עבור לתוכן

עדכון המפרטים המומלצים - אוקטובר 2003

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום היקרים,

מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שותף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-10 לכל חודש.

למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! ;)

המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים.

כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D

זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג.

כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו בהתאם.

כמו כן נוספו 8 מערכות חדשות, בינהן משרדית בתקציב של 2000 ש"ח - ללא מסך, ומערכות לעריכת תלת מימד.

כעת מספר המפרטים במערכת עומד על כ-40 מחשבים.

הינכם מוזמנים לבדוק את המערכת המעודכנת ולחלוק איתנו הערות או רצונות לשינויים:

http://www.hwzone.co.il/specslist

עידכונים עיקריים שחלו החודש:

• במערכות הקולנוע בייתי - כרטיס הפענוח של Sigma יצא כי הוא פשוט לא נחוץ, במקומו ניסיתי לתת למערכות יותר כח משחק תוך כדי שמירה על השקט.
  • כרטיס ה-Powercolor 9700 NP אזל מהמלאי במהירות, לאחר שלא נמצא מחליף מתאים הוא הוחלף עם עם 9600P VIVO.
  • הגיע כרטיס ה-9800SE 256bit של Powercolor לזיגזג שניתן להפוך לכרטיס ברמה של 9800P בעזרת עידכון תוכנה, הוא הוכנס למערכות האוברקלוק.
  • כוננים קשיחים של Maxtor בגדלי 120 ג"ב החליפו את WD, מכיוון שהם SATA עם ביצועים מעט טובים יותר, האחריות עדיין 3 שנים, והמחיר דומה.
  • לוחות האם של אפוקס החליפו את Abit בכמה מהמקרים, מכיוון שיש להם כמה הצעות עם מחירים מעולים (כמו ה-8RDA3+ לעומת NF7-SL).
  • עקב שיפורים של עומרי במערכת היא יותר מסודרת כעת, אם תשימו לב לשמות של המוצרים שמחולקים לפי קטגוריות (מעבדים/לוחות/כרטיסי מסך).

עקב העידוכנים של עומרי יכולתי סוף סוף להוסיף את המערכות עריכת תלת מימד עליהן דנו בת'רד של חודש יולי, אני אשמח לשמוע דיעות עליהן, ומקווה להוסיף עוד.

מצאתם תקלה? מחיר שגוי? משהו לא נראה לכם? זהו המקום להודיע על כך!

גם כל רעיון לייעול העולה על רוחכם יתקבל בברכה ואתם מוזמנים לשתף איתנו בת'רד זה, כשאנו מבטיחים לשקול את הצעותיכם בהקדם האפשרי.

אתם מוזמנים להציע מחשבים נוספים לפי ריאות עיניכם.

Enjoy.. :D

רן מילשטיין

פורסם

למה לא הוספתם את הלוח החדש של אפוקס

EPOX 8RDA+ VER 2.1

מצויין לאובר קלוקינג וגם לשימוש רגיל

מגיע עם הסאונדסטורם והרבה דברים טעימים

וגם זול 520 שקל

לפי דעתי צריך לדחוף אותו שם

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון נראה לי שכן הכנסתי אותו בחלק קטן של המפרטים.

דבר שני, המחיר שלו הוא לא 520 ש"ח..

דובים - 565 ש"ח

פיסיהארדוור - 572 ש"ח

זיגזג - 574 ש"ח

KSP - אין בכלל..

למיר - אין EPOX..

בנועה כתוב 504 ש"ח.. אבל הם בטח התבלבלו או עוד לא עידכנו מחירים..

פורסם

לגבי המפרט הראשון של התלת מימד - לא תצליח לבנות תחנה גראפית טובה בפחות מ8000 ש"ח.

1 - למרות שמבחינת המחיר זה משתלם, מבחינת ביצועים (לפי מה שראיתי) לא משתלם מעבד AMD לתחנה גראפית - במבחני 3D rendering שראיתי בtomshw יש פער של כמעט 30% בביצועים בין AMD לאינטל המקביל, וכמעט כל המעבדים של AMD קיבלו ציון יותר נמוך מ2.4C של אינטל.

2 - אם כבר הולכים על אינטל, סדרה C כמובן, אז הזכרונות חייבים להיות המהירים ביותר - PC3200.

3 - חייב להיות הרדיסק SATA? שים ATA רגיל (כמה הבדל יש בביצועים..)והמחיר יתקזז עם המחיר של זכרונות מהירים.

4 - קבל מפרט שבניתי לעריכה גראפית למישהו בבצלאל (לא רק לתלת מימד, גם קצת לעריכת וידאו, בגלל זה לא משתמש בכרטיס quadro אלא בradeon + vivo) .

ללוח של גיגהבייט אפשר לחבר עד 10 הארדיסקים במקביל, בSATA ובATA זה יעיל לכל מי שצריך גמישות מבחינת גודל מקום אכסון.

פאנל עם firewire קידמי זה חשוב - כמעט כל גרפיקאי שתמצא משתמש בהארדיסק נייד שמתחבר בfirewire (זה מה שקורה שמתשתמשים בעיקר בMAC)

יכולות VIVO, אם בכרטיס מסך או בכרטיס נפרד הן חובה לכל מערכת גרפית.

CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1327.91 ] 1

Motherboards for Intel : Gigabyte GA-8IPE1000 Pro Intel 865PE Motherboard (800 Mhz,1394,AGPx8,Dual DDR,S-ATA,5.1,LAN) [ ¤ 680.88 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 2

Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 669.87 ] 1

Video Cards : Gigacube Radeon 9600 Pro C3 VIVO 128MB 128bit DDR Retail Video Card [ ¤ 1107.97 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 229.85 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 259.6 ] 1

Monitors : 19" Viewsonic P95F+ Flat Monitor [ ¤ 1834.85 ] 1

Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT [ ¤ 155.14 ] 1

Speakers : Genius SP-G06 Hi-Fi Multimedia 120 Watt Speakers [ ¤ 47.25 ] 1

Cases : Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 Front USB 300W Case [ ¤ 377.98 ] 1

Cooling / Modding : Generic 80mm Fan [ ¤ 23.36 ] 1

Cooling / Modding : HEC 3.5" 2xUSB/2xFirewire/Sound External Panel [ ¤ 90.86 ] 1

פורסם

כניראה הם העלו את המחירים בגלל שהנמלים מחייבים אותם לשלם בעד השייהיה של הכרטיסים במכס בזמן השביטה :\

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, מדובר כאן על עריכת תלת מימד, לא ווידיאו, אנחנו נרכיב מפרטים נפרדים בשביל עריכת ווידיאו בקרוב.

ל-AMD אין טעם בזכרונות יותר מהירים כי מדובר במעבדי FSB 333..

ה-SATA שבחרתי בו לא עולה הרבה יותר מה-WD, ובחלק מהחנויות (כמו למיר), הוא עולה אפילו פחות.

אני לא אצליח? ;D

לא קיים כזה דבר..

CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1327.91 ] 1

Motherboards for Intel : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) [ ¤ 692.87 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 2

Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 669.87 ] 1

Video Cards : 3DLabs Wildcat VP560 64MB 128bit DDR DualHead [ ¤ 1088.00 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 205.6 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 259.6 ] 1

Monitors : 19" Viewsonic P95F+ Flat Monitor [ ¤ 1834.85 ] 1

Keyboards : Genius KB-06 PS2 Eng/Heb Keyboard [ ¤ 29.18 ] 1

Mouse : Microsoft Optical Trekker Mouse OEM PS2 | USB [ ¤ 64.12 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 298.8 ] 1

Total : ¤ 7590

המחיר של הכרטיס מסך מאקסלנט..

אני יכול להכניס אותו בתור מפרט אלטרנטיבי..

פורסם

טוב אז ככה אני הסתכלתי עכשיו במפרטים למחשבים לעריכת תלת מימד מה שאני לא מבין זה מדוע לא ללכת על מחשב עם כרטיסי המסך של ATI ה Fire GL עם אינני טועה בשמם. ?

שנית מדוע צריך גם צורב רגיל וגם צורב DVD? עם את שואלים אותי עדיף לקנות צורב DVD טוב יותר מימה שהמלצתם עליו ושנית במקום צורב רגיל עם כבר ההיתי קונה כונן DVD.

לגבי הדיסקים הקשיחים אני חושב שבכול המפרטים ההיתי שם שני דיסקים ומציין שהם יהיו מחוברים ב RAID ולא סתם ככה שני כוננים.

עוד דבר הסתכלתי גם על המחשבים לקולנוע בייתי הובכן מדוע בחרתם בכרטיס קול של M-AUDIO ולא באלו של CREATIVE ?

עם רציתם תמיכה ב 7.1 אז החדשים של CREATIVE תומכים בכך ועד כמה שידוע לי אין ספק ולא שום עוררין ש CREATIVE הכי טובים.

פורסם
  • מחבר

ה-FireGL לא מספיק חזק בהשוואות שראיתי.. לפחות לא הגירסא החלשה שיש בארץ (8800).

למה צורב רגיל? כי הוא עולה רק 50 ש"ח יותר מדיוידי, וכבר יש לנו דיוידי.. וכדי שנוכל לצרוב דיסקים רגילים במהירות.

הצורב דיוידי הזה בסדר גמור.. אתה מוזמן לבדוק את הביקורת ע"י לחיצה עליו במפרטים.

ואני לא סומך על Raid.. הספיק לי פעמיים לאבד את כל המידע שהיה על הכוננים שלי. לדעתי Raid, לפחות זה שמובנה על הלוחות אם הפשוטים, הוא ברמה נמוכה מדי ולא יציב מספיק.

עריכה: אתה בטוח ש-Creative יותר טובים? אז תקרא ביקורות, הם לא.

לא באיכות סאונד לפחות.. בתאימות למשחקים כן, אבל זה לא מעניין אותנו ב-HTPC.

M-Audio היא חברה שמייצרת כרטיסי קול איכותיים ומקצועיים.

פורסם

ה-FireGL לא מספיק חזק בהשוואות שראיתי.. לפחות לא הגירסא החלשה שיש בארץ (8800).

למה צורב רגיל? כי הוא עולה רק 50 ש"ח יותר מדיוידי, וכבר יש לנו דיוידי.. וכדי שנוכל לצרוב דיסקים רגילים במהירות.

הצורב דיוידי הזה בסדר גמור.. אתה מוזמן לבדוק את הביקורת ע"י לחיצה עליו במפרטים.

ואני לא סומך על Raid.. הספיק לי פעמיים לאבד את כל המידע שהיה על הכוננים שלי. לדעתי Raid, לפחות זה שמובנה על הלוחות אם הפשוטים, הוא ברמה נמוכה מדי ולא יציב מספיק.

תראה צורב DVD צורב גם דיסקים רגלים בלי שום בעיה מקסימום הכי איטי צורב במהירות X16 שזה מספיק מהיר תאמין שהיה לי צורב X16 ויש לי צורב רגיל X52 ואני לא רואה כאלו הבדלים במהירות הצריבה.

שנית הצורב DVD אומנם יודע לקרוא DVD אך הוא לא מספיק מהיר רובם קוראים מקסימום במהירות X8 על כן עדיף DVD רגיל בנפרד מה גם עם כל הטימטום הזה של הנעילת זונים וכל אלה עדיף שזה לא יהיה הצורב שינעלו הזונים אצלו.

לגבי הצורב DVD יש טובים ממנו ואין על כך שום ספק וזה ניתן לראות בהרבה אתרים שעשו השוואת ובדיקות לצורבי ה DVD כמו כן אתה מוזמן לעיין במדריך שפרסם השבוע האתר פיסי מגזין על צורבי DVD

המדריך: http://www.pcmag.com/article2/0,4149,1321971,00.asp

פורסם

לגבי העניין של הVIVO - אני חוזר על מה שאמרתי - יכולת ללכוד ולהוציא וידאו, היא חובה בכל מערכת שמיועדת לגרפיקה, לא משנה אם זה עריכת וידאו, תלת מימד או עיצוב כרטיסי ביקור, תמיד תיפול עליך בסופו של דבר העבודה שתדרוש את זה.

ואם כבר מדברים על זה, כדאי מאד שכרטיס המסך יהיה dual head, יציאה לשני מסכים, חשוב מאד בעבודה כזו...

דרך אגב biodome אני איתך בנושא הraid - מיותר לגמרי ומסוכן מאד הraid הפשוט שמובנה בלוחות, כל עוד מדובר בstripe set with no parity (בלי יכולות שחזור מידע) אין מה לגעת בזה.

אחת מהסיבות שאני מעדיף לקנות gigabyte זה בגלל הraid, אמנם הraid מיותר, אבל בלחיצת כפתור הוא הופך לעוד 4 חיבורי IDE. יותר חשוב לדעתי מכל האצה של אחוז ורבע בביצועים.מצויין.

עריכה - אופס... ללוח שכתבתי עליו מקודם בכלל אין raid... טעות שלי, צריך ללכת על אחד טיפה יותר יקר...

פורסם
  • מחבר

ה-Optorite קורא DVD ב-X12.. בכלל מה כבר צריכים לקרוא DVD מהר? סרטים מנגנים ב-X1 אם אני לא טועה. וכמה כבר צורבים נתונים ב-DVD..

אתה מוזמן לקרוא את הביקורת עליו במקום לקשר ל-PCMAG שערכו השוואה דיי מאפנה בלי שום בדיקות אפילו!

אני לא אומר שאין צורבים יותר טובים, אני אומר שזה נותן את התמורה הכי טובה לכסף.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שאלות...

מה זה מפרטים?

ולמה התכוונתם שאמרתם "תקציב של 10 ש"ח בחודש" ?

פורסם
  • מחבר

איפה ראיתי 10 ש"ח בחודש?

מפרטים של מחשבים, מלשון המילה מפרט.. כמה מסובך זה כבר יכול להיות? :)

החלקים מהם מורכב המחשב..

מה יש בתוכו.

כל החלקים הכלולים יוצרים מפרט של מחשב.

פורסם

לאחר עיון במפרטים, הייתי ממליץ לשנות במפרט מבוסס AMD בתקציב 6,000 ש"ח ללא מסך את כרטיס המסך ל-RADEON 9800 NON PRO ע"י לקיחת מארז זול יותר של CHIEFTEC (כגון ה-DRAGON) ולקיחת עכבר MX300 במקום ה-MX500.

פורסם
  • מחבר

מקובל.. ;)

done.

גם שיפרתי את הלוח אפילו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים