עבור לתוכן

[שאלה] מישהו מוזר במחיצות.

Featured Replies

פורסם

היי.

ראשית אני רוצה לציין שלנושא הזה אין שום קשר לנושא הקודם שפתחתי, פה מדובר במחשב האישי שלי ושם במחשב של בן דודי.

ובכן, ניגש לנושא.

לפני כחודשיים קניתי מחשב ואיתו כונן קשיח של 500GB, החלטתי גם לקחת את הכונן הקשיח של המחשב הקודם שלי בו יש נפח של 150GB.

לפני שחיברתי את הכונן מהמחשב הקודם שלי, התקנתי את מערכת ההפעלה W7 על הכונן של ה-500GB אשר רכשתי, ופיצלתי אותו לשתי מחיצות.

כונן C - עם 35GB (בו מותקנת מערכת ההפעלה ותוכנות קטנות אחרות), ואת מה שנשאר שמתי במחיצה בשם I.

לאחר מכן חיברתי את הכונן מהמחשב הקודם שלו, בו גם כן היו שתי מחיצות, אך כיוון שכעת אין עליו מערכת הפעלה החלטתי לאחד אותו למחיצה אחת.

כאן העניין התחיל להסתבך; ראשית, גיביתי את כל מה שאני צריך מהמחיצה הראשונה (שהייתה במחשב הקודם C) של הכונן הקשיח שהבאתי מהמחשב הקודם ואז אתחלתי אותו ולאחר מכן מחקתי אותו (את כל התהליך עשיתי דרך לוח ניהול הכוננים הסטנדרטי של W7), ולאחר מכן הלכתי למחיצה שנותרה (שהפכה למחיצה הראשית של אותו הכונן, כיוון שהראשית הקודמת נמחקה) והוספתי לך את שטח האחסון אשר נותר ללא הקצאה מהמחיצה הקודמת אשר מחקתי.

פתאום, איני זוכר בדיוק מה קרה אך הגעתי למצב שכשאני מסתכל דרך ניהול הכוננים של W7 על הכונן שהבאתי מהמחשב הקודם, הופתעתי לגלות את הדבר הבא:

1269498249.png

(http://eliad.org/uploads/1269498249.png)

(יש להסתכל על "דיסק 1", הראשון פועל כמו שצריך.)

המחיצה השנייה של הכונן שהבאתי מהמחשב הקודם נשארה משנית, והמחיצה הראשית נהפכה למחיצה המשנית. נשמע קצת מבולבל אך לפי התמונה מבינים מה קרה.

יש לי שתי מחיצות ולשניהן קוראים D. אני לא יודע אם זה חריג או משפיע על הכונן, אבל כשאני משתמש בו אני שומע טיפה רעשים מהמארז (רק בשימוש ראשוני, לדוגמה אם נכנסתי לתיקייה עם הרבה קבצים אז בזמן שזה טוען אותם יש רעש ולאחר מכן הוא נפסק) עד לסיום פעולה של טעינה.

בכל אופן, הייתי מעדיף לעשות ששתי המחיצות שלי יהיו אחת והדבר הלא הגיוני הזה ייפתר.

יש לי הרגשה שזה הגורם לרעשים, למרות שאוכל להסתדר איתם (ואני כבר מסתדר איתם חודשיים - מרגע קניית המחשב), אין לי איתם בעיה אבל אני רוצה להבין מה זה.

דרך אגב, יש לי עוד שאלה קטנה. כשמסתכלים על התמונה ומחשבים את הנפח של הכונן הראשון, זה לא 500GB. נעלמו כאן כמה ג'יגהבייטס שאני לא רואה. כנ"ל לגבי הכונן השני.)

(סליחה עם חפרתי טיפה P: -- דרך אגב, W7 = Windows 7, למי שלא הבין אותי.)

תודה לכל מי שקרא וינסה לעזור :)

פורסם

קודם כל - קצת הזוי. יש לך גישה לאחת ממחיצות הD? דבר שני - הצורה הפשוטה ביותר - תגבה את החומר שעליהן, תמחק את המחיצות ותיצור

מחיצה אחת גדולה.

בקשר לנפח - עיין סטיקי.

פורסם

אתה צריך להתקין על C תוכנת ניהול מחיצות חיצונית

לאחר זאת לשנות את אות המחיצה של D השני

ואז לאחד את המחיצות

פורסם
  • מחבר

קודם כל - קצת הזוי. יש לך גישה לאחת ממחיצות הD? דבר שני - הצורה הפשוטה ביותר - תגבה את החומר שעליהן, תמחק את המחיצות ותיצור

מחיצה אחת גדולה.

בקשר לנפח - עיין סטיקי.

אני רואה רק כונן D אחד, זה מה שמצחיק פה.

בכל אופן, מחר אנסה לעשות את מה שהצעת, תודה :)

(לא לנעול, אני מעדיף שיישאר פתוח אם יהיו לי שאלות.)

פורסם

זה דווקא הגיוני מאוד, WINDOWS משתמשת באות כונן כדי לזהות מחיצות ולכן לא תעשה הפרדה בינהן ולא תאפשר גישה ל"מחיצה כפולה".

בלינוקס לדוגמא תראה את 2 המחיצות בנפרד.

פורסם
  • מחבר

אוקי עשיתי את מה שהצעתם לי, גיביתי על כונן קשיח אחר את כל מה שהיה לי ב-D ואז מחקתי את שתי המחיצות שלו (ליתר דיוק מחקתי אחת וזה מחק את השנייה לבד),

אחר כך יצרתי מחדש את D עם כל הנפח שאני יכול על אותו הכונן הקשיח, והחזרתי לשם את הקבצים שלי.

אז שוב, תודה רבה לכם על העזרה :)

אפשר לנעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים