עבור לתוכן

בעיה עם דיסק קשיח (SATA)

Featured Replies

פורסם

לדאבוני הלך לי הלוח אם של המחשב, השגתי מחשב משומש והתקנתי בו את הדיסק הקשיח שלי (SATA) שבו השתמשתי במחשב שהתקלקל לי אך לצערי מערכת ההפעלה אינה עולה לי, ובכול פעם אני מתבקש לעשות BOOT CD למרות שבביוס המחשב מוגדר שלא יעלה מה CD.

עלי לציין שבדיסק הקשיח (IDE) שבא עם המחשב מערכת ההפעלה כן עולה שם. אמרו לי שבגלל שבדיסק (זה עם ה SATA) היה על מחשב אחר, יש בתוכו דרייברים ששיכים למחשב הקודם ולכן המחשב שקיבלתי לא יכול להעלות לי את המערכת ההפעלה שנמצאת בתוכו ולכן יהיה עלי לפרמטו או לחילופין לחבר ביחד את שתי הדיסקים הקשיחים ואז אני אוכל להכנס לדיסק עם החיבור של ה SATA דרך המערכת עפעלה של ה IDE.

במידה וזה יצליח האם אחרי שאני ימחוק לו את כל הדרייברים מהמחשב הקודם אני יוכל להעלות שוב את המערכת ההפעלה שבתוכו כאשר הוא יהיה מחובר ללא הדיסק הקשיח הנוסף?

פורסם

כמה פעמים אפשר לחזור על זה? העברת דיסק קשיח עם מערכת הפעלה למחשב שיש לו צ'פסט שונה וכו' יגרום לבעיות עקב מגבלות הHAL של Windows.

התקנת תיקון אמור הלעשות את העבודה.

פורסם
  • מחבר

1. היות ואני לא נכנס לאתר הזה באופן רציף אז לא קראתי את מה שאתה חוזר עליו שוב ושוב.

2.כיצד אני מתקין תיקון?

ניסתי לתקן דרך זה שעשתי BOOT ואז הוא נותן לי שלושה אופציות 1. פירמוט והתקנה של מערכת ההפעלה

2. תיקון מערכת ההפעלה.

3. לצאת החוצה במלי לעשות כלום.

בחרתי לו את אופציה מספר 2 וקיבלתי איזה שהיא הודעה בסיגנון שהוא לא מזהה מערכת הפעלה או דיסק.

פורסם

זאת התקנה של XP?

אם כן תשים לב להגדרות AHCI בביוס בהתאם למה שהיה מותקן לך במחשב הקודם.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה זה הגדרות AHCI, אני מעלה לכאן את הספר של לוח האם של המחשב והביוס שלו. אודה לך אם תוכל להסביר לי בשפה פשוטה מה עלי להגדיר בביוס והיכן אני מאוד אודה לך.

מדובר על מערכת הפעלה של XP

http://www.f2h.co.il/6359862531535

פורסם

AHCI, בהסבר פשוט, זאת הדרך הטבעית לגשת לאמצעי איחסון בממשק SATA (במיוחד דיסק קשיח).

מכיוון שבתקופה שXP הושק והיה קיים (גם במלך הוצאת חבילות השירות שלו) לא היתה שום תמיכה בAHCI מהקופסא היה צורך או להתקין/להטמיע דרייבר בהתקנה או להגדיר בביוס תאימות אחורה כך שהוא יראה SATA בעצם כPATA.

בחוברת של הלוח שצירפת לא מדברים על זה בכלל ונראה שהם פסחו על כמה אפשרויות בביוס. תבדוק בתפריט Advanced BIOS Features אם יש לך שם אפשרות להגדיר את התאימות אחורה.

פורסם
  • מחבר

ניגשתי לשם וניסתי לשנות כל מיני הגרות אך ללא הועיל.

אני מצרף תמונה אולי אתה תדע לומר לי איזה הגדרה עלי לשנות שם.

http://www.f2h.co.il/3074612547644

פורסם

אין שם שום הגדרה כזאת.

נראה שיהי לך לך צורף לשלב דרייברים של הצ'פסט בתחילת ההתקנה ע"י על F6. ניתן להשתמש כמובם בDOK ולא חייבים פלופי.

פורסם
  • מחבר

הלכתי היום לחנות מחשבים ושאלתי לגבי מתאם לדיסקים קשיחים מ SATA לIDE והמוכר שאל אותי מהבעיה והסברתי לו, ואז הוא טען שיש מתאם מ IDE ל SATA ושזה בעצם מה שאני צריך.

הוא טוען שאומנם במחשבים מהסוג הישן יש חיבור ל SATA אך חיבור זה לא יועד לדיסקים קשיחים אלה לגיבויים ומכנים את החיבורים האלו רייטים (אם אינני טועה בשם).

מדובר על לוח קטן שמצידו האחד יש לו שקע של IDE והוא מולבש על ה IDE בלוח האם, ומצידו השני יש חיבור SATA שאליו מחברים את הכבל של הSATA וכך יוצא שלמעשה מי שאין לו במחשב חיבור תומך ב SATA אך רוצה בכול זאת לעבוד עם דיסק SATA יכול להשתמש בכרטיס הקטן הזה.

השאלה שלי היא כזאת:

במידה ואני קונה את הכרטיס הזה האם לא עלולה להיות לי איזה שהיא בעיה בגלל שמערכת ההפעלה שעל הדיסק SATA הותקנה במחשב אחר?

במידה וכן כיצד ניתן לפתור אותה?

אני מצרף לכאן תמונה של המתאם.

idetosata.jpg

פורסם

אתה בכלל לא צריך את זה.

תקרא שוב את מה שכתבתי.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין לפרמט את הדיסק ולהתקין עליו מערכת הפעלה.

חשובה לי המערכת שיושבת עליו כרגע.

אז האם הכרטיס הזה יפתור לי לדעתך את הבעיה או לא?

האם המערכת שמותקנת עליו לא תעשה לי בעיות כל שהם על המחשב החדש?

פורסם

איפה ראית שכתבתי משהו על פירמוט?

תעשה את מה שכתבתי והכל יהיה בסדר.

פורסם
  • מחבר

האם אתה יכול בבקשה למצוא לי את הדרייבר עליו אתה מדבר?

ולהסביר לי בפשטות כיצד עלי לבצע את ההתקנה?

אני מצרף תמונה של המפרט מחשב.

http://www.f2h.co.il/683524613269

פורסם

FFS למה לא לעלות תמונות לאתר ייעודי כמו imgur/imageshack/picoodle וכד'?

חיפוש של שלוש שניות בגוגל מוביל לאתר של MSI ומשם יש לך גם עמוד של הורודת דרייברים.

תוריד את VIA Chipset 4in1 Drivers למערכת שלך. יהיו לך שם בין היתר גם דרייברים לAHCI/SATA בפנים.

פורסם
  • מחבר

הורדתי אותו, מה עכשיו?

אני פשות מתקין וזהו? או שעלי לשים אותו בדיסק און קי לחבר את הדסיק און קי למחשב לחבר את הדיסק SATA ולילחוץ על F6?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים