עבור לתוכן

אתחול חוזר כל מס' שניות [RESOLVED]

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

שלשום התחילה לי בעיה במחשב - הוא מבצע אתחול כל מס' שניות. מיותר לציין ששום דבר לא מצליח להופיע על המסך. כמו כן, לוח האם אינו מצפצף כלל בהפעלה.

בצעתי מס' בדיקות עד עתה:

בדקתי אם הספק עובד עצמאית בצורה תקינה והוא אכן מגיב יפה ולא נכבה כשהוא אינו מחובר ללוח האם,

לאחר שחיברתי את הספק בחזרה למחשב, ניתקתי את החיבורים לדיסקים הקשיחים ולכ. מסך והשארתי את החיבור ללוח האם בלבד - התופעה עדיין ממשיכה,

הוצאתי את כרטיסי הזכרון מלוח האם - לוח האם מתחיל לצפצף מס' צפצופים ברציפות (מה שמעיד, לכאורה, שהוא תקין), אך המחשב ממשיך לבצע אתחולים חוזרים כל 5 שניות,

הסרתי את המאוורר, ניקיתי את המעבד ואת התושבת של צלעות הקירור, חיברתי הכל בחזרה למקום (לאחר שמרחתי משחה טרמית) והתופעה עדיין ממשיכה.

האם יש משהו שפספסתי?

לכאורה, נראה שהבעיה היא דווקא במעבד (כי הספק נראה כתקין עצמאית וכן לוח האם מזהה את החסרון בזכרונות), אבל זה מקרה כ"כ נדיר שאני לא ממש לוקח את האופציה הזאת ברצינות.

כמו כן, אם המעבד לכאורה תקול, איך לוח האם בכלל מצליח להתריע על החסרון בזכרונות? המעבד התקול אמור למנוע ממנו בכלל להגיע לשלב הזה.

ואם זה הספק, הרי שהוא נראה כעובד נפלא עצמאית והוא מבית טוב (ENERMAX LIBERTY 500W).

אני יודע שמה שעוד לא ניסיתי זה להחליף את הספק עצמו (מה שיאשר שהספק המקורי תקין) ואת המעבד (כדי לבדוק אם אכן הוא מקור הבעיה).

אם יש משהו שאני יכול לעשות חוץ מהאמור לעיל (אין לי ספק כח נוסף בהישג יד כרגע ובטח שלא מעבד עם תושבת 775), אשמח לשמוע הצעות לפתרון או למקור הבעיה.

תודה מראש.

פורסם

תסיר כרטיס מסך, תפעיל את המחשב, אמור להיות צפצופים - שונים מהצפצופים כאשר אין כרטיסי זיכרון

תחזיר את הכרטיס מסך למקום ותפעיל את המחשב

פורסם
  • מחבר

בצעתי ניקוי CMOS ע"י הוצאת הסוללה ואז ניסיתי את הצעתך - ניתקתי את כרטיס המסך והחזרתי כ. זכרון אחד.

המחשב פעל בצורה חלקה וללא שום אתחול.

ניקיתי את כרטיס המסך, החזרתי אותו לתושבת והכל עובד כעת נפלא. לא מצאתי שום תיעוד לתופעה של אתחולים חוזרים ונשנים בעקבות התחממות כלשהי בכרטיס המסך, אך תמיד יש פעם ראשונה...

תודה רבה על העצה היעילה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים