.

ללוח היה רייד, ועשיתי איתו רייד 0.

המהירות קריאה שלי בHDTUNE הייתה בממוצע 220MB לשניה ברייד עם 3 כונני Samsung שתיים ה103SJ ואחד 103UJ כל אחד 1TB.

אבל עכשיו עברתי למערכת Core I7 הלוח אם הוא Asus P55P7D-E Pro עם CORE I7 860.

מאוד מאוד מוזר לי שעכשיו אני גם ברייד 0 (וזה אחרי שמחקתי את המערל הקודם כמובן ועשיתי חדש), המהירות קריאה היא בממוצע 124 בעוד שהממוצע של הדיסק כשהוא לא ברייד הוא 115~.

מה יכולה להיות לדעתכם הסיבה? יש מצב שזה איזה שהיא הגדרה שאני לא מודע לה?

hd1h.jpg

*עריכה: עדכנתי את הביוס לגירסא הכי אחרונה, ועדיין זה לא עזר, יש מצב שאני אצטרך לעשות מערך חדש בגלל שעדכנתי ביוס בשביל שזה יסתדר?

אגב הייתי מחובר עם כבל של SATA 3 והחלפתי לSATA 2 גם לא עזר.

אני אובד רעיונות, אשמח לרעיונות מכם.

פורסם

בתור התחלה, תנסה עם תוכנה אחרת.

פורסם
  • מחבר

בזמן שהרצתי את זה לפני זה עשיתי ריסט למחשב ואף תוכנה לא הייתה דלוקה.

12dbe.jpg

וגם במהלך הבדיקה הRECOURSE MONITOR היה דלוק וראיתי שבאמת הוא מגיע רק ל130MB.

חוץ מזה אני לא מכיר עוד תוכנות.

פורסם
  • מחבר

טוב לאף אחד אין רעיון?

אם ככה הרעיון היחידי שיש לי זה לעשות מערך חדש ולשנות את המיקום של הכוננים כי אז שזה פעל לי טוב זה היה ב103SJ ראשונים והUJ אחרון ברשימה של היצירת מערך רייד, אין לי מושג אבל זה מה שנראה לי, אין לי שום דבר מעבר לזה.

אתם מוזמנים להציע רעיונות אני אשמח.

עידכון

יצא לי לקרוא בכמה מקומות ואז ראיתי את התוכנה הזו- ATTO.

ממה שנראה שהבדיקה תקינה, הלא כך?

atto.jpg

אך מוזר שהתוכנות האחרות יראות תוצאות נמוכות מאשר פעם.

עריכה נוספת:

בדקתי את אותה הבדיקה (ATTO) אצל חבר שיש לו מפרט מאוד מאוד דומה ובעל מערך רייד 0 של דיסקים של סיגייט 250 ג'יגה כל אחד.

תוצאות שלו:

קובץ של 2KB:

64MB קריאה, 46MB כתיבה, בעוד ששלי 26MB קריאה ו31MB כתיבה.

קובץ של חצי KB:

אצלו מהירות קריאה 20MB, אצלי 6.

בקבצים היותר גדולים אנחנו מגיעים לאותו מהירות קריאה, אך במהירות כתיבה אני מקבל אולי 10 מגה יותר. למרות שאני אמור להיות הרבה יותר מהיר.

עכשיו בוודאות אני יודע שיש בעיה כלשהי.

רק לציין שהבדיקה שבדקתי הייתה לא על הפרטישן שעליו הווינדוס נמצא, אלא על הפרטישן המשני. והוא כן בדק על הפרטישן שעליו הווינדוס נמצא.

פורסם

תבדוק את ה WRITE BACK CAHCE.

פורסם
  • מחבר

זכור לי שיש גם בביוס וגם בווינדוס, האם זה אמור להיות דלוק או מכובה? כי בביוס אני זוכר שזה דלוק וגם בווינדוס אני רואה.

cachej.jpg

עריכה:

בדקתי אצל אחותי שיש לה דיסק קשיח של 160 ג'יגה משהו פשוט, ב8 מגה היא הגיעה למהירות מקסימלית של 40MB שזה מראה עד כמה הדיסק הזה חלש.

אבל בקובץ קטן של 0.5KB אני קורא במהירות של 6MB היא קוראת במהירות של 10MB, אז זה דיי מצחיק ולא הגיוני.

טוב אני עכשיו הולך למחוק את המערך ולהתקין ווינדוס בלי רייד, ואני אעשה בדיקות לכל הכוננים. נראה מה יהיה.

פורסם

עד כמה שאני זוכר ה WRITE BACK CACHE[br]פורסם בתאריך: 8.04.2010 בשעה 21:17:59

עד כמה שאני זוכר ה WRITE BACK CACHE מופעל מתוך ה MATRIX MANAGER
פורסם
  • מחבר

מטריקס מנג'ר זה היכן שיוצרים את הרייד?! נכנסתי לשם אך לא היה שום דבר שקשור לזה. יש רק מחיקת מערך רייד, הכנת מערך רייד והפוך את הדיסקים לרגילים.

בכל אופן אני רואה מה גורם לבעיה.

מה שעשיתי הוא:

פירמטתי את שלושת הדיסקים פירמוט מהיר.

התקנתי את הווינדוס על ה103SJ ואז עם ATTO בדקתי את שלושת הכוננים.

והמצצאים מראים שה103UJ הוא הבעייתי. נכון שהוא איטי יותר מה 103SJ, אך לא הגיוני שבקבצים קטנים הוא כזה בעייתי עד כדי כך שהארד דיסק של ווסטרן עם 160GB מלפני כמה שנים טובות מהיר ממנו פי שתיים בקבצים הקטנים? אני מאמין שהדיסק אינו תקין.

רואים שב103SJ בשניים הטובים מהירות הקריאה/כתיבה בקובץ של 0.5KB עומד על 22MB\s + בעוד שב103UJ (הישן יותר) הוא 2-4MB\s שזה פשוט מגוחך. הדיסק של ה160 הישן עושה שם מהירות קריאה/כתיבה של 10MB\s אז אני רואה מה גרם למערך שלי תוצאות כאלה נמוכות.

התמונות קצת גדולות מידי אז אני מביא רק את הלינק.

http://img171.imageshack.us/img171/5121/67569575.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/1901/83108600.jpg

בדיקה נוספת שעשיתי בדיקה הכי פשוטה. לקחתי קובץ של 2.95GB והעתקתי אותו לכונן (103SJ) סי.

מכונן C העתקתי ל2 הדיסקים (כמובן לא תוך כדי, אלא אחד אחד).

העתקתי אותו לכונן די (103UJ) לקח 40 שניות.

ואת אותו הקובץ העתקתי לכונן אי (103SJ) ולקח בדיוק 23 שניות.

חזרתי על הבדיקה והתוצאות יצאו דומות. -שוב זה מראה על כך שהדיסק 103UJ לא תקין.

השאלה היא, האם אני יכול לבוא לחנות ולהגיד לך שהדיסק אינו תקין והם יחליפו לי אותו? יש עדיין אחריות. או רק במקרה של סקטורים פגומים מחליפים? כי לעניות דעתי זהו מוצר שלא פועל כמו שהוא אמור לפעול.

מה אתם חושבים?

פורסם

תריץ את כלי הבדיקה של היצרן (מופיע בסטיקי) על הכונן הנ"ל. כ"כ תעשה RAID ל2 הכוננים האחרים ותראה אם הם מתנהגים כמצופה.

פורסם
  • מחבר

טוב הרצתי את הבדיקה הארוכה והמייגעת של סמסונג SeaTool ולא עלה שום ארור.

עכשיו עשיתי מערך של רייד עם 2 הדיסקים ואני רואה שבהעתקות קבצים קטנים הם פועלים מצויין, כי אז כשהייתי ברייד והייתי מעתיק קובץ של 200KB היה לוקח יותר זמן מאשר להעתיק קובץ של 50MB, זה כאילו הוא היה קופא כזה. (והמחשב היה גם אז עם מערכת הפעלה חדשה, ככה שזה לא היה הווינדוס).

בכל אופן מה שאני רואה שהוא לא תקין אך אין לו ארור כלשהו, האם זה תקף באחריות?

פורסם

מטריקס מנג'ר זה היכן שיוצרים את הרייד?! נכנסתי לשם אך לא היה שום דבר שקשור לזה. יש רק מחיקת מערך רייד, הכנת מערך רייד והפוך את הדיסקים לרגילים.

בכל אופן אני רואה מה גורם לבעיה.

מה שעשיתי הוא:

ב MATRIX MANAGER קליק ימני על איפה שרשום ARRAYֹֹׁׁ_000 תבדוק אם יש לך שם ENABLE HARD DRIVE DATA CACHE

פורסם

טוב הרצתי את הבדיקה הארוכה והמייגעת של סמסונג SeaTool

:nixweiss:

הרצת בדיקה של סיגייט על סמסונג :s05:

חמ"ז לא מדובר בבקר רייד "אמיתי" (Hardware RAID), אתה עושה לו חיים קשים עם דיסקים מדגמים שונים.

פורסם
  • מחבר

סליחה התכוונתי לES-TOOL :)

ושוב אני חוזר הWD 160GB של אחותי מראה בבדיקה בקבצים בקטנים תוצאות כפולות יותר טובות. ובין ה103SJ לבין הUJ הבדלים פי 5.ככה שזה לא לא משנה.

והדיסק הוא זה שדפוק עם רייד בלי רייד, הראתי לכם את התוצאות.

וכן זה מאופשר שם. :)

עריכה: מצאתי גם את מה שאמרת לפני כן לגביי הכתיבה חזרה.

זה שיפר את התוצאות פלאים, מה בדיוק זה עושה? האם זה טוב במציאות? או שזה לא באמת עוזר?

טוב מבחינה רנדומלית זה נשאר בדיוק אותו הדבר ככה שזה לא ממש עוזר.

ואני גם אז לא שינתי את זה, ולא הייתי מקבל עם המערכת הישנה BURST של 1000+ ככה שאני יודע שבמערכת ההיא זה לא היה מאופשר כי לא נגעתי בCONSOLE.

טוב קראתי קצת ברשת וראיתי שזה לא עוזר, וזה גם יכול להיות מסוכן יותר אז אני מוותר על זה.

בכל אופן מחר אני אתקשר לחנות ואנסה להחליף את הדיסק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים