עבור לתוכן

התייעצות לגבי קניית נייד, i5 או i7

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב נייד והקדשתי לזה תקציב של 5000 שקל פלוס מינוס.

מצאתי את המחשב נייד HP Pavilion DV6-2130EJ:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8368&perur=4

המחשב הזה של HP נראה לי עונה על הדרישות שלי, שהן בעיקר תיכנות וקצת משחקים.

למחשב הזה יש מעבד i5-520M וכרטיס מסך GeForce GT 320M.

הנייד הזה עולה בערך 5500 שקל.

אבל עכשיו התחלתי לפזול לכיוון של נייד ASUS N61JQ-A1:

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=N61JQ-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=62&aff=Zap〈=he

המחשב הזה בא עם מעבד I7-720QM וכרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 5730.

הנייד הזה עולה בערך 6500 שקל.

בשאר הרכיבים שני הניידים פחות או יותר דומים: מסך 15.6 אינץ, 4 גיגה זכרון, הארדיסק 500 גיגה.

קודם כל, איזה נייד עדיף לי לקנות במידה והצרכים שלי הם בעיקר תיכנות (visual studio, eclipse) וקצת משחקים? למי יש את הכרטיס מסך העדיף?

האם הקפיצה בין מעבד i5 למעבד i7 באמת שווה את ה1000 שקל הנוספים?

האם קיים נייד שיהיה טוב יותר לשימושים שלי בטווח המחירים שלי?

פורסם

i5 זה מעבד כפול ליבה (פיזית) שמדמה ארבע ליבות (לוגית).

i7 זה מעבד מרובע ליבות (פיזית) שמדמה שמונה ליבות (לוגית).

i7 קורע לסוללה בנייד את הצורה, ככה שאתה חייב להיות בסביבות שקע חשמלי. (מספיק לשעתיים של "רק" גלישה באינטרנט)

i7 מתחמם הרבה יותר מהi5.

אם תוכנה מסויימת משתמשת רק בליבה אחת אז הi5 יהיה דווקא יותר מהיר מהi7.

לא יודע להגיד לך מה עדיף (כן כן, המגמה של התוכנות היא לעבור לשימוש בכמה שיותר ליבות... אני שומע את מ2008), אבל מה שכן, לתיכנות הi5 מספיק בהחלט.

אם טעיתי אז שמישהו יתקן אותי וככה גם אני אלמד ;)

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר לי בעצם שהיתרונות של מעבד i7 לעומת i5 הם רק על הנייר?

כי כולנו יודעים שמשחקים לא מנצלים הרבה ליבות, ותיכנות גם לא(?!)

אז מדובר רק ביתרונות עתידיים?

פורסם

בגדול, אם אתה פותח כמה תוכנות במקביל (Visual Studio, דפדפן, Winamp וכו') אז שם הוא אמור להראות את הכוח שלו.

אני לא בטוח שההבדל בין i5 לi7 הוא עצום.

ושוב, זה מה שאני הבנתי מכל הביקורות שקראתי.

אם אני אשמח אם מישהו יתקן אותי במידה ואני טועה.

פורסם
  • מחבר

אז לפי דעתך לא משתלם להוסיף עוד 1000 שקל כדי לקנות i7 במקום i5?

פורסם

בוקר טוב המעבד לארבע ליבות ינוצל בתוכנות ומשחקים שיודעים ויכולים לנצל זאת, בדגש על יכולים.

רוב האפליקציות הן בעלות ת'רד בודד.

כמובן שלכאורה אם אתה מריץ מספר אפליקציות יהיה שיפור, אך אני בספק שתראה גם על כפול ליבה הבדל משמעותי אם אתה מריץ WINAMP או משהו דומה ברקע.

כמו כן אל תשכח שצוואר הבקבוק בביצועים, הוא בד"כ הדיסק ולא המעבד.

ה i5 יספיק בהחלט. אם נשאר כסף תשקיע ב SSD (כמובן אם בכלל יש לך אפשרות כזאת)

פורסם

i7 קורע לסוללה בנייד את הצורה, ככה שאתה חייב להיות בסביבות שקע חשמלי. (מספיק לשעתיים של "רק" גלישה באינטרנט)

i7 מתחמם הרבה יותר מהi5.

זה פשוט לא נכון מה שאתה כותב, ובפעם הבאה עדיף שתביא הוכחה ולא סתם תפיל שטויות על משהו ותבלבל אותו.

לגבי החום, שני המעבדים נחשבים חמים, נכון ה-i7 נחשב חם יותר אבל לא ברמה שתקרא בעייתית - ולכן חבל לקחת את הנק' הזו בחשבון.

אתה כנראה לא תשב עם מחשב 15.6 אינצ' על הברכיים לפרק זמן ארוך. (החום לא יהיה הבעיה במקרה הזה, אלא הנמק שתקבל)

לגבי הסוללה, זה עוד יותר בולשיט. ההבדל בין שני המעבדים קיים בצריכת החשמל אבל הוא בטל ב-70 לעומת דברים אחרים כמו כרטיס מסך.

ובניגוד אליך אני גם יכול להוכיח:

הפכתי את הרשת עד שמצאתי שני מחשבים בעלי מפרט דומה של חברה זהה עם אותה סוללה כדי להוריד השפעות נוספות.

אתה מוזמן לקרוא את הביקורות ולגלות משהו מדהים:

ל-Dell Studio 1558 עם סוללת 6 תאים, מעבד i5-520M וכרטיס מסך מובנה של אינטל, זמן עבודה של 2:50 במצב גלישה.

ל-Dell Studio 1557 עם סוללת 6 תאים, מעבד i7-720QM וכרטיס מסך HD4570, זמן עבודה של 2:44 במצב גלישה.

מצחיק שעם הכרטיס הנפרד שדורש מתח גבוה יותר, זמני הסוללה כמעט שווים. המעבדים כמעט ולא משפיעים על זמן הסוללה!

מקורות:

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Studio-1557-Notebook.23009.0.html

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Studio-1558-Notebook.24496.0.html

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע Access denied, טוב לדעת שהמעבד הוא לא משפיע באופן מהותי על ביצועי הסוללה.

ido2, הארדיסק מסוג 7200RPM עדיין יהווה צוואר בקבוק בביצועים במערכת i7?

מה זה בדיוק ssd?

פורסם

7200 זה עדיין מאוד "איטי". למען סדרי גודל, מדובר בהבדל פי אלפים מאשר הזכרון הראשי.

SSD הינו מדיום אחסון הדומה ל FLASH. זמן הגישה בו קרוב ל 0, שכן הוא זכרון ואין חלקים מכניים.

מדובר עדיין בטכנולוגיה יחסית בראשיתה (יצאו לא מזמן כונני SSD דור שני), ולכן המחיר עדיין יקר מאוד ונפח האחסון שלהם קטן, אך ליישומים מסויימים זה מספיק.

לצורך העניין, מפאת חסכון בחשמל ומחיר, שרת הקבצים שלי מכיל כונן בעל 5400 סל"ד בלבד (אך בעל מספר טרה בייט), שכן אינני מעביר קבצים במהירות מטורפת, ורוב הזמן הוא ב IDLE.

לעומת זאת, תחנת העבודה שלי בעלת דיסק SSD מהיר ביותר.

אגב, בהערה ל ACCESS DENIED:

מה שהצגת יכול לנבוע משתי סיבות שעולות על דעתי:

א. או שהמבחן לא נערך כראוי

ב. או שהמעבד מספיק חכם על מנת להוריד את הצריכה שלו באופן כזה שבגלישה (לצורך העניין - עבודה מינימלית בה המחשב לא נמצא בעומס כמעט) צורך בשתי הקונפיגורציות אותו דבר. - אינני מספיק מכיר את המעבדים האלה בשביל לאמת את זה, אבל אני יודע שהטכנולוגיה הזאת קיימת בהן (זה אחד החידושים של סדרת i).

ובהערה משנית, עניין הכרטיס מסך המשולב תמוהה לי מאוד, שכן הכרטיס מסך בסדרת i מוטמע במעבד, ואמור לצרוך משמותית פחות זרם מאשר כ.מסך יעודי. ושוב, אין לי אחת לתוצאה הזאת, אך הייתי מפקפק בה אלא אם כן מקומות אחרים פרסמו תוצאות דומות.

פורסם
  • מחבר

SSD זה התקן חיצוני שמתחבר למחשב?

או שהנייד צריך להכיל את היכולת הזאת מוטמעת בו?

פורסם

SSD זה התקן חיצוני שמתחבר למחשב?

או שהנייד צריך להכיל את היכולת הזאת מוטמעת בו?

SSD יכול להיות חיצוני וגם פנימי, ויכול להיות שתצטרך מתאם.

לשאלתך השנייה, מתאים לכול מחשב גם נייד וגם נייח.

פורסם

לפי השאלה kisin נראה לי שלא הבנת את הרעיון...

SSD זה סוג של כונן שונה לגמרי מההארדיסקים שאתה מכיר. זה לא "התקן" שאתה מחבר או יכולת, זה פשוט להחליף את הההארדיסק למשהו שונה.

בממשק הוא יהיה דומה להארדיסקים שאתה מכיר אבל במהירות [ + ] ובנפח [ - ] לא.

[אם כן הבנת אז יצאתי דפוק :silly: ]

פורסם

SSD הוא כונן מבוסס FLASH שאם אתה מבין במושגי מחשבים "ישנים" עושים על הרכיבים סוג של "RAID 0 " כדי להגיע למהירויות גבוהות מאוד (2.4 GB לשניה זה כבר לא חלום אבל יקר בטירוף) בזמן שהגודל הפיזי של הדיסק עצמו קטן מאוד. כמו כל כונן פלאש יש לו הרבה יתרונות על דיסק מכני חוץ מכמובן המחיר. היתרון העיקרי של כונן SSD על דיסק מכני הוא בעיקר בגישה אקראית מה שגורם לכך שהוא יכול לעשות הרבה יותר פעולות IO לשניה - בערך פי 100 יותר. זה נותן יתרון גדול בקומפילציה ששם אתה ניגש להרבה קבצים שונים ועדיין לא ראיתי compiler שעושה את זה במקביל על כמה מעבדים.

אני עשתי תוכנית קטנה אבל לא יעילה בעליל (O של N על כל גישה לשדה) שהופכת קבצי CSV לדפי HTML וכשאני מריץ אותה באופן סקונציאלי היא הופכת כ18 קבצי CSV ל700 קבצי HTML בפחות מ10 שניות (נראה לי משהו כמו 5) . חשבתי שאם אני יעשה את העיבוד באופן מקבילי על 4 ליבותה q6600@3GHz זה יהיה יותר מהיר אבל טעיתי (יש לי BAT עם הרבה פקודות start) - זה לוקח אותו זמן אם לא יותר. הדיסק הקשיח מאיט את כל העסק . אצלינו בעבודה יש יום שהם מריצים אנטי וירוס ב5 וזה הורס טוב טוב את הביצועים של המחשב.

יש סיכוי שלקמפל על DOK יהיה מהיר יותר מעל דיסק רגיל עדיין הבדיקות שלי בזה מאוד מוגבלות מה גם שהcompiler לא רץ על הdisk on key וזה שבדקתי היה ממש איטי.

לקומפילציה ופיתוח אתה לא צריך מעבד כלכך חזק גם ככה רק המון המון זיכרון כי הכלים מתחילים להיות כבדים. דיסק קשיח SSD יכול לשפר מאוד את זמני הקומפילציה אבל אם אתה מדבר על פרויקט קטן זה גם ככה לא יקח הרבה זמן. בעבודה שלי הקומפילציה הכי כבדה היא של מערכת הפעלה וזה לוקח שעה וחצי תלוי בתנאים ויש לנו מחשבי פנטיום 4. אני לא חושב שמעבד יותר מהיר יוכל לעזור לי איכשהו אולי עוד ליבה לmulti tasking .

פורסם

אל תשווה DOK לדיסק SSD !! בשניהם מדובר בטכנולוגיות מבוססות זכרון FLASH, אך שונות בתכלית !

גם דיסקים מסוג SSD שונים מיוצרים בטכנולוגיות FLASH שונות שיש בהן עד כדי פערים עצומים בביצועים.

בכל מקרה, במקרה של DOK יש צוואר בקבוק שהוא ה USB. (בדיסק המהיר שלי מהירות הקריאה היא בערך 30Mb/s -בשל ה USB, בדיסק SSD מדובר במאות מגה לשניה)

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה, במקרה של DOK יש צוואר בקבוק שהוא ה USB. (בדיסק המהיר שלי מהירות הקריאה היא בערך 30Mb/s -בשל ה USB, בדיסק SSD מדובר במאות מגה לשניה)

אני מאמין שSSD יהיה שימושי, נכון להיום, רק במקרה קצה של קימפול פרוייקט גדול מאוד.

אם אני טועה אני אשמח שיתקנו אותי.

לקומפילציה ופיתוח אתה לא צריך מעבד כלכך חזק גם ככה רק המון המון זיכרון כי הכלים מתחילים להיות כבדים. דיסק קשיח SSD יכול לשפר מאוד את זמני הקומפילציה אבל אם אתה מדבר על פרויקט קטן זה גם ככה לא יקח הרבה זמן. בעבודה שלי הקומפילציה הכי כבדה היא של מערכת הפעלה וזה לוקח שעה וחצי תלוי בתנאים ויש לנו מחשבי פנטיום 4. אני לא חושב שמעבד יותר מהיר יוכל לעזור לי איכשהו אולי עוד ליבה לmulti tasking .

אז לאיזה שימוש נוכחי יהיה עדיף מעבד i7 על פני i5?

אני לא קונה מחשב כל יום ולא כל שנה (מחשב אחרון שקניתי היה לפני 6 שנים) אז לא עדיף להשקיע עוד כסף כדי לקנות מעבד שיחזיק לי יותר שנים?

או שההבדל בין הi5 לבין הi7 הוא כל כך מינורי שההשקעה הנוכחית (1000 שקל יותר) לא שווה גם אם אני מסתכל שנים קדימה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים