עבור לתוכן

מה יכול לעצור בעדי מלהפוך את המארז בצורה אופקית?

Featured Replies

פורסם

ישנם חלקים שמתנגדים למצב הזה?

פורסם

חוץ מהCD/DVD שצריך להיות מאוזן כמובן, יש אולי עניין מסוים עם ההרדיסק שאמור להיות מאוזן גם כן כשהלוח שלו נמצא למטה, אבל אני לא יודע אם זה ממש קריטי.

תמיד יש את האפשרות להעביר את הבפנוכו למארז שמיועד לשכב.

פורסם

שום דבר.

גם בכונן DVD/CD המגש יכול להחזיק דיסקים בצורה אנכית. יש לך כמה צ'ופצ'יקים שם למטרה הזו. (אבל תבדוק בכל מקרה אולי לך אין).

על ההארד דיסק זה לא משפיע בכלל.

רק אם יש לך מארז עם רשתות לאוורור בצדדים, תדאג לא לסתום אותם.

פורסם

אפשרי אבל לא רצוי.

הCD/DVD אומנם תופס את הדיסק ויכול לעבוד אבל הסיכוי לשרוט דיסקים במצב הזה מרקיע שחקים.

וההרדיסק אומנם יעבוד במאונך אבל משום מה יש לי בראש זיכרון חזק וברור שאינני זוכר את מקורו לגבי הדרך שהוא אמור לשבת והמנגנונים הפיזים שלו (כנראה הראשים ואולי גם המנוע) שעלולים להיות חשופים לתקלות ונזקים במצב שכזה.

כדאי לבדוק יותר לעומק את העניין לפני שמחליטים.

פורסם
  • מחבר

טוב אני יבדוק אולי אפשר לקמבן תושבת אופקית להארד דיסק ועם הכונן נסתדר כבר...בכל זאת תודה רבה...

פורסם

בהרבה מארזי OEM הכונן הקשיח נמצא בצורות שונות. דוגמאות ?

Dell optiplex 745 full tower - אופקי אבל הפוך (מעגל אלקטרוני למעלה)

Dell optiplex 745 הקטן - אופקי רגיל כשהמחשב אופקי / אנכי לרוחב כשהמחשב עומד

IBM NetVista (הישנים) - אנכי ועומד לגובה. לא זוכר אם חיבורים למעלה או למטה

HP דסקטופ רגיל (לא זוכר דגם) מלפניי כמה שנים - אופקי לרוחב כשהמחשב עומד רגיל

iMac - לא ראיתי כזה מבפנים אבל הכונן בטוח אנכי וכנראה גם קצת באלכסון

מתוך כל אלה היחידים שבהם ראיתי הרד דיסקים (של חברות שונות !) נדפקים בצורה המונית הם ה IBMים. כנראה שמצב אנכי לגובה באמת לא טוב לכונן. לא מכיר בעיה דומה במצבים האחרים

חוצמזה שמעתי (לא מניסיון אישי) שכונן קשיח יכול 'להתרגל' למצב מסויים ואז יכול להידפק אם משנים את המצב הזה. לא יודע עד כמה זה נכון ולא בדקתי (אצלי כל הכוננים עומדים אופקי רגיל ועדיין לא נדפקו)

לדברים חוץ מהכוננים - לוח (כמו לוח ראשי או לוח בתוך הספק) שנמצא בצורה אופקית יקבל המון אבק (ברוב המארזים הספק הפוך כך שהלוח בתוכו אוסף פחות אבק)

פורסם

שניה אחי אצלי הכונן קשיח שוכב הפוך ממש הפוך כזה הוא יכול להידפק?

פורסם

אפילו אם מבחינה טכנית אין בעיה ממשית עם זה, עדיין זה רעיון לא טוב בגלל האבק שיצטבר על הלוח של ההרדיסק.

אני הייתי הופך אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים