עבור לתוכן

האם מעבדי ה thuban יציגו התקדמות טכנולוגית מלבד שש הליבות ?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתכנן שידרוג בקרוב (למעשה קניית מחשב חדש) ולאחר שקראתי על מעבדי שש הליבות הצפויים, החלטתי לחכות להם קצת.

יש הרבה באזז סביב מעבדי ה thuban של AMD ורציתי לשאול האם יש בהם איזשהו חידוש מלבד היותם שש ליבתיים ?

הרי כיום באופן כללי מעבדי AMD נחותים בביצועיהם לעומת מעבדי אינטל המקבילים (ואני בכוונה לא מכניס את המחיר למשוואה), לפיכך אם יצאו מעבדי AMD ללא שינוי ארכיטקטורה אז הם יהיו נחותים מול מעבדי שש ליבות מקבילים של אינטל.

בקיצור, האם יש מה לחכות להם ? האם הם מביאים איזשהו שינוי טכנולוגי מלבד צירוף של 6 ליבות ?

תודה

* בבקשה אל תענו שאני לא צריך שש ליבות כי אני כן צריך...

פורסם

הרי כיום באופן כללי מעבדי AMD נחותים בביצועיהם לעומת מעבדי אינטל המקבילים (ואני בכוונה לא מכניס את המחיר למשוואה), לפיכך אם יצאו מעבדי AMD ללא שינוי ארכיטקטורה אז הם יהיו נחותים מול מעבדי שש ליבות מקבילים של אינטל.

מה שנשאר עכשיו להגדיר הוא את המילה "מקבילים". אם שני מוצרים מקבילים ואחד נחות מהשני אז יוצא שהם לא מקבילים. הקריטריון היחיד לקבוע מה מקביל למה הוא המחיר. יש לך קריטריונים אחרים?

מעבדי AMD לא נחותים. אתה יכול לשאול את IBM ואת CRAY שהשתמשו במעבדי AMD כדי לבנות את שלושת מחשבי העל החזקים בעולם.

לגופה של שאלה - יש שמועות על turbo-boost

ראה כאן: http://techreport.com/discussions.x/18438

אתה יכול גם להניח שיהיו שיפורים אבולציוניים קטנים לעומת הפנום X4 (כמו למשל השידרוג לגירסה C3) אבל זו לא נחשבת ארכיטקטורה חדשה.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק חלקית, אבל:

אתה יכול להשוות, למשל, את המעבד הכי חזק של אינטל לזה שהכי חזק של AMD, או את המעבד לשוק הגבוה של שתי החברות, את המעבד (או שניים או שלושה) לשוק הבינוני של שתי החברות וכ"ו.

לפי מה שאתה מתאר אז גם בעידן שש הליבות כנראה שאינטל תישאר עם כתר הביצועים...

פורסם

אתה יכול להשוות, למשל, את המעבד הכי חזק של אינטל לזה שהכי חזק של AMD, או את המעבד לשוק הגבוה של שתי החברות, את המעבד (או שניים או שלושה) לשוק הבינוני של שתי החברות וכ"ו.

נכון.. וזה אולי מה שישוו אתרי חומרה כדי לראות מי מחזיק בכתר הביצועים.

לעומת זאת אתה יכול להיות חכם ולהשוות מה שרלוונטי אליך.. שזה את המחיר. כלומר להשוות שני מעבדים באותו מחיר.

אז לאינטל יהיה המעבד הכי חזק (נניח- וזה גם בלי להתייחס למחיר היחסי) - זה לא מעניין את רוב האנשים. זה רק נועד בשביל לומר שיש להם את המעבד הכי חזק, זה לא אומר שהוא הכי משתלם או משתלם בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים