עבור לתוכן

שאלה לגבי עדשות מגע חודשיות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני יודע שהנושא הזה די חרוש פה, אבל לא הצלחתי למצוא תשובה על שאלתי בדיונים אחרים.

אז ככה, לא מזמן החלטתי לקנות עדשות יומיות... סתם לנסות ולראות איך זה. די הסתדרתי איתן והשימוש הזה בעיקר לבילויים. לאחרונה חשבתי לנסות לעבור לעדשות חודשיות שיתנו לי קצת יותר גמישות. המחשבה שלי הייתה כזאת - נניח אני יוצא בבוקר עם העדשות, חוזר הביתה ובבית אני אהיה עם משקיים ואם ארצה לצאת שוב בערב, אני ארכיב שוב עדשות. אם הייתי משתמש ביומיות אז זה היה בזבוז לזרוק 2 או יותר זוגות ביום.

באתי לאחת מרשתות האופטיקה בארץ, הסברתי להם מה יהיה השימוש, והם פשוט היו בשוק "מה פתאום! ברגע שאתה פותח עדשות חודשיות אתה חייב להרכיב אותן כל יום במשך חודש. אם הפסדת יום, אז הן נהרסות!"

זה מה שאמרו לי. מצד אחד זה נשמע לי די הזוי... זה כל הרעיון של עדשות רב פעמיות... להיות רב פעמיות =|

זה באמת ככה?

תודה מראש

פורסם

לא יודע

אני אישית לא שם אותם כל יום כי הן עושות לי בעיות בעין ימין

אבל זה נשמע לי שטויות

הן נשמרות יופי בנוזל

פורסם

חחח איזה קטע גם שלי עושות בעיות דווקא בעין ימין.

בכל מקרה, לגבי השאלה שלך, אם אני זוכר נכון, האופטימטריסט שלי אמר שאם אני בקושי משתמש אני יכול למשוך איתם עוד זמן.

פורסם

כה

הכל גם עניינים של שיווק

כל זמן שאתה מנקה עם נוזל בקביעות

העדשה לא תעשה שום בעיות גם חודשיים ויותר

כשהיא מתחילה להיות פחות שמישה מרגישים, גם באיכות הראיה וגם בגירודים וכו'..

זה קורה הרבה אחרי חודשיים אפילו

פורסם

תנסה להשתמש ביומיות למשך שנה, ואולי גם אתה תראה שהכל כאן עניין של שיווק.

פורסם

תשמע, אני התחלתי עם חודשיות ישר.

קרו לי לא מעט מקרים שהוצאתי והחזרתי ולא קרה כלום.

אבל אם אתה משתמש בחודשיות, מה הקטע בלהוציא אותם?

עושות בעיות? החודשיות בד"כ פחות בעייתיות מהרגילות.

אני משתמש בעדשות חודשיות של חברת Biofinity. לפני זה הייתי משתמש בעדשות של חברה אחרת, וההבדל הוא שמיים וארץ.

ממליץ מאוד על החברה הזאת.

פורסם

מה זאת אומר "מה הקטע בלהוציא אותן"?

חייבים להוציא את העדשות כל לילה!

פורסם

אני חושב שהוא התכוון במה הקטע להוציא אותם כשאתה בבית.

בכל מקרה, אני אף פעם לא הצלחתי לעבוד עם עדשות מול מסך מחשב. בשביל זה יש משקפיים...

בקשר ל- "מה פתאום! ברגע שאתה פותח עדשות חודשיות אתה חייב להרכיב אותן כל יום במשך חודש. אם הפסדת יום, אז הן נהרסות!"

נשמע לי כמו סיפור סבתא. אם אתה מנקה אותן עם תמיסה טובה ושומר עליהן... למה שיהרסו באורח פלא אם לא הרכבת אותן כמה ימים??? :nixweiss:

פורסם

אל תדאג, אני הייתי שנים עם עדשות מגע חודשיות ולא כל יום הרכבתי אותן, הברזל שבתוך המיכל הופך את חומר הניקוי לתמיסה נייטרלית.

אבל כן הייתי מקפיד להחליף אותן כל ראשון בחודש (בעיקר כי כך הכי קל לזכור).

לפני כמעט שנתיים עשיתי לייזר בעיניים - אחת הקניות הכי טובות שעשיתי בחיי. שווה כל שקל!

איכות החיים משתפרת כמו שקשה לדמיין.

פורסם
  • מחבר

נכון, בגלל זה מה שהם אמרו נשמע לא הגיוני. מה קורה אם אני ישן יותר מ-24 שעות? אז מה? צריך לפתוח חבילה חדשה של עדשות? בולשיט.

אני חושב שהוא התכוון במה הקטע להוציא אותם כשאתה בבית.

בכל מקרה, אני אף פעם לא הצלחתי לעבוד עם עדשות מול מסך מחשב. בשביל זה יש משקפיים...

בקשר ל- "מה פתאום! ברגע שאתה פותח עדשות חודשיות אתה חייב להרכיב אותן כל יום במשך חודש. אם הפסדת יום, אז הן נהרסות!"

נשמע לי כמו סיפור סבתא. אם אתה מנקה אותן עם תמיסה טובה ושומר עליהן... למה שיהרסו באורח פלא אם לא הרכבת אותן כמה ימים??? :nixweiss:

כן, לזה התכוונתי. כשאני מגיע הביתה (גם אם זה כמה פעמים ביום) אני רוצה להיות עם משקפיים.

בקיצור, אין לי מושג מה היה האינטרס שלהם להגיד לי לא לקנות. אפשר להגיד שהם פשוט גירשו אותי מהחנות- "תחשוב על זה קצת, טוב?" אולי בגלל העובדה שלא התכוונתי לעשות "עסקה שנתית" אלא בסה"כ רציתי לקחת מספר מצומצם של עדשות כדי לראות איך זה. מה שבטוח, לשם אני לא חוזר יותר . :-X

פורסם

פה הטעות שלך.

העדשות מהסוג שאני משתמש בהן, מיועדות ליהיות על העיניים 24 שעות ביממה במשך חודש.

אני כבר עם העדשות האלו מעל לשנתיים, כשפעם אחת היתה לי דלקת בעין, בזמן הצבא, שעברה תוך יומיים. חוץ מזה, מצויין.

ואני מודע שזה לא מוכר, אבל הנה עלון מידע מצויין שמסביר את פעילות העדשה:

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:I9ech3M-gQ4J:www.lapidot.com/UserFiles/File/Biofinity_Brochure.pdf+biofinity&hl=iw&gl=il&pid=bl&srcid=ADGEESi8ZFyEDAY2pRjiZxbIWlzr2SYAxttwG58EWuMD_2NgzXte-xFGxqcgGXuPxwSc6yn1N6Ci4eey7GipPySqmtr0FF9QNS5CUTUEaQEXBjJPFzj8I4uuxEmfZXGmC8TfZKm8b5Ct&sig=AHIEtbTzPqjlcdItfjp679N96xXSLUoChA

ולפני שמישהו יקפוץ, לא אני לא עובד בתחום. פשוט צרכן מרוצה.

פורסם
  • מחבר

^

אז זה פשוט סוג אחר של עדשות. לא כולן כאלה...

פורסם

נכון, בגלל זה מה שהם אמרו נשמע לא הגיוני. מה קורה אם אני ישן יותר מ-24 שעות? אז מה?

אז לך תראה רופא, אולי אתה אנמי/בלוטת תריס/שקר כלשהו.

פורסם

^

אז זה פשוט סוג אחר של עדשות. לא כולן כאלה...

אכן כן, אז שכתבתי על עדשות ה-Biofinity הללו שאני משתמש בהן, כנראה התכוונתי איליהן.

בכל מקרה, אני לא בטוח שישר לקפוץ לחודשיות זה נבון וכדאי לבדוק תקופה מסוימת על יומיות.

פורסם

להרכיב עדשות חודש ברציפות אני באמת לא חושב שזה בריא. העין צריכה זרימת אוויר בלילה והעדשה מונעת את זה. זה כנראה למה היה לך דלקת בעיניים.

לי יש עדשות חודשיות כבר שנה של חברת ACUVUE והם מאד נוחות.. עוד לא שמעתי על עדשות שאפשר לשם אותם חודש רצוף על העיניים.

בכל מקרה אני כל בוקר שם אותם וכשמגיע הביתה מוריד ונשאר עם משקפיים.. עדשות יומיות מומלצות בעיקר למי שרוצה לצאת בלי משקפיים בערב וכו'.

מה גם שחודשיות זולות יותר אם אני לא טועה.. אבל כל אחד לפי השיקול שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים