עבור לתוכן

קפיאות בלתי פוסקות של המחשב אחרי אינספור בדיקות וארבעה פירמוטים

Featured Replies

פורסם

תבקש מהם לבדוק את המחשב עם ספק אחר, עדיפות ליצרנים: סיסוניק, אנרמקס, קורשייר, PP&C, אנטק...

בכל מקרה אני לא מסתמך על הבדיקות שם, ממליץ לך לבדוק עם מישהו מבין פה מהפורום שגר קרוב לביתך.

פורסם

לא כ"כ חשוב גודל של קבצים, התכוונתי שצריך להעמיס חלק זה של המחשב כ- 15-20 דקות.

לא חשבתי על כוננים חיצוניים, אתה יכול לנסות גם איתם, זה יעמיס גם את בקר ה- USB, אבל הייתי מתחיל רק עם פנימיים, לצמצם את חיפוש הבעיה.

התזמונים סטנדרטיים, זה מה שהלוח בוחר ב- DEFAULT? השאלה היא אם הלוח הזה יכול לעבוד חלק עם הזכרון הזה ב- DEFAULT, או שצריך לעלות מתח, לשנות תזמונים. זה יישמע הזוי, אבל קורה גם, שכאשר קובעים אותם תזמונים/מתחים בדיוק ידני ולא משאירים ב- AUTO, המערכת מתייצבת.

כמובן שהכי פשוט זה לחליף לזכרונות אחרים, רצוי מהרשימה QVL של הלוח, ולראות אם התופעה נעלמת.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז תשמע. העמסתי על המחשב מעל שעה בעניין העתקות, מלמעלה משעה, והוא לא קפא בכלל. [/b]וממש העמסה רצינית, בסביבות 8-9 העתקות ליעדים שונים בתוך השלושה הארדיסקים הפנימיים. עשרות קבצים בגודל כולל של 30 ג'יגה ויותר. כלומר העתקה נעשתה ככה: מ1 ל2 ומ2 ל1 ,3 ל2 ו3 ל 1

הורדתי שני קבצים, הוריד סה''כ חצי מהיכולת הורדה שלי על 500KB(יום שישי היום, עמוס בתשתיות- יש לי 10 מגה)

מוזיקה פעלה ברקע, + סרט HD 720 ממוזער רץ ברקע.

גם המעבד היה עובד על 100% כמעט 15 שעות לפני(בכוונה) על טמפ' יציב של 67-70 מעלות , + 2 ג'יגה ראם תפוסים באופן קבוע על הזכרונות שיש לי מתוך ה4. אז תבין את העומס המטורף. וכלום. אף קפיאה אחת!

רוב הקבצים עברו בסדר, קיבלתי אולי רק פעמים הודעת שגיאה מוזרה של הווינדוס(תמונה מצורפת) , אני מניח שזה גם בגלל קובץ מסוים גדול (קובץ HD בסביבות ה5 ג'יגה, ב100% גם השגיאה הראשונה הייתה גם על אותו קובץ כזה, זהה)

sgiha.th.jpg

לא יודע , אבל אני ממש לא חושב שהעניין פה עם הבקר של הדיסקים, אני תמיד דואג לגבות, אז אני עושה מה שאתה אומר בבת אחת(מעתיק 7 פעמים ליעד מסוים והפוך תוך כדי והכל יציב, כלומר כמעט אף פעם לא קוראת לי קפיאה כזאת)

בכל אופן,

בוא תקשיב מה אני רוצה לבדוק ולעשות, תעזור לי

ליתר בטחון, קודם כל, אני עוד הפעם הלילה אריץ MEMTEST 86 לילה שלם, ל12 שעות ככה.. עם הגירסה האחרונה 4

מה שהבנתי גם מומלץ, זה לבדוק את תקינות הארדיסקים עם התוכנה mhdd, אז הורדתי בגירסה האחרונה (4.6)

העניין הוא, שהיא מגיעה בתוך ראר. עכשיו לחלץ את כל הקבצים ולצרוב כDATA DISK מן הסתם זה לא יקרא בוט ויעבוד, זה לא כמו בMETEST שזה ISO ואתה צורב כמו ISO, אז לשאלתיי, איך אני בידיוק צורב את זה שיקרא בוט כמו שצריך?

ועוד משהו: הבנתי שיש צורך ידני להגדיר את כל הכוננים כMASTER.. זה נכון? (רק לא הבנתי אם הכוונה הגדרה בביוס או ממש לפתוח את המחשב ולוהוזיז את הג'אמפרים של כולם לMASTER..)

האם יש סיכונים להריץ את התוכנה הזאת? מבחינת המידע שימחק.. או שהיא רק בודקת את הקבצים כמו בתוכנות היצרן שהשתמשתי בהם?

אה, ולשאלתך: כן, אני חושב שזה מוגדר כDEFAULT..

תודה לך

פורסם

1. לא רואה סיבה להריץ שוב MEMTEST, הוא טוב לגילוי זכרון תקול, לא מעבר לזה.

2. לדעתי, גם אין טעם להסתבך עם MHDD, זו תוכנה למקרים קיצוניים יותר,שגם עולה לעשות נזק בשימוש לא זהיר.

3. לא התכוונתי שיש לך בעיה עם בקר דיסקים, אלא חוסר סנכרון/יציבות בהעברת מידע בין זכרון/בקר זכרון(גשר צפוני - MCH)/מעבד/גשר דרומי (ICH) בגלל תזמונים/מתחים לא מתאימים.

הבעיה שאתה לא מצליח לשחזר מצב של קפיאה באופן יזום, ולהבין ממה זה נובע.

תנסה את זה (אני מניח שגרסת ה- BIOS שלך F7 העדכנית)

Have you ever done the "Load Optimized Defaults" from the BIOS? This will often cure these problems. (There may be a problem with this function on P43/P45 based boards however; this is currently under investigation) If not, try going into the BIOS:

On the "MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)" page:

"Performance Enhance" to "Standard", and, at the bottom, on the third page

"MCH Core" to "1.200V"

<F10> to save and exit; may reboot twice at this point - is completely normal behavior...

Hi Guys,

Similar hardware, same issue (very unstable, sometimes will not even boot)

MB: Gigabyte GA-EP45T-UD3LR F6b

RAM: 4G DDR3 1066 GSkill PI (F3-10600CL7D)

As stated applying 'default' settings made no changes to the BIOS settings all changes had to be entered manually.

SOLUTION: Changing MB settings manually as detailed in the above post worked for me combined with manually setting my DRAM voltage to 1.6v.

מכאן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים