עבור לתוכן

התייעצות לגבי קניית נייד, i5 או i7

Featured Replies

פורסם

SSD - חלונות עולה בכ 10 שניות.., השיפור לא רק בקמפול !

אך לצורך העניין, אם תריץ וורד, בו כמעט אין גישה לדיסק, אז מן הסתם שלא תרגיש הבדל בביצועים.

באותה נשימה, גם טעינת משחקים תיהיה זריזה מאוד, אך תזכור שמשחק נטען או מ DVD (האיטי להחריד), או שהוא מועתק לדיסק קשיח, ושם תופס נפח רב - דבר שלאל מסתדר עם SSD.

אז שוב - השאלה מה השימוש העיקרי שלך במחשב.

אני הייתי הולך על מעבד i5 וקונה את המחשב הבא עוד 5 שנים ולא 6 שנים (ואת האלפיה שם באג"ח שתצבור ריבית)

פורסם

אם המחשב מיועד לתיכנות - מדוע לא i3 ?

i5 זה לא קצת אוברקיל?

פורסם
  • מחבר

אם המחשב מיועד לתיכנות - מדוע לא i3 ?

i5 זה לא קצת אוברקיל?

קודם כל, אני חושב ללכת על ה ASUS N61JQ שמכיל מעבד של i7.

בנוגע לשאלה שלך, אני קונה מחשב פעם ב5-6 שנים בערך ואני לא רוצה לקנות מחשב היום ולגלות עוד שנה שהמחשב שקניתי חלש בגלל שחסכתי 1000 שקל.

אבל בגלל זה אני פה מתייעץ איתכם, i7 הוא באמת אוברקיל לשימושים (תיכנות, קצת משחקים כמו cod6, שימוש אינטרנט רגיל עם המון חלונות פתוחים)?

או שעדיף להשקיע את הכסף כדי שגם עוד שנתיים מהיום המחשב הזה יהיה חזק מספיק.

מה דעתכם?

פורסם

ניידים זה עולם אחר - מעבד עוצמתי יותר דורש יותר מהבטרייה מה שמאלץ אותך או לתכנן לעבוד יותר ליד שקעים או להסתובב עם בטרייה רצינית יותר וגם כבדה יותר. לויז'ואל סטודיו + ישומים אחרים לדעתי הI3 מתאים יותר. אם זה למשחקים - אז אין לי מושג כי אני לא מתעסק עם משחקים. שווה לך לראות איך הוא ביחס למעבדים אחרים בשביל לסדר את הראש.

http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-330M-Notebook-Processor.23753.0.html

(תחתית העמוד)

אני מכיר הרבה סטודנטים עם מחשבים עתיקים של HP שלא נתקלים בבעיות כך שI3 בטח לא יהיה צוואר בקבוק. אתה לא רוצה בסופו של דבר להסתובב עם בלוק כבד בתיק.

פורסם
  • מחבר

אם הייתי סטודנט שצריך את המחשב הנייד איתו במשך כל היום כדי לגלוש באינטרנט ולסכם הרצאות אז ללא ספק הייתי הולך על נוטבוק קטן וקל עם בטריה שמחזיקה שעות, אבל למזלי אני כבר לא סטודנט (הימים האלה רחוק מאחורי), והמחשב נייד הזה שאני שוקל לקנות הולך להיות מחשב ראשון.

זאת אומרת, שאני רוצה שיהיה לו את העוצמה המקסימלית שאני יכול להשיג במסגרת תקציב שפוי.

אני קונה את המחשב הזה במקום לקנות מחשב דסקטופ כדי שאני אוכל להתנייד ברחבי הבית, ויותר מזה, ולא להיות מקובע לחדר שלי כשאני רוצה להשתמש במחשב.

יש לי מחשב נייד ישן מאוד (לפני 10 שנים) ששוקל בדיוק אותו המשקל, 2.9 קילו, ואני אישית לא חושב שזה מהווה מטרד כזה נורא.

אבל הדילמה עדיין קיימת מבחינתי, אני עדיין לא סגור אם אני מוכר לעצמי תירוצים כדי לקנות את הנייד הזה או שאני צודק :s05:

פורסם

אתה מכנה את זה נייד אבל זה נייח הוא נייד רק משקע אחד לשני

הבעיה הרצינית היא השרות ואתה חייב לבדוק טוב טוב מי נותן אחריות ושרות

ומה האחריות והשרות מכסים ולכן על תבחר ב-7 I

פורסם
  • מחבר

בדקתי ומצאתי שהחנות qsys שממנה רציתי לקנות את המחשב asus מייבאת יבוא אפור.

זאת אומרת שכנראה האחריות לא תופסת בארץ. מחר אני אתקשר ליבואן הראשי של אסוס בארץ - חברת רונלייט, ואשאל אותם ישירות אם הם מעניקים אחריות מלאה על המחשב הזה.

אני לא מאמין, עד שכבר הייתי סגור על הנייד, הלך הכל בגלל האחריות.

כל שאר המחשבים הניידים כבר מתחילים להיות יקרים מדי (8000 שקל ומעלה).

יש מצב שאני אחזור לתוכנית המקורית ואקנה לי מחשב נייח וזהו זה.

מישהו אולי מכיר חנות אחרת בארץ שמוכרת את הנייד ASUS N61JQ-A1?

פורסם

אם אין אחריות, למה לא לקנות בEBAY וזהו?

פורסם
  • מחבר

אם אין אחריות, למה לא לקנות בEBAY וזהו?

אני כנראה ארד מהנייד הזה בגלל הנושא של אחריות. אני לא אקנה בEBAY ולא אקנה בחנות שלא תספק לי אחריות מלאה בארץ.

בכלל זה מתחיל להיות יקר לי כל העסק הזה, כדי להשיג מחשב שיענה לי על הדרישות אני מוצא את עצמי צריך להוציא סכום של 7000 שקל ומעלה.

נראה לי שאני אלך על נייח חזק לבית ואשמור כסף בצד לקנות מחשב לוח (slate של hp) כזה יצא יותר מאוחר השנה.

איזה חיים קשים...

פורסם

אתה תתאכזב מהסלייט..

פורסם
  • מחבר

אתה תתאכזב מהסלייט..

למה אתה חושב ככה?

פורסם

אני קורא לי את התרד להנאי ופתאום אני רואה את זה:

נראה לי שאני אלך על נייח חזק לבית ואשמור כסף בצד לקנות מחשב לוח (slate של hp) כזה יצא יותר מאוחר השנה.

אני אומר משהו בביטחון מלא! אבל גם בזהירות מכיוון שאני יודע שיפקוץ איזה מישהו ויקבול על כך:

אם אתה לא חייב ניידות - אין שום היגיון לקחת נייד!!!

קח את אותו תקציב לנייח, ותקבל מפלצת ביצועים (יחסית), רכיבים אמינים יותר, אחריות ארוכה יותר, גם אם משהו מתקלקל אחרי תקופת האחריות - הרבה הרבה יותר זול להחליף, ואני לא מדבר על שידרוגים אם תרצה להוסיף עוד כונן אופטי או דיסק קשיח.

המצלתי - לך על נייח. זה ברור.

(אא"כ, כמו שאמרתי, אתה חייב ניידות)

נ.ב. - יהיה לך הרבה יותר נוח לעבוד.

פורסם
  • מחבר

אני צריך ורוצה מחשב חדש, ופעם ראשונה אני מתמודד עם הדילמה של לקנות נייד או נייח.

אני לא חייב ניידות, זה פשוט נראה לי יתרון מסוים.

אני בעל משפחה וילד ולפעמים לא בא לי לרוץ לחדר ולשבת שם לבד רק כדי לקרוא מאמרים באינטרנט, ואני יודע שהיתרון של נייח הוא בעובדה שאני יכול לקנות מחשב יותר טוב בפחות כסף.

אחרי שירדתי מהנושא של i7 (יותר מדי יקר וההבדל בביצועים הוא לא כזה גדול) וכנראה גם מהנושא של משחקים אז המחשב שנשאר לי הוא פחות אותו הדבר בנייד ובנייח.

אני לא מצפה שתוכלו לפתור לי את הדילמה של ללכת על נייד או נייח (הלוואי ותוכלו) אבל תמיד תוכלו לעזור :xyxthumbs:

נכון לעכשיו הנייד שחשבתי עליו את הוא Dell Studio 1558 i5 430M 4570HD:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=749768

פורסם

לך על זה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים