עבור לתוכן

דיון כללי על מצב שוק משחקי המחשב היום

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה יש כמה נושאים שהתפתחו בתעשית משחקי המחשב שאני רוצה לדבר אליהם

קודם כל עלית מחירי חלק מהכותרים

מה שהיה פעם 50$ (בארצות הברית ) היום כבר חלק מהמשחקים זה 60$ ואני מדבר על משחקים רגילים ולא גרסאות מיוחדות

למעשה האלו מחירים בחלק מהמשחקים לרמת המחיר בקונסולות הHD

רק שבקונסולות חברות משלמות עמלה ליצרניות הקונסולות אבל במחשב השוק חופשי

שנית DLC בתשלום שנימצא כבר בדיסק המשחק

וזה לא באמת DLC אלה פתיחת תוכן חסום בתשלום לדוגמה יש דיווחים שביושוק 2 קיבל DLC כזה

(DLC=תוכן להורדה )

שלישית הגנות דוקרניות -כמו AC2 לדוגמה

לטעמי כל הדברים האלו הולכים להזיק מאוד בטווח הארוך לתעשית משחקי המחשב

אנשים פשוט צריכים לשלם יותר כסף על פחות תוכן ועוד ל"הנות" מהגנה דרקונית

במקום ללכת בדרך האפוכה ולחזק את העניין של קנית משחקים משרותים כמו סטים במחיר מוזל דופקים את הכל בגלל מחירים גבוהים ובולשיטים אחרים שעושים

זאת דעתי לפחות

פורסם

התשובה לכל אלה היא : אז מה?

גם ה 60$ שעלה COD:MW2 (ועדיין עולה - גם ב STEAM) לא עצרו אותו מלהיות הכותר שמכר הכי הרבה בהכי פחות זמן (ואולי הכי הרבה EVER , לא ממש עקבתי).

בנוגע ל DLC בתשלום, זה לא חדש. לדעתי MAXIS לדוגמה עשו יותר כסף מחבילות הרחבה ל SIMS מאשר על המשחק עצמו. גועל נפש.

מסקנה: כל עוד יוצאים משחקים טובים , הילדים ישלמו (יותר נכון, ההורים ישלמו)

לאלה מבינינו שמעט מבוגרים יותר ויש להם קצת יותר אופציות להוצאת הכסף (כמו לשלם דלק או חשבון חשמל או שכ"ד או חלילה משכנתא) כבר מתחיל להיראות מוגזם להוציא 240 ש"ח על משחק מחשב, אבל לדעתי אנו אוכלוסיה זניחה יחסית בשוק הצרכנים של המשחקים...

פורסם

לדעתי MAXIS לדוגמה עשו יותר כסף מחבילות הרחבה ל SIMS מאשר על המשחק עצמו. גועל נפש.

למה גועל נפש? אם הם היו מוציאים את כל התוכן של ההרחבות עם המשחק המקורי הפיתוח שלו היה מתארך בשנתיים לפחות. עד אז הגראפיקה כבר היתה מיושנת והרווח היה קטן. משחקים זה עסק וחבילות הרחבה\DLC זה מודל עיסקי רווחי.

לפי דעתי הפתרון לכל הנושא הזה הוא פשוט להיות צרכן נבון ולקנות רק משחקים במבצע. אף פעם לא מאוחר מדי לחנך את חברות המשחקים... ;D

פורסם

בדיוק כמוני! קונה רק במבצעים :silly:

כל המשחקים בחשבון הסטים שלי הם ממבצעים, שזה כולל בין היתר את The Orange Box שעלתה לי כולה 10 דולר, CSS שעלה 5, Braid שעלה גם כן 5, והקניה המוצלחת ביותר לפי דעתי זה Mass Effect ב- 7 דולר, ועוד ועוד... החשבון שלי שווה 180 דולר, ובפועל שילמתי אולי 50 :xyxthumbs:

פורסם

אני חושב שDLC זה מהפן!

רוצים להוסיף תוכן ?

תוציאו פאצ' !

מי שירצה לקנות, יקנה את הכותר בשלב כלשהוא

במבצע, לא במבצע, את התוכן הוא יקבל במוקדם או במאוחר

מסחטת הכספים הזו לא באה לי בטוב

לא באה בטוב בכלל...

פורסם

גם אני נגד DLC.

אשכרה מוציאים חלק מהמשחק עצמו בכוונה כדי שאני ישלם עליו עוד כסף :pissed:. אפילו אם זה 5 דולר החברה מרוויחה ממשהו שאמור להיות כבר במשחק וזה מעצבן.

יש DLC שאני דווקא בעדם כמו של dragon age וborderlands שהם עוד שווים משהו אבל הDLC שאמור לצאת לME2 מיותר לגמרי,בשביל עוד שעה וחצי שעתיים אני יצטרך לשלם עוד כסף??(לפחות נקווה שלPC זה יהיה בחינם)

פורסם

^^

להוציא תוכן בצורת פאטצ'? אף אחד לא עובד בחינם בעולם הזה. :kopfpatsch:

כל הרעיון מאחורי DLC הוא לא לספק את הגיימרים ולא בטיח - אלה פשוט למקסם רווחים. מה לעשות אבל הערכים הקפיטליסטים חדרו גם לתעשיים הגיימינג.

לדוגמא fallout3.

מחיר מלא: 50$

חמש DLC: עוד חמישים דולר!

ועכשיו מנקודת ראות של חברת הפיתוח\הפצה - מה עדיף?

פורסם

אני לא אמרתי שעדיף פאצ' אבל אם כבר מוציאים DLC שיוציאו משהו חדש ולא יורידו משהו שכבר אמור להיות במשחק(כמו ME2 וגם שמעתי שבביושוק 2 היה אותו דבר)

לעשות דבר כזה זו שחיטה טהורה אפילו אם זה יעלה סכום נמוך. הDLC בfallout היה יחסית שווה כי זה היה משהו מקורי שלהם ולא חלק מהמשחק שירד.

אם אני קונה משחק שלא יעשו עליו קומבינות ויחתכו.

פורסם

אני חושב שזה בגלל חוסר מקוריות, במקום לפתח מוצר חדשני חברות המשחקים (ACTIVISION אהם.. אההםם... ) משקיעות כל כך הרבה כסף בפרסום ויחצנות שזה כבר מגעיל ואומנם COD6 הוא הצלחה מסחררת אבל סתכלו על VALVE,BETHESDA, ועוד (בכוונה לא הכנסתי את בלייזרד כי היא התחברה עם אקטיביזן.

חברות קטנות עם רעיונות גדולים מצליחים מאוד.

הכסףעלה לראש לכל החברות כמו יוביסופט, שמוציאות הגנות מפגרות כדי שהם לא יפסידו גרוש מהמחירות, פחחח הם רק הביאו על עצמם צרה צרורה. שיוכלו את הדייסה שהם בישלו.

פורסם

AS2 גם הראה שמי שמחליט כמה טוב המשחק באמת זה הגיימרים עצמם ואפשר לראות את זה בציונים שניתנו על ידם לעומת הציונים של האתרים.

פורסם

לגבי AC2 אל תדאג, הוא יחטוף קשה מאוד במכירות ההגנות שלו, אני לא מאמין שהם יחזרו על הטעות הזאת.

לגבי DLC, זה לא משנה אם זה על הדיסק או שאתה מוריד את התוכן, בסופו של דבר התמורה היא אותה תמורה, השאלה אם היא שווה את הכסף,

למשל בFO3 אני מאמין שכן (אולי חוץ מאחת), ההרחבות שם נותנות הרבה שעות והם טובות ומגוונות, אבל למשל ME2 ששם זה פשוט בדיחה, או למשל

BORDERANDS, שבנתיים בדקתי רק ההרחבה הראשונה שלו, אבל היא גם הייתה קצרה, מאוד, וגם לא היה בה נשקים חדשים.

פורסם

אתה גר בישראל, לא מדובר בהחמרה כלשהי או הקפדה על חוק פיראטיות ההורדות.

ברגע שיש משחק שאתה רוצה לשחק בו אונליין באופן מלא - תקנה, ברגע שאתה רוצה סינגל - תוריד. פשוט מאוד, ומספר המשחקים שתרצה לשחק בהם אונליין הוא בודד בדרך כלל... לגיימר הטיפי אלו יהיו WOW - 10$ פעם בחודש (או שלושה?), COD - 60$ באופן חד פעמי ואולי איזה BF חדש שזה עוד 40-60$.

פורסם

תרשה לי רק לתקן כמה אי דיוקים

אתה גר בישראל, לא מדובר בהחמרה כלשהי או הקפדה על חוקי גניבת קניין רוחני.

ברגע שיש משחק שאתה רוצה לשחק בו אונליין באופן מלא - תקנה, ברגע שאתה רוצה סינגל - תגנוב. פשוט מאוד, ומספר המשחקים שתרצה לשחק בהם אונליין הוא בודד בדרך כלל... לגיימר הטיפי אלו יהיו WOW - 10$ פעם בחודש (או שלושה?), COD - 60$ באופן חד פעמי ואולי איזה BF חדש שזה עוד 40-60$.

:bash:

פורסם

חן חן על התיקון. הפתרון צריך לבוא מהגיימרים-החברות ימשיכו לעשות מה שנראה להם מסחרי.גיימרים יצטרכו לוותר על לקנות משחקים שהם רוצים כשיש בהם זלזול בוטה בצרכן. אני לא אומר לשרופי ביושוק לא לקנות את 2 כי אין בו דדיקטד כי זה לא יעזור אבל לכל השאר,אל תנסו אותו במחיר מלא.כנל לגבי AC2 וכנל לגבי DLC אם אתם יכולים לחיות בלי וזה דופק את השחקנים-לא לגעת.זה דורש קצת איפוק בטווח הקצר אבל עוזר בטווח הרחוק. זה גם שאלה של אמונה ביכולת האדם הקטן להזיז דברים אבל כן,לא כל משחק הוא MW2. יש משחקים שאפשר לוותר עליהם.(היתי צריך להקשיב לקול השפיות ולוותר על AVP בעעעע :puke:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים