עבור לתוכן

המחשב נכבה לפתע, ולא ועלה כראוי.

Featured Replies

פורסם

בעיה רצינית, כתבתי עליה פה בפורום לפני שנה בערך, מאז הבעיה חלפה לה ושוב פעם חזרה לאחרונה.

המחשב עובד כהרגלו עד שלפתע בלי שום התרעה המסך נכבה, אבל אני יודע שזאת לא בעיה של המסך: אם יש סאונד מהמחשב אז גם הוא נפסק, ובכלל אין תגובה למקלדת וכדומה. בזמנו נאמר לי פה בפורום שצריך לשחק קצת עם כרטיסי הזכרון או כרטיס המסך, וזה באמת מסתדר לפעמים אחרי שאני משחק איתם, אבל בקצב הזה אני בטוח שמתישהו יגרם שם נזק לסלוטים, וגם אי אפשר להמשיך כך כשכל רגע המחשב יכול להתנתק.

עוד כמה נקודות חשובות: ניסיתי להוציא את הזכרונות, להחליף סלוטים, להחליף זכרונות. בד"כ כשהמסך לא נדלק המחשב משמיע שני צפצופים, מין ביפים כאלה אחד אחרי השני, כשהראשון נראה לי טיפה ארוך יותר. (נראה לי זה אומר בעיה בזכרון)

בכל אופן, אני לא יודע מה לעשות עם זה, אני אשמח להבין מה גורם לבעיה, הזכרונות, הכרטיס מסך או הלוח? וגם לקבל הצעות איך לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

תודה ושבוע טוב לכולם.

פורסם

מה פרטי המערכת?

פורסם
  • מחבר

לוח של abit, dualcore AMD 4200 מעבד 4200

כרטיס מסך Geforce 7900 GT/GTO

יש לי 4 כרטיסים של זכרון, זה חשוב איזה?

צריך עוד פרטים? המחשב שוב לא עובד אז כתבתי מה שאני זוכר...

מה שכן, יש לי רק סלוט אחד לכרטיס מסך... אני לא יכול להעביר אותו לסלוט אחר. זה לא מוזר?

תיקון בקשר לצפצוף מהמחשב: זה לא שני צפצופים, זה שלושה צפצופים, כשהראשון הוא ארוך יותר מהאחרים. (זה משנה בכלל?)

מצאתי גם את השרשור הקודם שלי בנושא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=430288.new#new

עשיתי מה שDimka אמר, הוצאתי הכול, ניקיתי עם מחק, עד לקטע של הBIOS והג'אמפר, פה אני כבר לא בטוח.

פורסם

זה עושה רושם של לוח אם תקול, כי כל הרכיבים לא סביר שיהיו תקולים בבת אחת, אם כבר הצומת שמרכזת את כולם, וזה הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות לבדוק זאת לפני שאני הולך לחנות לקנות?

אני מניח שאי אפשר לתקן לוח פגום.... ? :(

פורסם

יש אפשרות לבדוק אך היא קצת מסובכת. למעשה לקחת את כל הרכיבים ולהתקין אותם על גבי לוח אחר ולראות אם הכל בסדר. אני אומר כל זאת בלי אחריות, אני רק משער מרחוק, תכלס אני לא רואה את המחשב...

אבל דרך אגב, ניסית עדכון ביוס לפני הכל?

פורסם

אולי האתר הזה יעזור לך בקשר לביפים

http://www.computerhope.com/beep.htm.

היתי שולל בעיה של הלוח אם בכל מקרה..

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות לבדוק אך היא קצת מסובכת. למעשה לקחת את כל הרכיבים ולהתקין אותם על גבי לוח אחר ולראות אם הכל בסדר. אני אומר כל זאת בלי אחריות, אני רק משער מרחוק, תכלס אני לא רואה את המחשב...

אבל דרך אגב, ניסית עדכון ביוס לפני הכל?

לא. אני אשמח לקבל עוד פרטים על העדכון ביוס, אני לא כל כך יודע מה זה.

הבעיה היא שלפעמים המחשב עובד ולפעמים לא. עכשיו למשל אני כותב מאותו מחשב, אתמול הוא לא עבד. כך שגם אם אני אקנה מחשב חדש נראה לי קצת מיותר יהיה לזרוק מחשב כזה שבסה"כ עובד רוב הזמן.

אולי האתר הזה יעזור לך בקשר לביפים

http://www.computerhope.com/beep.htm.

היתי שולל בעיה של הלוח אם בכל מקרה..

תודה אני אבדוק עכשיו.[br]פורסם בתאריך: 22.03.2010 בשעה 10:37:49

באתר הביפים כתוב לביפ אחד ארוך ושניים קצרים כמו שיש אצלי:

"Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information"

יכול להיות שהכרטיס מסך דפוק או שהתקני ביוס במחשב?

מכיוון שאין לי עוד כרטיס מסך הייתי מעדיף קודם לבדוק את אפשרות הביוס הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים