עבור לתוכן

עזרה | המחשב קופא בביוס

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפעמים כשאני נכנס לביוס המחשב פשוט קופא ומאלץ אותי לעשות ריסטרט. הבעיה קיימת אך ורק בביוס.

לוח האם שברשותי P43 -ES3G של gigabyte.

מה יכול לגרום לתקלה?

אשמח אם תעזרו לי,

תודה מראש

פורסם

מזיהוי חומרה אוטומטי שנכשל - תוציא את כל הכרטיסים והכוננים ותיכנס לביוס כשהמחשב ריק - אם הכרטיס מסך המובנה. אם אין מובנה תשתמש אם ניתן בכרטיס מסך שהיה נחשב חדש או נפוץ בתקופה של ייצור הלוח

אם אתה משתמש בכרטיס מסך כלשהוא והמחשב נתקע - יתכן שהכרטיס מסך לא תקין (זיהוי חומרה מול הביוס - הביצועים או הזיהוי חומרה מול המערכת הפעלה יכולים להמשיך לעבוד רגיל)

ספק כוח לא יציב - העומסים של המחשב כשהוא בביוס שונים מעומסים שיש במערכת ההפעלה. למשל (המחשה בלבד) cpu load ו gpu load נמצאים קבוע ב 0 אבל לאומת זאת כל ה power management מבוטל וכל הרכיבים הרלוונטיים נמצאים במצב max power שלהם. יתכן שבשילוב הזה של עומסים הספק נותן מתחים לא יציבים או לא נכונים

חומרה במצב גבולי - אם למשל בלוח יש קבלים מנופחים הוא יכול לעשות דברים לא צפויים. אם הנזק לא גדול המחשב יעבוד תקין בחלק מהמצבים (לא בהכרח באלה שיש בהם עומס חשמלי נמוך יותר). אותו דבר יכול להיות אם כל חומרה אחרת (סטיק זיכרון וכו)

פורסם
  • מחבר

אני לא מומחה גדול אבל נראה לי שהמתח בV12 לא נכון

צירפתי תמונה:

eueh.jpg

מה עליי לעשות?

פורסם

זה מדידה לא נכונה של המתח בתוכנה. המחשב לא היה נדלק אם המתח ב 12 V היה באמת 0.7 V

כדיי לבדוק את זה תשאיל ממישהוא ספק (מספיק חזק בשביל המחשב) ותבדוק איתו

פורסם
  • מחבר

לצערי לכל מי שאני מכיר יש ספקים ג'נרים

יש דרך נוספת לבדוק?

פורסם

בסדר תיקח ספק גנרי

אם תוציא את הכרטיס מסך ואם אין לך חומרה מיוחדת אחרת הוא יעבור את זה

פורסם
  • מחבר

בדקתי בביוס והמתח בV12 היה V12.175 למיטב ידיעתי זה בסדר גמור.

הזכרונות נבדקו ונמצאו תקינים, כנ"ל כרטיס המסך. מדובר במחשב חדש שקניתי רק לפני כחודשיים.

פורסם

מה שלא אומר שהספק תקין

תבדוק את היתר ותבדוק אם ספק אחר

פורסם
  • מחבר

V3 תקין, V5 אין בביוס :-\

אני אבדוק עם ספק כוח אחר

פורסם

מתח לא בודקים באמצעות תוכנה

תשאיל ממישהו או שתקנה רב מודד (מולטימטר) ותבדוק באמצעותו

בקשר לתקלה, כמו שרשמו לפני, תנתק את כל הרכיבים ותתחיל לחבר אחד אחד ולנסות לזהות איזה מהם תוקע את הביוס

בנוסף תבדוק איזו גירסאת ביוס יש לך על הלוח אם ותבדוק באתר היצרן שלו שדרוגים מאז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים