עבור לתוכן

המלצה לנייד לחברה קרובה - קל, קומפקטי וחזק מאוד לעיבודים סטטיסטיים עד 6K (גמיש)

Featured Replies

פורסם

זה משאיר אותך עם הטושיבה בארץ. מישהי מהעבודה אצלי קנתה אותו.

די קל, מחזיק בערך 4 שעות כשמשתמשים בכ.מסך המובנה. וביצועים לא רעים בכלל.

אם יש אפשרות לקחת מחו"ל אז יש גרסא שלו עם I5 וללא הכ.מסך הנפרד.

• תגובות 71
  • צפיות 8.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על ה-Lenovo thinkPad X201 כאן?

* מעבד I5-540M

* מסך 12 אינטש

* משקל 1.3 ק"ג בלבד

* עולה כ~6300 ש"ח ללא מערכת הפעלה עם שנת אחריות אחת. או 9400 עם הכל כלול + תחנת עגינה מקורית + מסך multiTouch מלא.

אני מניח שאפשר להסתדר ללא תחנת עגינה, ללא מערכת הפעלה וללא מסך מגע, כך שהמחיר יורד לגבול העליון האפשרי כאן (אם כי יש גמישות).

יש גם גרסת I3-330M עם מערכת הפעלה WIN7 בכ~5300 ש"ח עם שנת אחריות אחת ורק 2G זיכרון.

ויש את ה-X201S עם I7-640M , זכירון של 4G, מערכת הפעלה WIN7 מסך ברזולוציה גבוהה במיוחד (1440X900) ושלוש שנות אחריות ב~8300 ש"ח.

תודה... ניגש שוב להסתכל על הטושיבה הנ"ל.

פורסם

הX201 ב6300 עם הI5 נראה מעולה..

מעבד חזק. ומשקל נמוך..

הI7-UM צריך להיות הרבה יותר חסכוני בחשמל (CULV). אך משמעותית יקר יותר. לדעתי לא שווה את התוספת..

פורסם

ובנוסף קח בחשבון שהביצועים שלו יהיו נמוכים גם מאלו של i3-330m

פורסם
  • מחבר

^

השאלה אם העובדה שהוא ULV תגרום לו לירידה בביצועים בהשוואה ל-I5-540M למרות למדובר ב-I7 כאן.

עריכה - ענית לי כבר... תודה.

המועמדים כרגע:

(1) המועמד המוביל - Lenovo ThinkPad X201 בגרסת ה-540M שלו + הרחבה ל-3 שנות אחריות.

צפוי לעלות כ~7K לאחר הרחבת האחריות, ללא מערכת הפעלה.

4G זיכרון, דיסק 7200RPM, משקל נוצה (1.3 ק"ג), מסך 12' ומעבד חזק מאוד עם 4 ת'רדים + TurboBoost

עצם היותו LENOVO נותן יתרון מבחינת השירות אבל עם עיצוב עסקי, שחור ומשמים.

(2) Lenovo ThinkPad X201 בגרסת ה-330M שלו + הרחבה ל-3 שנות אחריות.

צפוי לעלות כ~6K לאחר הרחבת האחריות, עם מערכת הפעלה WIN7 מקורית

2G זיכרון, דיסק 5400RPM, משקל נוצה (1.3 ק"ג), מסך 12' ומעבד חזק עם 4 ת'רדים אבל ללא TurboBoost כלל ותדר נמוך.

(3) ה-DELL XPS 1330 בכ~6000 ש"ח.

שוקל כ~1.8KG בלבד עם מסך 13.3 אינטש אבל יקר למדי ועם סיפורי אימה על תקלות ושירות ירוד בארץ.

עיצוב מרשים וביצועים טובים (T8300 וכרטיס מסך נפרד) אבל מדור קודם עם 2 ת'רדים ותדר נמוך למדי.

זיסק 5400 איטי וקטן יחסית (250G) ומערכת הפעלה ויסטה לצערי.

(4) HP PRO BOOK 5310M VQ468EA P9300

שוקל כ~1.7 ק"ג עם 3 שנות אחריות ו-4G זיכרון במחיר מצויין של פחות מ-5K

עיצוב בינוני ועם מוניטין די רעוע מבחינת שירות.

בעל מעבד חזק למדי אך עם 2 ת'רדים בלבד ובתדר די נמוך. דיסק מהיר

את ה-T410, VAIO CW, ה-TOSHIBA וה-XPS 13הוצאתי כרגע מהמשחק כי כולם מתחילים ב-2.3-2.4 ק"ג.

פורסם

את הדל תוריד מהרשימה.. יצא לי לעבוד איתו, והוא מתחמם בצורות מטורפות. ואל תצפה לזמן סוללה נורמלי.

בין 1 ל 2 זה עניין של תקציב, אם התקציב מאפשר אז את הI5 אם לא אז את הI3.

הבדל בביצועים, בערך 15% לא יותר.

ובקשר לHP. אז המחשב לא רע בכלל. אבל לדעתי הלנובו עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה - תואם גם את הניתוח שלי בעניין.

במחשבה שניה, מכיוון שיש הרבה עבודה במקביל, ממילא ב-99% מהזמן ה-TURBO לא יכנס לפעולה ואז ההבדל בין ה-330M ל-540M מצטמצם מאוד לדעתי. תוסיף לזה את העובדה שהביצועים נטו באפליקציה בודדת פחות קריטיים ונראה שה-I3 כדאי יותר. רק צריך להרחיב ל-4G ולשים דיסק 7200RPM (או SSD) כדי להבטיח תגובתיות מהירה ואז הפרש המחירים מאוד מצטמצם.

1. יש למישהו מושג מוחשי יותר כמה עולה שדרוג ל-3 שנות אחריות? זה לפי גחמת החנות או שיש מחיר קבוע? ראיתי 500-700 ש"ח ל-HP, אז כמה יהיה ללנובו?

2. יש עוד דגמים פוטנציאליים בשוק?

תודה מראש!

פורסם

שים לב שללנובו הזה יש רק 2 גי'גה זכרון, וזה יכול לעשות לך יותר צרות מהמעבד

שדרוג אחריות לדגמים העסקיים של לנובו ל-3 שנים בארץ עולה באזור 1000 שח

פורסם
  • מחבר

^

:xyxthumbs:

רק צריך להרחיב ל-4G ולשים דיסק 7200RPM כדי להבטיח תגובתיות מהירה ואז הפרש המחירים מאוד מצטמצם.

לדגם ה-I5 יש 4G אבל ללא מערכת הפעלה...

רק לשם הדיון - הסיבה היחידה ש-2G בעייתי היא שמשום מה מתעקשים להתקין על הניידים מערכת הפעלה 64BIT ללא כל הצדקה שבעולם.

לא רק שמערכת כזו ב"מנוחה" צורכת לעיתים מעל 1G, גם מרבית האפליקציות דורשות כ-40-60% יותר זיכרון בזמן הריצה.

תוסיפו לזה את מיליון התוכנות המנופחות שמצורפות לרוב ותקבלו מחשב שלא זז לשום מקום בלי 4G זיכרון (ושלא נזכיר את ויסטה).

אם אקח מחשב ללא מערכת הפעלה ואתקין עליו XP32BIT נקי בלי זבל הוא יטוס בלי שמץ של גמגום גם עם 2GB ובקלות.

יש גם גרסאות ביצועים מיוחדות ל-XP שבכלל יעיפו אותו לשמיים וכמעט ללא כל פשרה ביכולות (צורכות ~170MB ב"מנוחה" בלבד).

פורסם
  • מחבר

עוד כמה דגמים דומים אך יקרים יותר ב-13 אינטש:

Fujitsu LifeBook S760

http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=4264&p=0

יקר בטירוף ורק שנת איריות אחת

SONY VAIO Z

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834127064

לא מצאתי בארץ - רק את הדגם היקר ביותר עם SSD וכרטיס נפרד במעל 12K

פורסם

גבר אתה סתם הולך רחוק מדי

סדרת הX200 (ובמיוחד ב201) הם ניידים חזקים בטירוף יחסית לגודל ולניידות שלהם

לא ממש נכנסתי לכל הלינקים ששמו שם אז אני לא ממש יודע על איזה מפרט אתה מתכנן אבל שווה לשדרג ל4GB ולדיסק של 7200

מה שכן שמתי לב שחשוב לחברה שלך סוללה שתחזיק הרבה זמן

אז תשים לב שאתה לוקח סוללה עם 9תאים

היא אומנם בולטת החוצה מהחלק האחורי של הנייד אבל היא מחזיקה כמעט כפול מה6 תאים

פורסם
  • מחבר

תודה - ה-X201 בהחלט נראה חזק מעל ומעבד לדרוש עם ניידות מקסימלית.

דווקא יספיק לה 3-4 שעות סוללה בשימוש במצגת - לא קריטי יותר מזה.

סוללת 9 תאים תעלה גם את המחיר וגם את המשקל ללא צורך.

פורסם

מנסיון על X200 עם P8700 ,סוללת ה6 תאים אמורה להחזיק 3-4 שעות ללא בעיה מיוחדת.

מה שכן,מתישהו דיברת על זמן עבודה ארוך עם המחשב ללא מסך חיצוני, במצב כזה הייתי מחפש משהו עם מסך גדול יותר.

המקלדת אומנם נוחה מאד,אבל אני לא מתלהב לעבוד כמה שעות (יותר משעתיים שלוש) עם המחשב ישירות. לא שזה חוויה מייסרת או בלתי אפשרית, עניין של טעם....

מבחינת מעבד,יכול להעיד על שלי (ולא יודע למצב אותו אל מול סדרת i ) אז הוא מאד מתאים לדרישות, אני עובד על MATHEMTICA ומטלב ועוד תוכנות סימולציה שונות. אין גיהוקים ואין שיהוקים, גם לא עבור מספר גדול של ישומים פתוחים.

לדרישות שתיארת הייתי בודק את סדרת הT,משקל הדגמים הוא סביב ה2 ק"ג,הם לא ענקיים ויענו על כל הפרמטרים שתיארת (גם כאלו שהיו בעדיפות נמוכה) למעט מראה "שיקי".

ד"א,בנוגע לתחנת עגינה, לפחות זו של ה X200 (אולי שינו ב201 ולגבי ה400 אני לא יודע) היא לא להיט כזה גדול, מספר מועט יחסית של USB, יציאת DISPLAYPORT שלא כל כך סטנדרטית לרוב המסכים ודורשת מתאמים אם אתה מעוניין בחיבור לDVI או HDMI ,ב200 היתרון שלה הוא הDVD (שלא קיים במחשב עצמו).

כך שאם אין כוונה להפוך את הנייד ל"מחשב ראשי בבית" זו הוצאה שלדעתי מיותרת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע!

יש לה מחשב נייח סביר בהחלט בבית והנייד לא מתוכנן להחליף אותו.

איך השירות/אחריות של לנובו מניסיונך?

יש למישהו מושג מוחשי יותר כמה עולה שדרוג ל-3 שנות אחריות? זה לפי גחמת החנות או שיש מחיר קבוע? ראיתי 500-700 ש"ח ל-HP, אז כמה יהיה ללנובו?

כרגע המחיר עומד על סביבות ה-7K וקצת עבור דגם ה-I5-540M עם 4GB זיכרון, WIN7 ושלוש שנות אחריות בינלאומית.

נשמע מצויין, מתאים לדרישות וממש בקצה העליון של התקציב.

שקלתי ברצינות ללכת על ה-I3-330M כפי שציינתי בכ~1000 ש"ח פחות אבל הדיסק האיטי (250G-5400RPM לעומת 320G-7200RPM) מרתיע אותי כי התגובתיות של המערכת היא שיקול מכריע. מה דעתכם?

I5-540M עם דיסק 7200RPM מצדיקים בפרש של 800-1000 ש"ח במחיר?

לטענת המוכר לא ניתן לקבל את ה-330M עם דיסק 7200RPM, גם לא בתוספת מחיר?

נראה לי שבהפרש אני יכול לשים שם כבר SSD חביב, לא?

פורסם

בינתיים לא נזדקקתי לאחריות,ככה שאני לא יודע לספר עליה. וגם על מחירה אני לא יודע לספר, הבנדל שדיברת עליו בנוגע לX201 היה גם לX200 ופשוט הלכתי עליו...

ובקשר למעבדים ודיסקים, אני עבדתי תקופה של כמה חודשים עם 5400 ושידרגתי ל7200, יש הבדל, אבל הוא לא מטורף. אם אני לא טועה, SSD בנפחים המדוברים עדיין הרבה יותר יקר מ800-1000 ש"ח.

הטורבו לדעתי עוזר יותר בתגובה של כלל המערכת,למשל מטלב, אחרי כיבוי והדלקה בפעם הראושנה שאני אעלה את התוכנה תהיה "התמהמהות" קצרה (לא משהו שהמשתמש הממוצע ישים לב אליו) ובפעם השניה התוכנה תהיה במצב מוכן בזמן קצר בהרבה.

בקשר למעבד, אני תמיד בעד כמה שיותר חזר שהכסף מאפשר.

אם היא כזו שבאמת חשוב לה שהכל חלק (אפילו אם זה רק למראית עין וההפרשים יהיו במילי שניות בודדות) ואם הקניה לטווח ארוך אז על כמה וכמה.

אבל אני יותר מדבר מתוך שיקול של "משוגע" מאשר מתוך שיקול רציונלי.

לסיכום,אם יש כסף,הייתי הולך על המעבד החזק יותר,עם טורבו,עם 7200 ועדיין הייתי הולך על כמה שיותר זכרון (גם אם תיכננת XP אם אני מבין נכון התוכנות שהיא תשמש בהן כן זוללות משאבים, במיוחד במקביל) וכמובן עם האחריות.

אבל זה לא בהכרח הדבר הרציונלי לעשות...

אם אני מבין נכון, אתה בכיוון של ה201 למרות שאני חושב שזה אחלה מחשב (אם הוא כמו ה200) עדיין הייתי מנסה לאתר כזה ולעבוד עליו כמה שעות לפני קנייה, יהיה חבל להוציא סכום כזה ולהתבאס בדיעבד על מסך שעלול להיות קטן מדי לעבודה ארוכת טווח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים