עבור לתוכן

בעיה - רעש מהספק.

Featured Replies

פורסם

שמתי לב היום שהספק שלי מרעיש. הרעש הוא מן חריקה כזאת והוא קורה רק כשאני מפעיל משחק או 3Dmark.

מה זה יכול להיות?

פורסם

צליל מאחד מהשנאים - אם היה תמיד אין לך ממש מה לעשות איתו. אם התחיל לא מזמן תבדוק קבלים מנופחים בספק / לוח / כרטיס מסך

צליל של מאוורר - המתח של הספק משתנה קצת כשיש עומס והמאוורר מסתובב במתח הזה במהירות שנכנסת לתהודה אם משהוא במארז. תעצור את המאוורר כדיי לבדוק. אם כן תנקה את המאוורר ותוסיף נגד קטן שישנה את המהירות שלו או תחליף אותו במקומות אם מאוורר אחר

פורסם

עצרתי את המאוורר, עדיין יש את הצליל, זה מן זמזום כזה שיש אותו תמיד אבל במשחקים הוא מתעצם.

מה אתה אומר כדאי לעשות? להחליף ספק? בדיוק קניתי 5870 ואני לא רוצה הוא ישרוף לי אותו בטעות.

זה הספק:

http://www.xsreviews.co.uk/reviews/power-supply-units/silver-power-sp-ss500/

פורסם

אם זה היה תמיד (גם אם חלש יותר לפניי החלפת הכרטיס מסך) - לא נראה לי כמו בעיה

אם זה התחיל עכשו - תהיה ערני. יכול להיות בעיה ויכול להיות שהספק תקין

פורסם

ואין דרך לבדוק על בטוח? מה אתה ממליץ לעשות?

פורסם

רעשים כאלה הם רעש עבודה רגיל של שנאים בספקי כוח. בספקים של מחשבים מנסים להשתיק את הרעש הזה אל ידיי יצור שנאים שקטים במיוחד. בין היתר שמים צבע שקוף שאוטם את הכניסה למקומות ריקים בתוך השנאי (איפה שהחוטים נכנסים פנימה / בין הפלסטיקים והליבה וכדומה) שבהם נוצר חלק מהרעש

הרעש יכול להיות שנאי שמהייצור שלו לא היה אטום לגמרי - הצבע לא הגיע לכל המקומות בייצור. השנאי לא יהיה שקט אבל לצבע הזה אין השפעה מבחינה חשמלית

הרעש יכול להיות רכיב אחר שנמצא קרוב לשנאי וקצת גמיש. השנאי מושך אותו אם השדה המגנטי שלו ויוצר רעש. אין אם זה בעיה

הרעש יכול להיות שנאי שהאטימה שלו נפגעה (למשל מהתפשטות תרמית) - אחד מהמקומות הריקים נפתח החוצה ויוצא ממנו רעש. שוב אין פגיעה מבחינה חשמלית

הרעש יכול להיות תקלה ברכיב אחר של הספק (בדרך כלל קבלים ואז רואים שהם מנופחים אבל לא תמיד) שמביאה עומס יתר או צורות גל שונות לשנאי שהוא לא מתוכנן אליהם. במקרה הזה הרעש של השנאי כזה חזק שניתן לשמוע אותו דרך האיטום. במקרה הזה יש תקלה בספק

כלומר - אם הרעש היה תמיד זה בדרך כלל תקין. אם הרעש התחיל לא מזמן זה יכול להיות כל אחת מהאפשרויות וכדאי שתשים לב לדברים אחרים כמו יציבות / התחממות יתר / קבלים / מתחים

פורסם

תודה על התגובה המפורטת! :xyxthumbs: רק עכשיו שמתי לב לרעש אבל יכול להיות ששהוא היה תמיד.

בשורה התחתונה, כדאי לדעתך להחליף ספק? גם מבחינת ההספק כי אני קצת לחוץ מה500 כשיש לי עכשיו את ה5870.

פורסם

אם אין לך סיבה לחשוב שהספק נדפק - ניתן להניח שהוא פשוט עושה רעש חזק יותר אם הכרטיס מסך החדש החזק יותר

תבדוק את מה שאתה יכול (קבלים - בדיקה ויזואלית + מתחים + יציבות המחשב) ואם הספק מתאים לכרטיס מסך החדש מבחינת A ב 12 V (ולא קרוב מדיי למקסימום). אם כל אלה בסדר לא הייתי מחליף

פורסם

מצטער על החפירה אבל אני לא כל כך מבין בכל הקטע של ההספק שלו, הנה הנתונים שלו:

specs.jpg

זה של הכרטיס:

500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in • dual mode)

מה אתה חושב? על הגבול?

בקשר לבדיקת יציבות אני אריץ כמה מחקים ולופים של 3Dmark ונראה מה קורה איתו.

פורסם

אתה בטוח שזה מגיע מהספק ולא מכרטיס המסך?

לי היה כרטיס מסך שעשה זימזום במאמץ.

עבד מצויין שנתיים עד שמכרתי אותו.

פורסם

הספק אמור להחזיק את הכרטיס מסך ללא בעיה אם אתה יכול לחבר את הכרטיס מסך ממסילה אחת של 12 V ואת יתר המחשב ממסילה אחרת. תבדוק איך המסילות מתחלקות בחיבורים של הספק

75 W / 12 V = 6.25 A

מכל מסילת 12 V אתה יכול לקחת 17 A

אם תחבר את 2 הכניסות של הכרטיס מסך לאותה מסילה אתה לוקח ממנה 12.5 A - תקין לגמרי ומשאיר לך מסילה שניה חזקה לכל יתר המחשב

אם אתה מחבר 2 מסילות שונות ובהנחה שהכרטיס מסך לא מחבר במקביל את המסילותאתה לוקח מכל אחת 6.25 A. נשאר לך כ 10 A ורצוי שלא תיקח יותר מ 7 - 8 A. במקרה הזה יתר העומסים של המחשב ב 12 V (מעבד מאוררים וכדומה) חייבים ביחד לא לעבור את ה 80 - 90 W. זה דיי צפוף במקרה של מעבד חזק

פורסם

טוב בנתיים נשאר איתו, תודה רבה על העזרה! ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים