עבור לתוכן

לאור יציאת המעבד שש הליבות מישהו יודע להעריך מתי ירדו המחירים של מעבדי ה 4 ליבות

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות i CORE 7 950 והמחיר יקר להחריד.

עם יציאת המעבדי 6 ליבות לשוק אני מניח שצפוייה ירידה בעלויות המעבדים של ה 4 ליבות.

משיהו יודע להעריך או יודע מידע על מתי ואם בכלל צפויה הוזלה?

תודה.

פורסם

לא נראה לי שהמחירים ירדו. זה עוד מעבד אקסטרים. אם הם כן ירדו, אני לא חושב שזה יהיה הרבה.

פורסם

למה להשקיע כ"כ הרבה. אובר קטן ואתה שם...

פורסם
  • מחבר

אופס כנראה שלא הייתי מספיק ברור.

אני שוקל לקנות חד מן המעבדים בסדרה יכול להיות גם ה 920.

השאלה האם בכלל צפויה הוזלה של כל הסדרה וחלקים אחרים כמו לוח אם וכדומה.

תודה

פורסם

מניסיוני בדרך כלל אין הוזלת מחירים מיידית. לוקח 2-3 חודשים עד שהמוצר החדש מתייצב על מחיר (בדרך כלל מעט נמוך יותר ממחיר ההשקה שלו), אבל זה לא אומר שמחיר המוצרים מ"הדור הקודם" יוזלו (ענייני חיסול מלאי וכו'). עד שמתרחשת הוזלה, שאת גובהה מאוד קשה להעריך והיא לעיתים קרובות ממש לא שווה את ההמתנה, כבר יש מוצר/טכנולוגיה חדשים באופק ואם חיכית עד נקודת הזמן הזאת, אתה שוב ניצב במצב שדומה לנוכחי, לא בטוח האם לחכות או לקנות, וחוזר חלילה.

אני תמיד ממליץ (וגם נוהג כך בעצמי) לקנות את מה שצריך בזמן שצריך ולא להמתין/"להסתנוור" לשווא כי זה אף פעם לא נגמר. לדעתי צריך לבחון את הצרכים ואת התקציב ולבצע שיקול די יבש. אם יש לך באמת צורך ב-i7 אז כנראה שקצת מיותר להמתין סתם. אם הבעיה היא תקציב מוגבל שלא מאפשר את רכישת החלקים בהם אתה מעוניין, צריך לחשוב איך לנצל את התקציב ולקבל את מירב הביצועים בהתאם לשימושים שלך, לפעמים ניתן לעשות זאת בלי הפסד ביצועים גדול (אם בכלל).

או לסיכום, לא חושב שיש טעם אמיתי להמתין להוזלת מחירים כי היא לא תמיד מתרחשת וגם אם כן, לעיתים קרובות היא לא שווה את ההמתנה.

פורסם

כמו שזה נראה, במקום להפיל מחירים, אינטל מרעננת את הLINEUP את ה940 מחליף ה950 ואת ה920 מחליף ה930, והם שומרים על אותו תמחור של קודמיהם בערך.

פורסם

זה קרה כבר מזמן, פשוט לוקח זמן למעבדים להגיע לארץ. כפי שאמרת את ה-920 החליף ה-930. את ה-940 החליף ה-950.. אבל מאז כבר ה-960 החליף את ה-950. אז כן, ה-960 החליף את ה-940 ! באקסטרים ה-975EE החליף את ה-965EE.. ועכשיו ה-980X יצא באותו מחיר של ה-975EE אז כנראה שהוא יוזל.

פורסם

בדרך כלל המודלים של הHIGH END מגיעים ךEND OF LIFE מהר יחסית.

פורסם

נכון, תמיד במחירים מופקעים שלא מדברים אל רוב האנשים.. כנראה שזה נועד לעשות רווח על אותם אנשים שסתם קונים את הדברים הכי יקרים :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים